'CHP davası için adayım'

Arsuz CHP´de ilk başkanlık açıklaması.

GÜNCEL 9.12.2019 10:23:26 0

CHP Arsuz´da ilçe kongresi çok adaylı geçmesi bekleniyor. Partinin ilçe başkanı Faik Çekin, sahada dolayan 6 aday adayının isminin geçtiğini belirtirken, bunlardan avukat Hakan Mazman, ilçe başkanlığına aday olduğunu düzenlediği toplantıyla açıkladı. Mazman, 'İlçe kongreleri, parti içi görev ve hizmet yarışlarıdır. Parti içi yarışta kazanan ve kaybeden olmaz. Bu partiye inanmanın bir davasıdır' değerlendirmesini yaptı.

Akın Bodur/İskenderun
İlçe delege seçimlerini tamamlayan Cumhuriyet halk partisi (CHP), Hatay´da ilçe kongrelerini bu ay yapacak. Arsuz´da 22 Aralık pazar günü yapılacak CHP ilçe başkanlığı seçimlerine aday olduğunu açıklayan avukat Hakan Mazman, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, partisi CHP´nin ilkeleri ve davası için göreve talip olduğunu ifade etti. CHP Arsuz İlçe Başkan Faik çekin ve yönetimi, belediye meclisi üyelerinin de katıldığı basın toplantısında konuşan Arsuz CHP İlçe Başkan adayı Hakan Mazman, 'İlçe kongreleri, parti içi görev ve hizmet yarışlarıdır. Parti içi yarışta kazanan ve kaybeden olmaz. Bu partiye inanmanın bir davasıdır' dedi. Kendini adamayanların hayal kuramayacağını belirttiği açıklamasında, kadın, çocuk, çevre, barış, demokrasi vurgusu yapan Hakan Mazman, katılımcılara Nazım Hikmet´in ´Davet ´şiirini okuyarak, 'Dörtnala gelip Uzak Asya´dan/Akdeniz´e bir kısrak başı gibi uzanan/bu memleket, bizim' dizeleriyle seslendi.
Avrupa ülkelerinden önce kadına seçme ve seçilme hakkını veren Türkiye´nin ve partisi CHP´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´e ‘saygı sevgi ve minnet duygularını sunan Mazman, ülkenin son 17 yılına tek adam rejiminin hükmettiğini, bu durumun hiçbir zaman olmadığı kadar hayatı kuşattığını, insan hakları ve evrensel hukuk kurallarının yok sayıldığı bir dönem yaşandığını ifade etti. Siyasal iktidarın, devleti tüm kurumları ile kuşatırkeni ülkeyi derin bir savrulmaya götürdüğünü savunan vebu yapı karşısında CHP´nin tarihsel bir sorumluluğu bulunduğunu anlatan Mazman, “Parti üyesi olan ve tarihsel sorumluluğu bulunan her birimizin siyasal tercihlerimizi, söylemlerimizi, parti içi yarışımızı ve parti dışı mücadelemizi yaparken, bu tarihsel konjonktürü görerek, dikkatli ve parti kimliğini zedelemeden hareket ve siyaset geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum' değerlendirmesini yaptı.
Partisinin hiçbir emekçisini yok saymadan, saygı ve nezaketi yitirmeden ve aynı çatıda olduklarını unutmayıp, birbirinin rakibi değil yol arkadaşı olduklarını anımsamaları gerektiğini belirten Mazman, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Partimiz kurucu değerlerini, tüzük ve genelgelerini yok saymak, genel başkana ve ilgili kurullara her yerde ve ortamda saldırmak, istediğimiz olmadığında bunu tüm ülkede tartışılacak bir gündeme getirmek, ciddi hata ve yanlıştır. Bu anlamda örgütlerin oluşabilecek siyasal savrulmalarda sağ duyu ve birikim ile sağlam durabilecek kadrolar ile güçlenmesi şarttır ve zorunluluktur. Hiçbirimizin bir sonraki seçimde ‘ne olacağım´ hesabı yapma lüksümüz yoktur. ‘Bu gün neredeyim ve ne yapıyorum´ demek zorundayız. Evet, söyleyebilirim ki; Bugün kutsal bir çınar olduğunu düşündüğüm CHP çatısındayım. Yarın da bura da olacağım, tıpkı dün olduğum gibi. Şunu da ifade edebilirim ki Atatürk, ´Hatay benim şahsi meselemdir´ sözünü kullanmadan önce, karanlık savaş günlerinde stratejik önemini bildiği Hatay´a tebdili kıyafet ile geldiğinde, bir gece misafir olduğu bir aileden gelen kardeşiniz olarak; partimizin hiçbir emekçisini yok saymadan, saygı ve nezaketi yitirmeden, aynı çatıda olduğumuzu ve birbirimizin rakibi değil yol arkadaşı olduğumuzu hiçbir zaman unutmadan, bir kişinin değil her kişinin, bir kişinin değil hür kişinin iradesine inanarak bu kutsal çatıyı daha yukarılara taşımak için, eksikten beslenen değil, eksiği söyleyerek, partiyi toplum ve ülke huzurunda yüceltmek için, sosyal demokratlığın ´ben değil, biz´ olduğunu sürekli hatırlatmak için; Öldürülen ve cinsel saldırıya uğraşan çocuklar için; mahsum çocuklar ve iradesine inandığım gençler için; kirletilen, yok edilen dereler, nehirler, tarlalar için; ağaçlar, kuşlar ve çaresiz her canlı için; güçlü için değil, zayıf için, 22 Aralık Pazar günü yapılacak CHP Arsuz ilçe kongresinde başkan adayıyım.'
Konrede 364 delegenin oy kullanacağını ifade eden Arsuz CHP İlçe Başkanı Çekin ise, alanda ilçe başkanlık çalışması yürüten 6 aday adayının varlığın, partinin ilçedeki gücünü de gösterdiğini ifade etti. Çekin, '6 tane aday adayımız var, ama bu sayı artabilir, azalabilir. Seçmen, üye ve delegelerimizden şunu bekliyorum; Güzel bir kongre yapmak için herkes üzerine düşeni yapsın. Çünkü CHP için kongreler, demokrasi şenliğidir. Kongrenin şenlik şeklinde geçmesi için sağduyulı davranmamız, öfkelenmememiz, herkesin aday olabileceğini kabul etmemiz, başarı dileyebilmemiz gerekiyor. CHP´nin her üyesinin, delegesini bu demokratik olgunluğa sahip olduğunu peşinen kabul ediyorum, Bizden beklenen de budur' diye konuştu.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00