CHP ekonominin peşinde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığında oluşan partinin ekonomi masası heyeti, Mersin ve Adana´nın ardından Hatay´da da inceleme ve görüşmelerde bulundu.

GÜNCEL 18.11.2020 10:20:10 0
CHP ekonominin peşinde

İskenderun/SES

Hatay´daki görüşmelere partinin Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Hatay milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir ve Suzan Şahin de katıldı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, partisi CHP´nin ekonomi masası heyeti ile kahvaltıda buluştu. Antakya´daki Hatay Gastronomi Evi´nde düzenlenen kahvaltıya, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanları da katıldı. Kahvaltıda değerlendirmede bulunan Savaş, “Heyet, Hatay´ın ekonomik tablosunu yerinde görmek ve iş dünyasının temsilcileriyle buluşmak istedi. Hatay ne durumda, şehrimizle ilgili hangi politikalar uygulanmalı diye fikir edinmek istedi' dedi. CHP Ekonomi Masası temsilcileri de, yöredeki iş insanlarının yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini dinledi. Baba Nakliyat Ambarının sponsor olduğu kahvaltıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, 'Hatay, Türkiye´nin en zengin memleketidir. Çünkü esas zenginliği Hatay mutfağındadır. Bunun kıymetini bilmeniz gerekiyor. Hatay sadece Hataylıların değil, tüm Türkiye´nin malıdır ve ortak değeridir. Hatay´ın yaşatmış olduğu bu kültürün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Hatay´ı önemli kılan özelliklerinden bir tanesi de Ortadoğu´ya açılan bir kapı olmasıdır. Yanı başımızda olanları , Ortadoğu ülkelerini görüyoruz. Ne var Ortadoğu ülkelerinde? Savaş var, kan var, gözyaşı var. Türkiye bugün Irak, Libya, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Yemen ve Suriye değilse bunu o topraklarda yetişmeyen ama bu topraklardan çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk´e borçludur, cumhuriyete borçludur. Bunun da kıymetini hepimiz bilmeliyiz' dedi. Antalya Milletvekili Budak ise, “Pandemi ortamında bu ziyaretleri sürdürebilmek çok kolay değil. Buna rağmen gezmeye devam edeceğiz. Çünkü iktidarı yakaladığımızı biliyoruz. Demokrasi ve hukuk bizim vazgeçilmez unsurlarımızdır. Üreten bir Türkiye ile ekonomiyi istikrarlı bir şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz. Bunu da yapacak gücümüz vardır. İlk seçimde iktidar olacağımıza inanıyorum' diye konuştu.
CHP Ekonomi Masası Heyeti, İskenderun´da da OSB ve İTSO´yu ziyaret edip görüşmede bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak, Veli Ağbaba, Fethi Açıkel ve Ahmet Akın, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Hatay Milletvekilleriz Suzan Şahin, İsmet Tokdemir, Mehmet Güzelmansur, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven(´in de bulunduğu ziyarette, pandemi sürecinin bölge ekonomisine etkileri, yöredeki ekonomik sorunlar ve beklentiler görüşüldü.


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00