CHP Hatay´dan eczacılara destek açıklaması

CHP´li Parlar´dan eczacılara destek açıklaması

SİYASET 16.11.2021 18:50:30 0
CHP Hatay´dan eczacılara destek açıklaması

İskenderun/SES

Türk Eczacılar Birliği´nin piyasada bulunamayan ilaç sayısının artışı ve bunun getirdiği krize ilişkin uyarılarını değerlendiren CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, eczacılar üstündeki baskı ve hedef gösterme politikalarından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.
İlaç krizinin son bulması için Türk Eczacılar Birliği´nin hastaların ilaçlara ulaşamama nedenini açık bir biçimde paylaştığını hatırlatan Parlar, “Fiyatlandırma politikaları yanlış ve güncellemeye gidilmiyor. Eczacılar zaten fiyat artışından yana değil fakat kurdaki artış işleri alt üst ediyor ve kriz daha da derinleşiyor. O nedenle yetkililer bu sese kulak vermeli. Ne hastalarımız ne de eczacılarımız mağdur edilmemeli ve ilaç krizi son bulmalı. Öte yandan eczacılar üstündeki baskı ve hedef gösterme politikalarından da vazgeçilmeli” dedi.

Eczacılar ne demişti?
İlaç fiyatlandırma politikalarının güncellenmesini isteyen Türk Eczacılar Birliği şu açıklamayı paylaşmıştı: “Ciddi bir ilaç yokluğu içerisindeyiz ve bu tablo gün geçtikçe derinleşiyor. Her ne kadar ilaç fiyatlarının artmasına karşı olsak da ilaç fiyatlandırmasına esas olan Euro kuru 4.57 TL iken güncel Euro kuru 11 TL civarında seyrediyor. Aradaki makas giderek açılıyor ve piyasada bulunamayan ilaç sayısı günden güne artıyor. Ve ne yazık ki bu karşı karşıya kaldığımız ilk ilaç krizi değil. Biz bunu yıllardır yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığı ve ilaç firmaları şubat ayında ilaç kurunda anlaşana dek pek çok ilacı temin edemiyoruz, hastamıza ilacını ulaştıramıyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00