CHP heyeti incelemeleri tamamladı: İstihbarat zaafiyeti var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partinin genel sekreteri Selin Sayek Böke ile yangının etkili olduğu Belen, İskenderun ve Arsuz´daki incelemelerini tamamlayarak hazırladıkları raporu yarın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu´na t

HATAY 11.10.2020 13:04:10 0
CHP heyeti incelemeleri tamamladı: İstihbarat zaafiyeti var

Hatay´da bir ay içinde 2 yangın çıktığını, Valiliğin önce ´trafo´ açıklaması yaptığı, ardından terör örgütünün üstlendiğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, 'Hatay yanmıyor, yakılıyor. Bir takım zafiyetler olduğu net. MİT´in durum değerlendirmeyi yapması gerekiyor' dedi. Yangının etkilediği alanın afet bölgesi kapsamına alınması yönündeki bir gün önceki açıklamasını hatırlatan gazetemizin sorusuna Öztünç, şu yanıtı verdi: “Afet kanunu var, ama afet bölgesi tabiri yok. Bir de terör saldırısı olduğu söyleniyor. Samandağ için daha önce talep etmiştik, yapmadılar. Meclis yeni açıldı. Afet Kanununun değişmesi gerekiyor. Onun için önerge vereceğiz.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile milletvekilleri ve partili heyetle bugün Arsuz´a bağlı Nardüzü mahallesinde yangında ağır hasar yarattığı işyeri, tesis ve konutlardaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada, istihbarat açığına dikkat çekti. Son 1 ay içerisinde 2 büyük yangının yaşandığı bölgede bunun iyi araştırılması gerektiğini kaydeden Öztunç, “Valilik ilk açıklamasında trafo patlaması dedi, arkasından sayın bakan kuvvetli şüphelerimiz var dedi. Bir takım zaafiyetlerin olduğu net, açık. Bir istihbarat zaafiyeti var. Hatay´da 2 gündür devam eden yangının sona erdiğini ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Öztunç “1 ay içerisinde 2 büyük yangın çıkıyorsa mutlaka emniyetin, Milli İstihbarat Teşkilatı´nın bir kez daha durum değerlendirmesi yapması gerekiyor. Devlet bu tip yangınlar çıkınca söndürmekle yükümlüdür. Çıkmasını engellemekle de görevlidir. Bu açıdan özellikle istihbarat almak, dikkatli çalışmak gerekiyor. Bir kez daha Hatay halkına geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Belen, Arsuz ve İskenderun ilçelerinde yaptıkları incelemelerde ağır hasarlar tespit ettiklerini belirten CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Şimdi devlete düşen hem sorumluları ortaya çıkarmak hem de bir sosyal devlet yükümlülüğü ile ortaya çıkmış olan hasarı hızla tespit etmek, gerekli telafiyi halkı rahatlatacak şekilde devlet gücüyle yapmak. Biz bunun takipçisi olacağız hem milletvekillerimiz hem yerel yönetimler hem de bizler… Cumhuriyet Halk Partililer olarak devletin bu hasarı gidermesi yönünde ve bu tarz güvenlik zafiyetlerinden doğduğu iddia edilen bu tarz yangınların tekrar etmemesi için de devletin sorumluluğunu üstlenmesi ve yetkililerin yükümlülüklerini yerine getirmesi için mutlaka takipçisi olacağız.”

Hatırlanacağı gbi Hatay Valiliğince ilk gün trafo patlamasına dayandırılan yangının çıkış sebebi ikinci günde sabotaj ihtilaline dikkat çekildi.Valilik açıklamasında, “Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır” denildi.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00