CHP heyeti yangın bölgesinde

CHP Genel Başkan yardımcısı Ali Öztunç ile Genel Sekreter Selin Sayek Böke, bölgenin afet kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

HATAY 10.10.2020 19:28:16 0
CHP heyeti yangın bölgesinde

Hatay milletvekilleri, belediye başkanları ve partisinin il-ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği incelemenin ardından yaptığı değerlendirmede Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, afet yasasında afetin tanımının yapılması gerektiğini belirterek, “Buranın afet bölgesi ilan edilmesi gerekir” dedi. Yangının farklı noktalarda çıkışının sabotaj olasılığını güçlendirdiğini ifade eden Öztunç, sorumluların bulunması çağrısında bulundu.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke de yangında zarar görenlere geçmiş olsun dileğinde bulunarak, sorumluların ortaya çıkartılması gerektiğini kaydetti. Hatay´ın son iki ay içerisinde iki büyük yangınla karşı karşıya kalmasının bir çok sorunun yanıtlanması ihtiyacını doğurduğunu da sözlerine ekleyen Böke, “Bir de devlet yetkililerinin çok hızlı bir biçimde neden bu tip yangınların çıktığına dair somut bir açıklama yapması ihtiyacı var” dedi.

Yangının kontrol altına alınarak soğutma aşamasına kadar ortaya konan ciddi emeğe dikkat çeken Böke, can kaybı yaşanmaması yönündeki çabaya minnettar olduklarını böyledi. Böke, “Güçlü bir sosyal devlet böylesi ortaya çıkan afet durumlarında devlet dayanışmasını göstermesi gerekir. Bunun için hızla hasar tespiti yapılıp, zararların karşılanması ve giderilmesinin takipçisi olacağız” diye konuştu.

Gazetemizin ‘bölgenin afet kapsamına alınması gerekip gerekmediği´ yönündeki sorusunu Böke, şöyle yanıtladı: “Bölgede çok ağır bir şey yaşandığı apaçık. Afet dediğiniz bundan başka ne olabilir ki; yanmış kül olmuş.”


Anahtar Kelimeler: heyeti yangın bölgesinde

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22