CHP heyetinin sınır ziyareti

CHP Parti Meclisi Üyesi Yıldırım Kaya, partisinin il ve ilçe yöneticileri, belediye başkanları ile birlikte Reyhanlı´da sınır ziyaretinde bulundu. Sınır ziyaretinde Reyhpanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Arsuz Belediye Başkanı N

HATAY 27.02.2018 17:19:35 0
CHP heyetinin sınır ziyareti

Akın Bodur

Şehitlere rahmet, aileleri ve Türkiye´ye başsağlığı dileğini ileten CHP PM üyesi Kaya, 'Biz kendi topraklarımızda barış içinde özgürce yaşamak istiyoruz. Suriye´de de barış istiyoruz. Suriye´nin bölünüp, parçalanmasından yana değiliz. Ülke güvenliğimiz sağladıktan sonra, askerlerimizin Suriye topraklarından ivedilikle çekilmesinin sağlanması gerekir. Bugünü anlamak için dünü bilmek gerek. Peki, dün ne olmuştu? Türkiye yavaş yavaş bu bataklığın içine nasıl çekildi?' dedi.
2009 yılında Suriye-Türkiye ilişkilerinin altın çağının yaşandığını ifade eden Kaya, o dönemde, ortak kahvaltılar, ortak Bakanlar Kurulu toplantılarının yapıldığını, vizelerin karşılıklı olarak kaldırıldığını ifade ederek, 'Sınırların güvenliği sağlanmış, ticari ilişkiler tavan yapmış, vizeler kalkmışken, Beşar Esat neden düşman ilan edildi. Tüm gemiler neden yakıldı? Cevabı çok açık. Suriye politikamız, Türkiye´nin çıkarları doğrultusunda değiştirilmedi. AKP hükümeti, emperyalist güçlerin savaş politikalarını, dış politikamız haline getirdi. Burada bir yanlışlık yok mu? Türkiye iyi yönetiliyor olsaydı, dünyanın dört bir yanından gelen teröristlerin geçiş güzergahı olur muydu? Sınırlarımız hallaç pamuğuna döner miydi? Unutmayın, politikacılar da insan, onlar da hata yapabilir, gaflet içinde bulunabilirler. Türkiye-Suriye ilişkileri gelişmeye devam etseydi, sınırımızdan bin bir çeşit terörist yerine, Türkler, Kürtler, Araplar akrabalarını ziyarete gelecekti. Dünyanın dört bir yanından turistler girecekti sınırlarımızdan' açıklamasını yaptı.

TSK´dan açıklama: 2.59 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de 20 Ocak´ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin dün açıklama yaptı. Buna göre TSK açıklamasında, 'Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, kara ve hava operasyonları sonucunda 41 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2.059 olmuştur. Hava harekâtı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekâtı planlandığı şekilde başarıyla devam etmektedir' ifadesine yer verildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan ayrı bir açıklamada da şunlara yer verildi: 'Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından gün içerisinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 772 şahıs ve Türkiye´den Suriye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan iki şahıs yakalanmıştır.'

Belediyeden taş kırığı desteği
Kırıkhan Belediyesi, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin (TSK) Afrin´e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamını desteklemek amacıyla taş ocağından, taş kırığı desteği verdi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, belediye taş ocağından Zeytin Dalı Harekatında yol yapımında kullanılmak üzere 47 kamyon taşkırığı desteği verdiklerini belirtti.

Sınır karakollarına sinek ilaçlaması
Dörtyol Belediyesi de, Zeytin Dalı Harekatına desteklerinin devam ettiğini bildirdi. Dörtyol Belediyesi, güvenlik güçlerine narenciye, yaşamsal malzeme ve iç çamaşırı desteğinin yanı sıra operasyona katılan askerlerin Afrin´e geçiş noktalarını Türk bayraklarıyla donattığını açıkladı. TSK´nın hudut bölgesine geçiş yaptığı yol güzergahına Türk bayrakları astıklarını belirten Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, Kırıkhan´ın Kaletepe mahallesini ziyaret edip, çalışmaları inceledi ve güvenlik noktasında görev yapan askerleri ziyaret etti. Toksoy, beraberinde götürdüğü malzemeleri de, askerlerin korunması amacıyla karban kesildi, kurban ve malzemeler hudut karakolunda görev yapan askerlere iletilmek üzere mahalle muhtarına teslim etti. Ziyarette, belediye personelleri tarafından vatandaş ve askerlere Türk bayrakları da dağıtıldı. Dörtyol Belediye Başkanı Toksoy, sınırın sıfır noktasında yaptığı açıklamada, görev yapan askerlere başarı diledi, Kaletepe´nin Zeytin Dalı Harekatı´nın şehit veren ilk bölgeler arasında olduğunu ifade ederek, askerlere desteğin devam edeceğini söyledi.
Dörtyol Belediyesi ilaçlama ekipleri de sınır hudut karakollarında sivrisinek, kara sinek oluşmasını engellemek adına ilaçlama çalışması yaptı.

Dernekten Yasin-i Şerif
İskenderun´da faaliyet gösteren Sarı Zeybekler Derneği de mehmetçik için İskenderun Şehitliğinde Yasin-î Şerif okuttu. Derneğin etkinliğine İskenderun Deniz Üs Komutanı Kurmay Albay Aykar Tekin, Iskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Neşet Turhan ile bazı siviil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Yasin-i Şerif, Gürsel Camii imamı tarafından okundu.

Zonguldakl muhtarların destek ziyareti
Zonguldak´ın Çaycuma ilçesindeki muhtarları, 40 kişilik bir heyetle Hatay Valisi Erdal Ata´ya nezaket ziyaretinde bulunup, Zeytin Dalı Harekâtı´nda görev yapan mehmetçiğe desteğini iletti. Daha önce Zonguldak´ta görev yapan vali Ata, Çaycumalı muhtarları ilde ağırlamaktan ve göstermiş oldukları kadirşinaslık dolayısıyla duyduğu memnuniyet duyduğunu iuade etti ve muhtarlara teşekkür etti. Muhtarlar da vali Ata´ya Zonguldak´ta görev yaptığı dönemde yaptığı hizmetler ve kabulünden dolayı teşekkür etti, dua ve gönüllerinin mehmetçikle beraber olduğunu söyledi.

Terör mağdurları vakfı çalışması sürüyor
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Suriye olaylarının bölge ekonomisine etkisini değerlendirdi. Hatay için önemli bir projeleri hayata geçirebilmek için çalışmaların devam ettiğini belirten Çinçin, “Sınırımızda yaşanan sorunlar neticesinde kapanan sınır kapılarına karşı, bölge ekonomisi açısından iş dünyamızın önünü açmak için Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi´den Hatay Havalimanının gümrük terminalinin açılması için girişimde bulunduk” dedi. Çinçin, terör saldırılarında şehitlerimizin isimlerini yaşatmak için sivil toplum kuruluşu başkanları olarak “Hatay Reyhanlı, Kırıkhan, Hassa Terör Mağdurları Vakfı” kuracaklarını, bu çalışmanın devam ettiğini ifade etti.

´Operasyon heyecan yarattı´
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Zeytin dalı Harekâtına ilişkin değerlendirmede bulundu. CNN Türk´ün canlı yayınına konuk olan Savaş, '7 yıldan beri Suriye´de yaşanan kaos ortamından en çok etkilenen iller arasındayız. Medeniyet birikimi olan ve her etnik kökenden insanımızın bir arada yaşadığı renkli bir şehiriz. Halkımız binlerce yıl birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak bu zamana kadar geldi. Sıkıntılı olduğumuz zamanlarda da birlik ve beraberlik içerisinde yaşayan bir şehiriz. Savaş ortamından dolayı psikolojik ve sosyolojik anlamda birçok sıkıntımız oldu. Ama bu sıkıntıları Hatay halkı olarak hep birlikte aştık. Ekonomik anlamda da savaşın gölgesinde kalmış olmamız ithalat ve ihracatımızı da olumsuz yönde etkiledi. Ve ekonomimiz sığlaşarak ticaret ve turizm sektöründe geçmiş günlere nazaran oldukça geriye düştük' dedi. Afrin operasyonunun Hatay halkında bir heyecan oluşturduğunu anlatan Savaş, şunları söyledi: 'Devletimiz ve Türk Ordusu önlem almasa idi, Hatay´ın sınır bütünlüğü kaybolacak ve teröristler Akdeniz´de bile istedikleri şekilde at koşturacaklardı. Türk ordusu Türkiye´nin sınır güvenliğini korumak ve Suriye´nin toprak bütünlüğünün koruması adına çok doğru bir şekilde mücadele ediyor. En az kayıpla operasyonun sonuçlanmasını istiyoruz. Ve artık sadece Hatay´ın değil Türkiye Cumhuriyeti´nin de rahat bir nefes almasını istiyoruz. Hatay halkı ve Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ordumuzun arkasındayız.'


Anahtar Kelimeler: heyetinin sınır ziyareti

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00