CHP İskenderun İlçe´den özeleştiri: Öngörüsüzlük yaşandı

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, iptal edilerek ileri bir tarihe ertelenen İlçe Kadın Kolları Başkanlığı kongresini değerlendirdi. Kongrede ‘öngörüsüzlük yaşandı´ özeleştirisinde bulunan Mansuro?

22.12.2017 09:21:02 0
CHP İskenderun İlçe´den özeleştiri: Öngörüsüzlük yaşandı



Sadet Berkyürek/İskenderun

CHP İlçe binasında düzenlenen, Hatay İl kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz, İlçe kadın kolları başkan adayları Muhsine Korkmaz ve Nilgün Selçuk´un yanı sıra partililerinde de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Yusuf Mansuroğlu, bulunulan iddialara karşın kongre iptalinin altında kimsenin ‘bir şey aramamasını´ istedi, sosyal medya üzerinden paylaşımlara ‘parti içi disiplin´ hatırlatması yaptı, sürdürülen yazılara, ‘öyle yağma yok´ yanıtını verdi. Mansuroğlu, “Hepimiz hata yapabiliriz. Özelleştiriye de hazırız” diye konuştu. Kimin aday, delege olduğunu önemsemeden önceliklerinin parti ve örgüt olduğunu da vurguladığı toplantıda Mansuroğlu, ‘emekten ve sokaktan geldim´ dedi, eleştiri yerinin yine parti olduğunu ifade etti, kongreye katılımın yoğun olacağını tahmin edemediklerini ve ertelenmesinde de herhangi bir kasıt aranmamasını istedi.

“İddialı durumu fark edemedik”
Toplantının ardından İlçe kadın Kolları Başkan adayları Korkmaz ve Selçukla birlikte fotograf veren Başkan Mansuroğlu, şunları ifade etti: “Biliyorsunuz büyük bir olgunluk içerisinde bir ilçe kongresi yaşadık. tek adaylı kongrede arkamda durdunuz, bu göreve layık gördünüz. Sözlere layık olmaya çalışacağım. Bndan /resimler/2017-12/22/1314166963302.jpghiçbir şüpheniz olmasın. Gençlik Kolları seçimine tek adayla gidildi. Ama kadın kollarında bütün çabalarımıza rağmen o birlikteliği, o tek adaylığa gelemedik, başaramadık. Arkadaşlarımızın en demokratik hakkıydı. İki adaylı bir kongre oldu ve bir öngörüsüzlük yaşandı orada. Kadın kolları kongremizin bu derece yoğun, bu derece katılımın yüksek olduğu ve bu derece iddialı bir durumda olduğunun farkına varamadık ilçe yönetimi olarak. Ama orada oy kullanmak isteyen, özellikle kadın üyelerimizin seçme ve seçilme hakkını yitirmesine engel olmak için kongremiz ileri bir tarihe ertelenmiştir. altında kimse bir şey aramasın.”

Sonuç kimsenin içine sinmeyebilirdi…
Geçtiğimiz Pazar günü iki adaylı kongrenin divan başkanlığını yapan İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de kongrenin iptal edilmesi ile ilgili açıklama yaptı. İlçe yönetimimin onayını alarak oylama başladıktan sonra böyle bir karar verdiğini aktaran Haksöz, öngörüde bulunamadıkları bir husustan dolayı kusurdan ya da kasıttan söz edilemeyeceğini savundu. Bugüne kadar kadın kolları kongrelerinde bu kadar yoğun katılımın olduğu bir seçimin yaşanmadığını da sözlerine ekleyen Haksöz, kongrenin önemini önümüzdeki yerel ve genel seçimlerle birlikte açıkladı. Aldıkları kararın gerekçelerinin yerinde olduğunu da ifade eden Haksöz şöyle konuştu: “Ben siyasi nezaket ve siyasi hiyerarşiye birebir bağlı bir partiliyim. ancak il başkanı ve divan başkanıysam o gün gelişen koşullara göre inisiyatif alabilmek ve yetkimi durumundayım. O gün bir çok kişi mağdur oldu, farkındayız. En çok da üyelerimiz mağdur oldu. Ancak, o gün bir çok açıdan öngörüsüzlük yaşandı. Biz o gün seçimi sonlandırmasaydık kimsenin içine sinmeyen bir sonuç ortaya çıkacaktı. Bu sebeple de üyelerimizin mağdur olmaması, seçimin daha sağlıklı koşullarda gerçekleşmesi adına kongremizi ileri bir tarihe erteledik. Önümüzdeki dönem  iki önemli seçim var. Bunların bir tanesi yerel seçimler, bir diğeri ise rejimin oylanacağı genel seçimleri yapacağız. Yerelde ve genelde CHP´yi iktidara taşımak için çok ciddi bir CHP teşkilatına ihtiyacımız var. Yerel seçimlerde hedefe en yakın ilçemiz de İskenderun. Bu sebeple İskenderun bizim ilk hedefimiz. Daha çok belediyeyi almak için bu işi üstlenecek kişilere ihtiyacımız var.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22