CHP İskenderun´da tek adaylı kongre

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Kongresi´nin yarın sürpriz bir gelişme dışında tek aday olarak katılması beklenen mevcut ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu başkanlığındaki listeyle gerçekleşmesi bekleniyor.

9.12.2017 09:45:07 0
CHP İskenderun´da tek adaylı kongre

Sadet Berkyürek/İskenderun

Mevcut yönetimde bazı isim değişiklikleri dışında mevcut yönetimle devam etmesi beklenen Mansuroğlu´nu kongrede il delegeliği listesi zorlayacak görünüyor. 96 kişilik liste üzerinde tartışma ve pazarlıklar devam ederken, Mansuroğlu, listede ‘tüm kesimlerin temsil edilmesini´ sağlama gayreti gösterileceğini söyledi.

Kongreye tek aday olarak katılmasını parti tabanı ve örgütün ‘teveccühü´ olarak değerlendiren İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, gazetemizin sorularını yanıtladı. Mansuroğlu, “Demekki biz tarafsız, ilkeli bir çalışma yürüttük; kimseyi ayırmadık, ayrıştırmadık, ötekileştirmedik. 2015´teki kongremiz biter bitmez herkesi kucakladık” dedi. Kongrenin ardından parti içi dinamikleri gözettiklerini, yakın diyalog kurduklarını ve temsiliyete önem verdiklerini kaydeden Mansuroğlu, mevcut yönetimdeki isimlerden önemli bir kısmıyla birlikte yola devam edeceklerini ifade etti.

‘Yorulan´ isimlerle yollar ayrılıyor
“Yorulan arkadaşlarımız bize müsaade edecek” diyen Mansuroğlu, yönetime yeni girecek isimlerle ilgili ise kriterleri yüksek tutacaklarını söyledi. Mansuroğlu, “Yeni dönemde de yönetimimizin büyük bölümü zaten devam edecek. Yorulan arkadaşlarımız bize müsaade edecek. Bunların yerine çalışmak isteyen daha kalifiye, meslek ve kariyer olarak daha eğitimli arkadaşlarımızı alacağız. Ama özellikle bu iki yıllık süreç içerisinde parti içerisinde bütünleştirici ve insanları birarada tutmak için kendimi fedakarlık yapan bir insan olarak gördüm. Bu şekilde de arkadaşlarımıza devam etme sözü verdik. teveccühleri bu yüzdendir. Özellikle parti içerisinde iddia sahibi arkadaşların bize böyle bakmaları ayrı bir mutluluk” diye konuştu.

Pazarlıklar il delegeliğine
96 İl kongre delegeleri üzerinde pazarlık ve tartışmaların geç saatlere kadar sürdüğü CHP İskenderun ilçe kongresinde 417 delegenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Kongre delegeliği listesinin henüz kesinleşmediğini ve liste üzerindeki ‘çalışmaların devam ettiğini´ sözlerine ekleyen Mansuroğlu, “Biz tüm kesimlerin temsil edilmesi yönünde söz verdik ve öyle olacak” diye konuştu.

İlçe yönetim listesi şekillendi
Başkan Mansuroğlu´nun ‘yorulan arkadaşlarımız´ olarak adlandırdığı ve listede yer verilmeyecek mevcut yönetimdeki isimlerle görüşme yapıldığını doğrulayarak, ilçe yönetim listesinin son şeklini aldığı kaydetti. İlçe kongresine yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını da sözlerine ekleyen Mansuroğlu, şunları kaydetti: “Gayretimiz kongrenin bir şölen havasında geçmesi. Hazırlıklarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Hedeflerimiz var. Biz Türkiye´de yok olan demokrasinin, insan haklarının, düşünce özgürlüğünün oluşması, tesis edilmesi, geleceğimizin böyle bir ülkede yaşayabilmesi için siyaset yaptık. Bizim başka bir amacımız yok. Biliyorsunuz ben başka hiçbir göreve, milletvekilliğine, belediye başkanlığına, meclis üyeliğine aday değilim”

İskenderun yeniden CHP´nin olacak
Verilmiş bir sözü olduğunu ve ilçe başkanlığı döneminde İskenderun Belediyesi´ni CHP´lilere hediye etme iddiası taşıdığını da sözlerine ekleyen Mansurloğlu, şunları söyledi: “İskenderun Belediyesi´nin CHP´ye hediye edeceğim. Bu kadar açık ve net söylüyorum. Bu arkası dolu bir iddia. Biz kendimize güveniyoruz. İnsanları birarada tutarsanız, sevgi ve saygıyı tesis ederseniz mesafe alırsınız. Biz insanların birbirini sevmesini, partililerin, örgütün kaynaşmasını, daha önceki hataların tekrarlanmaması için bir çalışma başlattık ve bunda başarılı olduğumuzu kabul ediyoruz.”

“Hatalar tekrarlanmayacak”
Önceki hatalar konusundaki sorumuzu ise Mansuroğlu şöyle yanıtladı: “Özellikle mevzi elindeyken kaybeden arkadaşlarımız önce kendilerine bakarlar. Bunun ise en az iki nedeni vardır; ya tabanla bütünleşmemişlerdir ya örgütle bütünleşememişlerdir. Biz geçmişte böyle hatalar yaptık. Biz bu yüzden belediyeyi kaybettik. Biliyorsunuz yarım mahallede alınabilecek, komik oyla kaybettik. Kişisel hataların da bunda payı var.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22