CHP milletvekili Yarayıcı´dan ´İdlip operasyonu´ tepkisi

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, AKP´nin duvara toslayan Suriye politikasının bedelinin İdlib operasyonuyla Türk askerine ödettirilmek istendiğini savundu.

11.10.2017 13:19:05 0
CHP milletvekili Yarayıcı´dan ´İdlip operasyonu´ tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın “Boks maçına girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz” açıklamasına tepki gösteren milletvekili Yarayıcı, yazılı yaptığı açıklamada, “İdlib´te yediğimiz yumrukları değil şehit olabilecek askerlerimizi sayacağız” değerlendirmesini yaptı. 

Milletvekili Yarayıcı, İdlip operasyonuna ilişkin açıklamasında şunlara yer verdi: '24 Ocak´ta Astana´da varılan mutabakatta Türkiye´nin Suriye politikasında keskin dönüş yaptığı dünyaya ilan edildi. Bu ilanın ardından yapılan İdlib´e harekat yapılacağı duyurulmuştur. İdlib operasyonuyla, beslenip büyütülen cihatçı katillerin bölgeden çıkarılma görevinin Türkiye´ye verildiği resmen ortaya çıkmıştır. İdlib´i elinde bulunduran Fetih Ordusu´nun 2015 yılında işbirliğiyle kurduruldu. Orada bulunan cihatçı terör oluşumlarına silah ve lojistik destek yardımında bulunuldu. Suriye´deki kirli savaş, savaş kışkırtıcıların istediği gibi gelişmedi. Önce Amerika, ardından Suudi Arabistan ve Katar bu cihatçı çetelere desteklerini yavaş yavaş kesti. İktidar da uzun bir süredir verdiği desteği kesmek zorunda kaldı ve ‘Osmanlıcılık´ rüyasına sessizce veda etti. Cihatçılar Suriye devletinin bilinçli politikalarıyla İdlib´de toplanmalarına izin verildi. Astana görüşmelerinde çatışmasızlık alanı olarak belirlenen İdlib´de bulunan örgütleri temizleme işi de Türkiye´ye havale edildi. İdlib operasyonunda, El Bab operasyonundan çok daha fazla askerin hayatını kaybedebilecek. Operasyon iktidar tarafından, bir kere daha ‘milliyetçi cephe´nin tabanını genişletmek amacıyla iç siyaset malzemesi olarak kullanılacak. Suriye savaşının ilk gününden bu yana komşuluk ilkelerine saygı gereği kirli savaşın tarafı olmamamız ve taşeronluğa soyunmamamız gerektiğini defalarca dile getirdik. Şimdi, Suriye politikasında duvara toslayan hükümet faturayı askerlerimize ödettirilmektedir. İdlib´de askerimizin dökülecek her damla kanının tek sorumlusu iktidarın kendisidir.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23