CHP milletvekilleri Abant´ta topladı

CHP, Abant´ta milletvekili kampı düzenledi.

SİYASET 7.10.2019 10:58:26 0
CHP milletvekilleri Abant´ta topladı

Akın Bodur/İskenderun

Hafta sonu düzenlenen kampta milletvekillerine dağıtılan kitapçıkta “parlamenter rejim” vurgusu yapan CHP´nin 'Tek adam parti devleti hevesinin milletimize faturası' başlıklı ekonomi kitapçığına göre, tek adam parti devletine geçiş sürecinde Türkiye´nin konumu, Hukukun Üstünlüğü Endeksi´nde 50 basamak, Yolsuzluk Algı Endeksi´nde 25 basamak, Dünya Mutluluk Endeksi´nde 2 basamak ve Küresel Barış Endeksi´nde 18 basamak kötüleşti. Başkanlık rejimine geçiş sürecinde ekonomide yaşanan çöküşe ilişkin resmi verilere yer verilen kitapçığa göre, son beş yılda milli gelir 228 milyar dolar azalarak 722 milyar dolara düştü. Kişi başına gelir ise 3 bin 713 dolar eriyerek 8 bin 767 dolara geriledi. Resmi işsiz sayısı 4 milyonu aşarken, gerçek işsiz sayısı 8 milyon kişiye dayandı. Üniversite mezunu işsizlerin sayısı 1 milyonu geçti.
CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´ da şu değerlendirmeyi yaptı: 'Tek adam parti devleti rejimine geçilen son beş yılda, devletin kurumsal yapısı çökmüş, hukuk devleti bitmiş, Türkiye´de yatırımcının ve tüketicinin güveni yerle bir olmuştur. Yine bu dönemde milletimizin işi elinden alınmış, tenceresi boşalmış, ülkede huzur kalmamış, uluslararası itibarımız gün görmüş kar gibi erimiştir. Milletimiz, demokrasiyi ´zamanı gelince inilecek bir tramvay´ olarak görenlere, kendisine bunca sıkıntıyı yaşatanlara hak ettiği cevabı ise 31 Mart ve 23 Haziran 2019 seçimlerinde vermiştir. Demokratik parlamenter rejimle yönetilen ülkeler insani gelişmişlikte, yaşam kalitesinde, huzur ve refaha erişimde, başkanlıkla yönetilen ülkelere göre çok daha başarılıdır. Halkımızın hak ettiği refah seviyesine ulaşmasının önünü, ancak yeni, çağdaş, toplumsal diyaloğu ve uzlaşmayı ön plana çıkaran, herkesi kucaklayan, birinci sınıf bir demokratik parlamenter rejim açacaktır.'
Kampa katılan parlamenterlerden Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, kampa ilişkin sosyal medyadan yaptığı fotoğraflı paylaşımda 'Abant´ta, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu´nun açılış konuşmasıyla, TBMM 27. Dönem 2. Çalışma ve Değerlendirme Toplantımız başladı. 24 ilde yaptığımız çalışmaların raporlarının da değerlendirileceği toplantımızın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni dönemde iktidar yolunda yol haritamızı oluşturacağız' ifadesine yer verdi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22