CHP, PM toplantısını erteledi

27 Ocak Pazar günü yapılacak

SİYASET 24.01.2019 11:31:39 0
CHP, PM toplantısını erteledi

Akın Bodur/İskenderun

Hatay´da büyükşehir ile Payas, Antakya ve Reyhanlı´da belediye başkan adaylarını belirleyen CHP, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde partisinin aday göstereceği 12 ismi, 27 Ocak pazar günü belirleyecek. CHP´nin PM toplantısının 24 Ocak Perşembe günü yapılması bekleniyordu.
CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçelebi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi´ni (PM) 27 Ocak Pazar günü yapılacak toplantıya çağırdı. PM üyelerine yapılan çağrıya göre, toplantı saat 15.00´da başlayacak. CHP, Hatay´ın İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan, Hassa, Kumlu, Altınözü, Yayladağı, Defne ve Samandağ adaylarını bu toplantıda belirleyecek.
CHP´nin daha önce yapılacak PM ve MYK toplantılarında, 31 Mart seçimlerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut HBB başkanı Lütfü Savaş´ı , Payas´ta Ali Oğuz´u, Reyhanlı adayını Nihat Dağ´ı ve Antakya adayı olarak da Hikmet Hatunoğlu´nu açıklamıştı.
İyi Parti İskenderun İlçe Teşkilat Başkanı Zafer Kıvrak da, CHP´nin adayını bir an önce belirlemesini arzuladıklarını ifade etti. CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Muhsine Korkmaz´ın ziyaretinde değerlendirmede bulunan Kıvrak, 'CHP´nin tüm İskenderun Belediye Başkan aday adaylarına eşit mesafedeyiz. CHP´nin kesin adayını bir an önce belirlemesini arzu ediyoruz. Millet ittifakı için kapı kapı dolaşmaya, bu ittifaka hizmet etmek için sabırsızlanıyoruz. Seçim takvimini en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. 31 Mart yerel seçimleri, olası bir genel seçimin de hazırlığı ve provası niteliğinde olacak. Buradaki Millet İttifakı, geleceğin genel iktidarının da şekillenmesine neden olacak. Bu yönüyle de 31 Mart mahalli idareler seçimi önemli.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00