CHP siyasi çalışmaları 21 gün durdurdu

CHP İskenderun ilçe örgütü olarak pandemi sürecindeki önlemlere katkı vermek için siyasi çalışmaları 21 gün durduklarını açıklayan İlçe Başkanı Mansuroğlu, tüm kesimlere sürece katkı çağrısı yaptı

SAĞLIK 9.12.2020 20:35:29 0
CHP siyasi çalışmaları 21 gün durdurdu

Kamuoyuna açık çağrıda bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, önlemlerin yetersizliğine dikkat çekerek tüm kurumlara 21 gün kapanma çağrısı yaptı. Mansuroğlu, “Bu çağrıyı yaparken hiçbir siyasi kaygı taşımadan tüm siyasilere sesleniyorum; sevdiklerimiz için başta Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna öncülük ediyor ve 21 gün süreyle tüm siyasi çalışmalarımıza ara veriyoruz. Tüm sorumluluk sahibi vatandaşlardan, siyasi kuruluşlardan, kamu kuruluşlarından da aynı duyarlılığı bekliyoruz” dedi.

Pandemi politikası iflas etti

Mansuroğlu, şu açıklamayı yaptı: “Yaklaşık bir yıldan beri ülke olarak büyük bir sınav vermekteyiz. Maalesef alınan tüm tedbirlere rağmen bu lanetli virüs günden güne etkisini artırmaktadır. Şu da göstermektedir ki iktidarın pandemi politikası iflas etmiştir. Bu illet yüzünden çok değerli sevdiklerimizi, yakınlarımızı kaybettik. Bu lanetli virüs en yakınlarımıza sirayet etmiş durumda. Bugüne kadar açıklanan test sonuçları ağır (entübe) hasta sayısı ve vefat sayısının gerçeği yansıtmadığı en yetkili ağız tarafından açıklanmıştır.”

“Sağlık çalışanları en büyük risk grubu”

Şu anda hastanelerdeki doluluk oranının rekor seviyeye ulaştığını, sağlık çalışanlarının çok ağır şartlarda hizmet vermeye, her hastaya yetişmeye çalıştığını ifade eden Mansuroğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanlarımızın tüm iyi niyetli, canla başla çalışmalarına rağmen nefesleri tıkanmaktadır. Şuanda en büyük risk altındaki grup sağlık çalışanlarıdır. Hem ekonomik, hem sosyal hem de psikolojik olarak büyük bir baskı altında görev yapmaya çalışmaktadırlar. Allah yar ve yardımcıları olsun. Sağlık çalışanlarımıza destek olmak için her vatandaşımızın sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyumasını önemle rica ediyorum.

21 gün çağrısı sağlıkçılar için…

“Öncelikle yerel sonra da genel iktidara sesleniyorum ; hepimizin sağlığı açısından ve sağlık çalışanlarımızın emeklerinin boşa gitmemesi için öncelikle en az 21 gün tam karantina uygulanmasını öneriyorum. Bu karantina süresince de çalışan, üreten esnaf, emekçi tüm vatandaşlarımızın en az birer asgari ücret tutarında yardımla desteklenmesini öneriyorum. Böyle bir uygulama hem sağlığımız açısından hem de zor durumdaki vatandaşa can suyu olması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu konuda başta TBMM´de Hatay´ın bu zor dönemini dile getiren ve önerge veren milletvekillerimizi destekliyorum. Ve bu çağrıyı yaparken hiçbir siyasi kaygı taşımadan tüm siyasilere sesleniyorum ; sevdiklerimiz için başta Cumhuriyet Halk Partisi olarak buna öncülük ediyor ve 21 gün süreyle tüm siyasi çalışmalarımıza ara veriyoruz. Tüm sorumluluk sahibi vatandaşlardan, siyasi kuruluşlardan, kamu kuruluşlarından da aynı duyarlılığı bekliyoruz.”


Anahtar Kelimeler: siyasi çalışmaları durdurdu

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00