CHP: Sözleri iade ediyoruz

Belediye meclisinde ´yalan söylüyorsun´ suçlaması…

SİYASET 6.01.2021 18:17:32 0
CHP: Sözleri iade ediyoruz

İskenderun/SES

İskenderun Belediye Meclisi´nin önceki gün yapılan oturumunda CHP Meclis Grup Başkanvekili Ali Mutlu´nun gündem dışı konuşma yaparken, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından yalan söylemekle suçlanması üzerine, Mutlu´nun ´sözünüzü geri alın´ yaklaşımına yanıtsız kalan Tosyalıyı protesto etmek üzere belediye meclisi CHP grubu oturumu terk etti. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, belediye meclisi grubu ve yöneticileri ile birlikte yaptığı basın toplantısında, Tosyalı yönetimini ağır bir dille eleştirdi.

Tosyalı´yı ‘sermaye projesi´ olarak niteledi
Aşırıya kaçmadan, toplum barışını bozmadan gerekli tepkiyi göstereceklerini ifade eden Mansuroğlu, 'Tek adam rejiminin getirdiklerinden biri de bu belediye başkanıdır. Savaş meydanlarında kurulan CHP, bu memleketin barışı, özgürlüğü ve kardeşliğinin adresidir. CHP, Mustafa Kemal´in genel başkanlık yaptığı bir partidir. Böyle bir partiye karşı kimsenin bir şey söyleme hakkı yok, hele hele sermayenin projesi olan bir kişinin hiç yok. Bizim bu duruşumuzdan faydalanmak isteyenler, siyasi entrikalarla bizi boşa düşürmek istiyor. Biz, söylediği lafları kendisine iade ediyoruz. Biz bu duruşumuzu sürdüreceğiz' diye konuştu. Mansuroğlu, dünkü oturumu terk etmeyen ve belediyenin denetim komisyonuna seçilen CHP´li Hayri Karakuş´a da isim vermeyerek seslenerek, 'Ya bu partinin kurallarının gereğini yapacaksınız, ya da emaneti sahibi olan halka iade edeceksiniz' değerlendirmesini yaptı ve aksi durumda parti içinde gerekenin yapılacağını söyledi.
Son seçimde kent halkının kendilerine mecliste denetim, soruşturma ve araştırma görevi verdiğini anlatan İskenderun Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ali Mutlu ise partisinin Mustafa Kemal tarafından kurulduğunu, Kurtuluş Savaşını verenlerin temsilcileri olduklarını ifade etti. Mutlu, 'Onlarla aynı dili kullanmayacağız. Çünkü, o dil bize ait değil. Bunlarla çapımız aynı değil. Aynı seviyede değiliz' dedi.

Peynirciler Pasajı esnafının mağduriyeti…
Meclis´te tartışma konusu olan konunun, İskenderun´daki bir kısım esnafın sorunlarının yansıtılması olduğunu anlatan Mutlu, Peynirciler Pasajı esnafı ile yöredeki bazı esnaftan belediyenin 5 yıldır kira almadığını, borç tebliğ etmediğini ve gönderdiği bir yazı ile borçların tamamını isteyip, hükümetin çıkardığı yapılandırma yasasından da yararlandırmak istememesi, 31 Ağustos tarihine kadar olan borçların bazı esnafa tebligatın yapılmaması üzerine yapılandırmaya başvuramadıklarının dile getirilmesi üzerine yaşandığını söyledi. 'Dünya nelerle uğraşıyor, İskenderun´da belediye esnafla uğraşıyor' diyen Mutlu, Belediye Başkanı Tosyalı´nın işçi ile memuru ayıramadığını, çıkan yasayı ve getirdiği hakları bilmediğini savundu. CHP´li Mutlu, 'Bunları anlatınca, ´yalan söylüyorsun´ dedi. Sözünü geri almasını istedik ama almadı, biz de meclis grubu olarak meclisi terk ettik. 40 esnafa, son 5 yıllık borcu çıkarıyor ve tamamının faiziyle ödenmesini istiyor. Yapılandırma hakkını kullandırmıyor. O borç esnafa bildirilmemiş, tahakkuk ettirilmemiş, tebliğ yapılmamış, tebliğ yapılsa yapılandırmaya başvuru hakları olacak ama yapmıyor. Nasıl kabul etmezsiniz. Bu kanun. Esnaf bu duruma itiraz etmiş, imza toplamış, şikayet etmiş, ifade vermiş ve mahkemeye başvurmuş, ama bizi yalancılıkla suçluyor. Benim söylediklerim belgeli. Şikayet, ifade, mahkemeye başvuruları, hepsinin belgesi var' dedi ve belgelerin örneklerini toplantıya katılan gazetecilere dağıttı. İskenderun´da belediye ile aynı sorunu yaşayan 54 esnafın bulunduğunu belirten Mutlu, 29 Aralık 2020 tarihinde ihaleye çıkarılan Peynirciler Pasajındaki işyerleri için 40 esnaftan 5´inin ihaleye katılabildiğini belirtti ve diğerlerinin ihaleye katılamamasının nedenin, borçların ödenmesinin istenmesi, ecri misil uygulamasının kiraya dönüştürülmek istenmesi olduğunu kaydetti.

Mutlu: Kızgınlığının nedeni, Sayıştay raporu
Belediye başkanı Tosyalı´nın CHP grubuna kızmasının asıl nedeninin Sayıştay raporunda belediyede ortaya çıkarılan usulsüzlükler olduğunu savunan Mutlu, Sayıştay denetçilerinin usulsüzlükleri 10 maddede sıraladığını belirterek, 'İskenderun belediyesi eş başkanlıkla yönetiliyor. Yetkisi, belediyeye girişi olmayan birileri belediyeyi yönetiyor. selfi çektirmekle, asfalt yapmakla hizmet yapıldığını sanıyor. Senin projelerin nerede? Bunlar, belediyeye yapılan bağışları bile yanlış muhasebeleştirmişler. Nereye muhasebeleştirdiklerini bilemiyoruz ama para yok ortada. İskenderun´u yönetemiyorlar. Getirmiş, belediyenin başına koymuşlar ve dışarıdan insanlar belediyeyi yönetiyor. Bu mantıkla İskenderun yönetilemez. Ve İskenderun´u yönetme anlayışı yok' diye konuştu. Sayıştay raporunda ortaya çıkarılan bazı konuları parti grubunun şikayet edip, ifade verdiğini de anlatan Mutlu, usulsüzlüklerin belediye yönetimine rücu ettirileceğini savundu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04