CHP, tahsise itiraz etti

İskenderun Belediye Meclisinin oy çokluğu aldığı kararla, Sakaraya mahallesinde, mülkiyeti beledeyeye ait olan 5.353.05 metrekare yüzölçümlü Aşkarbeyli mıntıkası 6683 nolu parselin, öğrenci yurdu yapılması amacıyla 49 yıl süreyle T?

SİYASET 12.02.2018 09:59:44 0
CHP, tahsise itiraz etti

Akın Bodur/İskenderun

CHP, yeniden görüşme istedi

İskenderun Belediye Meclisinin 06 Şubat 2018 tarihli toplantısında, belediyeye ait arsanin 49 yıl süreyle TÜRGEV´e bedelsiz tahsis edildiğini anımsatan CHP Grup Başkanvekili Gazanfer Dik, itiraz dilekçesinde, böyle bir tahsisin, önemli bir belediye kaynağını yok edeceğini ifade etti. Oylama öncesinde, kent ve ülkede kendisini eğitime adamış ve vakfetmiş çok sayıda kişi ve kuruluşlar olduğuna ifade ettiklerini anlatan Dik, İskenderun Belediye Meclisi CHP Grubu adına verdiği itiraz dilekçesinde şunlara yer verdi: 'Anılan kişi ve kuruluşlarla irtibat sağlanarak görüşlerinin alınmasını, bu konuda yapılabilecekler bakımından kent dinamikleriyle diyaloğa girilmesini, çabasız bir şekilde anılan vakfa 49 yıllığına bedelsiz tahsis yapılmasının bağış ya da peşkeş çekmek ile eş değerde olduğunu belirttik. Belirttiğimiz hususlarda belediyenin hassasiyet ve çaba göstermeksizin, kent halkının vicdanını temsil eden toplum örgütlerinin muvafakatını almaksızın halkın malı olan çok kıymetli olan taşınmazın meclis kararı ile yok edilmesi, toplum vicdanını kent yönetiminde takip edilmesi gereken adalet değelerini telafisi imkansız bir şekilde zarara uğratmıştır. Ayrıca belediye bütçesi göz önünde bulundurulduğunda belediye fen işleri müdürlüğü bütçesine yapılan arttırım ve harcamalar incelendiğinde belediyenin kendi imkanlarıyla söz konusu öğrenci yurdu projesini hayata getirmenin mümkün olduğu aşikardır. Bu yönüyle de topluma ait bir kaynağın daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi mümkün iken bunları sarfınazar eden meclis kararının toplum yararına olduğunu kabul etmek mümkün değildir. Bu nedenlerle söz konusu meclis kararına itiraz ediyoruz. Meclis kararına vaki itirazımız nedeniyle İskenderun Aşkarbeyli Mıntıkasındaki 5.353,03 metrekareden ibaret 6683 parsel nolu taşınmasın yapılı binalarla birlikte TÜRGEV´e bedelsiz olarak 49 yıllığına tahsis edilmesine dair belediye meclis kararının mecliste yeniden görüşülmesini ve kararın kaldırılmasını talep ediyoruz.'

Karar, 1 oy farkla alınmıştı
Meclisin oy çokluğuyla aldığı kararda, belediye meclisinin CHP ve MHP´li üyeler ´hayır´ oyu kullanırken, AKP´liler ve geçen yıl CHP´den ihraç edilen bağımsız üye Fatma Korçak ´evet´ oyu kullanmıştı. Karar, 15 ´hayır´ oyuna karşılık, 16 ´evet´ oyu ile kabul edilmiş, beş dönümden fazla belediye arsası bir oy farkla vakfa bedelsiz olarak verilmişti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22