“CHP ve MHP milletvekilleri de oradaydı”

MHP Hatay Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet N. Ahrazoğlu, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi sadece iktidar partisinin milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi´nde bulunmuş gibi gösterilmesini kınadı.

19.07.2017 11:08:16 0
“CHP ve MHP milletvekilleri de oradaydı”

Akın Bodur/İskenderun

 Ahrazoğlu, “Muhalefet milletvekillerinden, özellikle Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinden o resimlerde bir tek kare yok ve ben o gün Meclis´teydim” dedi.
Türkiye´nin Lübnan´da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü´ne Silahlı Kuvvetler unsurlarıyla katkı sağlaması konusundaki tezkerenin, 31/10/2018 tarihine kadar uzatılması hakkında Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında uluslararası ikili anlaşmalara 'Devlette devamlılık esastır' ilkesi gereğince destek vereceklerini ifade eden Milletvekili Ahrazoğlu, 15 Temmuz darbe gecesi sadece iktidar partisinin milletvekilleri varmış gibi gösterilmesini kınadığını belirtti.
TBMM Genel kurulunda dağıtılan kitapçık ve dergideki fotoğraflarda sadece iktidar milletvekillerinin bulunmuş gibi gösterilmesini üzüntüyle karşıladıklarını söyleyen Ahrazoğlu, “Bu bir böbürlenme veyahut da üzüntüden daha çok, bu Mecliste birlik ve beraberliğin o gece sağlandığını, o gece bütün grup başkanlarının, mevcutta bulunan grup başkanlarının konuşması olmasına rağmen ve grup başkan vekilimizin burada konuşma yapmasına rağmen o karelerin bir tanesinin içine alınmamasını da kınıyorum' diye konuştu.

“Tehlike henüz geçmedi”
Ülkenin 15 Temmuz´da büyük bir badireyle karşılaştığını ve milletin demokrasiye olan inancı ve bağlılığı, cumhuriyet değerlerine sahip çıkma duygusunun bu hain kalkışmayı önlemede en büyük etken olduğunu ifade eden Ahrazoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asıl önemlisi de Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli´nin ‘Darbe nereden gelirse gelsin milletimizin, devletimizin, meşru Hükûmetimizin yanındayız´ ifadesiyle darbe teşebbüsünün sonuçsuz kalması sağlanmıştır, ancak henüz tehlike geçmiş değildir. Bütün bölücü ve yıkıcı unsurlar ile gizli FETÖ artıkları vatan, millet ve milliyetçilik, demokrasi, insan hakları, kuvvetler ayrılığı, parlamenter demokrasi gibi kavramları kullanarak gizli hainliklerini sürdürmektedir. Tarihimizin şanlı sayfalarında örneğine neredeyse hiç rastlanmayan alçaklıklar, akla hayale gelmeyen, sığmayan şiddet dolu sahneler meşum ve melun 15 Temmuz gecesinde yaşanmıştır. Çanakkale müstevlilerin yarım bırakmak zorunda kaldıkları zulmü hain FETÖ´cüler tamamlamak istemişlerdir. Millî Mücadele´de kovulan Türk düşmanları kendilerini güçlü hissettikleri bir ortamda Pensilvanyalı teröristlerle Türkiye´yi önce teslim, daha sonra da tepeden tırnağa tasfiye etmeye kalkışmışlardır.”

“Adil ve tarafsız davranılsın”
Milletvekili Ahrazoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli´nin ikaz ve uyarılarına dikkat kesilerek meseleye Türkiye açısından Ankara merkezli, millî birliği esas alan, ülke bütünlüğünü ön planda tutan anlayışla bakılarak hareket edilmez ise, daha büyük olumsuzluklarla karşı karşıya kalınabileceğini uyarısında bulundu. Ahrazoğlu, “Ancak burada şunu da önemle ifade etmek isterim ki, bu sıkıntılı ve bulanık ortamda vatan millet sevgisiyle yoğurulmuş insanlarımızın mağduriyetlere uğratılması, hukukun üstünlüğü ilkesinden hareketle adaletli ve tarafsız davranılarak milletimizin üzerindeki korku ve endişelerin bertaraf edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

‘FETÖ gerekçesiyle diğer cemaatler sızabilir´ uyarısı
Kamu kuruluşlarında hak eden memurun hak ettiği göreve getirilmesinin çalışma barışının, birlik, dayanışma ve verimlilik artışının sağlanması için en temel gereklilik olduğunu da sözlerine ekleyen Ahrazoğlu, şu uyarıda bulundu: “Bu nedenle terör örgütü paralel yapı yok edilirken yine eski hatalara düşülmemeli, bir başka cemaatin ve bir partinin sadık mensupları değil, siyasi görüşlerine bakılmaksızın, liyakat ve bilgi dikkate alınarak, bu ülkeyi ve milleti karşılıksız seven, Türk milletine ve demokrasisine sadakatle bağlı atamalar ve yeni personel alımları yapılmalıdır. ‘Bakanlıklar FETÖ´den temizlendi, temizleniyor´ derken diğer cemaat ve örgüt mensuplarının iktidara yakın sendikalar vasıtasıyla devlete sızmalarına karşı önlemler alınmalıdır.”


Anahtar Kelimeler: milletvekilleri oradaydı

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29