CHP, 99 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 99. yıl dönümünü Hatay'da törenlerle kutladı.

SİYASET 14.09.2022 09:52:00 0
CHP, 99 yaşında

Tören kapsamında İskenderun CHP'de düzenlenen kokteylde konuşan Hatay Milletvekili Suzan Şahin, partisi CHP'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı adayı olmayı hak eden kişi olduğunu söyledi.

Akın Bodur/İskenderun
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), kuruluşunun 99. yıl dönümünü törenle kutladı. Tören kapsamında CHP'nin Hatay'daki il ve ilçe örgütleri Atatürk Anıtlarına çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundu. 
İskenderun'daki 99. kuruluş yıl dönümü töreni, Atatürk Anıtı Alanında başladı. Atatürk'ün manevi huzuruna sunulan çelenk sonrası saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Çelenk, Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, gençlik ve kadın kolları ile birlikte sunuldu. İskenderun belediye Meclisi üyeleri, partinin il ve ilçe yönetimi, Arsuz Belediyesi eski Başkanı Nazım Culha'nın da katıldığı Atatürk Anıtı Alanında düzenlenen törende konuşan Mansuroğlu, partisi CHP'nin, memleketi parsel parsel satanların değil, vatan uğruna toprağın altında yatanlar tarafından kurulduğunu ve özgürlüğü, bağımsızlığı simgelediğini söyledi. Mansuroğlu, "CHP, savaş meydanlarında kurulmuş, padişaha karış gelişen bir harekettir. Mustafa Kemal'in 6 ilkesini benimsemiş bir partidir" değerlendirmesini yaptı. Partisinin genel merkezi tarafından yapılan açıklamayı da okuyan Mansuroğlu, şunları söyledi: "Saraya karşı milletin kayıtsız şartsız egemenliğinin iradesini esas alan Cumhuriyetimizi yeniden ortak bir değer haline getirmek, demokrasi ile taçlandırmak bugün her şeyden daha öncelikli bir görevdir. Demokrasiyi, adaleti, kalkınmayı yok sayan talan ve tek adam rejiminin sonucunda çok boyutlu bir buhranın ağır tahribatı yaşanmaktadır. Milyonları yoksulluğa mahkum eden bu yolsuzluk düzeni, bir avuç imtiyazlıya ciddi servet transferleri yaparak, halkın olan tüm kaynakları küçük bir sınıfın elinde toplamış, eşitsizlikleri derinleştirmiş, güvencesizliği artırmıştır. Ancak umutsuzluğa yer yok! Talan ve tek adam rejiminin ülkemizi sürüklediği bu çok yönlü buhrandan güçlendirilmiş parlamenter sistemi kurarak, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, egemenliği tekrar kayıtsız şartsız millete devrederek, hukukun üstünlüğüne dayalı hukuk devletini kurarak ve hepimizin birlikte zenginleşeceği üretim ekonomisini ve sosyal devleti inşa ederek çıkacağız. Önümüzdeki dönem, talan ve tek adam rejiminin bu ağır tahribatına, bu derin buhrana karşı tüm toplumsal kesimlerle yanıt üreteceğimiz önemli bir tarihi eşiktir. CHP olarak, demokratik ve müreffeh geleceği halkımızla birlikte inşa etme ve toplumsal barışı tesis etmenin tarihi sorumluluğunu taşıyoruz. Tüm hakları yok eden ve toplumu ayrıştırarak kutuplaştıran bugünün iktidarının yıkıcı siyasi anlayışının yerine kamu yararını gözeten, toplumsal barışı güvence altına alacak aydınlık bir geleceği el birliği ile kuracağız."

"Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adayı olmayı hak eden kişi"
Alanda konuşan milletvekili Şahin de, CHP'nin, kuruluşun, kurtuluşun ve Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran parti olduğunu ifade ederek, "Bugün de geldiğimiz noktada yine bir kurtuluş zamanıdır. O kurtuluşu, CHP'ye gönül verenler öncülük yapıcaktır. Cumhuriyet değerlerinde herhangi bir geriye dönüş olmayacaktır. partinin her üyesi bu sorumluluğun farkındadır. Bir sandık gelecek ve o zaman cumhuriyeti demokrasiyle yeniden taçlandıracağız" diye konuştu.
İskenderun CHP ilçe binasında düzenlenen kokteylde partililerine seslenen milletvekili Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı adayı olmayı hak eden kişi olduğunu kaydetti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş da, CHP'nin 99. yılını EXPO Antakya’da düzenlenen etkinlikle kutladı. Kutlamaya, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin ve İsmet Tokdemir, Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz, CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, partinin il kadın ve gençlik kolları başkanları ile parti yöneticileri katıldı. Etkinlikte konuşan milletvekili Şahin, “Biliyoruz ki içinde bulunduğumuz bu zamanlar 99 yıl önceki zamandan daha zor değildir. Bizler dini, dili, ırkı ve rengi ne olursa olsun insanlarımızı ayrıştırmadan birbirimize sarılarak birlikte başarabiliriz. Aydınlık Türkiye için mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Milletvekili Güzelmansur, iktidara geldiklerinde güçlendirilmiş parlamenter sisteme geleceklerini ve egemenliği halka vereceklerini söylerken, milletvekili Tokdemir de, "Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra 18 yıl bağımsızlık mücadelesi verdik" değerlendirmesini yaptı. 
CHP, Antakya, Arsuz, Belen, Erzin'de de Atatürk Anıtlarına çelenk sundu. CHP Hatay İl Başkanı Hasan Ramiz Parlar, partisinin sadece ismen değil ideolojik olarak da her zaman ha"Halkına sevdasından rütbeleri sökülünce kahrolmayan ve halkın sinesine dönmeyi en yüce makam sayan bir ruh vardır. Bu ruhun iki büyük eserinden biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu eserleri şaheserlere çevirmek için Cumhuriyet Halk Partisi olarak 99. yılımızda da, ayçiçeklerinin yüzünü güneşe çevirdiği gibi, yüzümüzü daha da fazla halkımıza çeviriyoruz. Ne yaparsak önce halkı düşünerek yapıyoruz. Sessizlerin sesi, kimsesizlerin kimsesi oluyoruz. Bir asra yakın mazimiz; siyaseti halkı için şahsi beklentiden uzak yapanlara mihmandardır. Bu büyük çınarın gölgesindeki her adımımız ise gelecek nesillerin önümüze getirecekleri bir imtihandır" diye konuştu. Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da, "Yapılacak ilk seçimde iktidara geleceğiz ve partimizin 100. yaş kutlamalarını iktidardayken gerçekleştireceğiz. İktidara gelir gelmez bir kez daha egemenliği kayıtsız şartsız halka vereceğiz. Ekonomik reformları gerçekleştireceğiz ve insanlarımızın gelecek kaygısı yaşamadan, huzurlu, mutlu ve müreffeh bir yaşam sürmesini sağlayacağız" açıklamasını yaptı. 


Anahtar Kelimeler: yaşında

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

İskenderun’da yangın paniği

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07