CHP adayları İskenderun ve Arsuz’da

İskenderun ve Arsuz'da adaylar ilçe örgütleri ve partililer tarafından karşılandı

SİYASET 13.04.2023 08:34:00 0
CHP adayları İskenderun ve Arsuz’da

CHP Hatay Milletvekili adayları Mehmet Güzelmansur, Nermin Yıldırım Kara, Servet Mullaoğlu, Cemiyet Kışlıoğlu, Tamer Apiş ve Filiz Haksöz İskenderun ve Arsuz İlçe Teşkilatlarında geniş katılımlı toplantıda partililerle buluştu. Arsuz toplantısına Arsuz belediye Başkan Asaf Güven ile 8. sıra milletvekili adayı Bekir Atahan da eşlik etti.

İskenderun’da kalabalık partili topluluğunun karşıladığı CHP Hatay Milletvekili adaylarını konuk etmekten mutluluk duyduklarını ifade eden İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, geçen beş yıl içerisine özellikle cumhurbaşkanına hakaretten vatandaşa açılan 17 bin dosya bulunduğunu belirterek “Buna karşın devam eden pahalılık var. İşsizlik var, azalan ne var, demokrasi hukuk adalet var” dedi.

Arsuz’da ilçe binasının ağır hasarlı olmasından dolayı Belediye nikah Salonunda gerçekleştirilen aday tanıtım toplantısında konuşan İlçe Başkanı Mahmut Şirin, “Culhuriyetçi; vatanı, milleti, toprağı, bayrağı seven bizleriz. Gerçek cumhuriyetçiler, Atatürkçüler bizleriz. Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden bizleriz. Ve buna rağmen bizlere terör örgütü ile ilişkilisiniz diyen Recep Tayyap erdoğan’a şunu söylemek istiyorum: Habur’da vatan hainlerini davulla zurnayla kim karşıladı? Askerimizin kafasına çuvallar geçirilirken ses çıkartmayan kimdi? Oslo’da vatanı satmaya çalışan kimdi? Abdullah Öcalan’a sayın diyen kimdi? Allahın izniyle 14 Mayıs günü iktidar olacağız, hep birlikte başaracağız” diye konuştu.  

CHP dokuzuncu sıra Cemiyet Kıslıoğlu “Biz ne yazık ki zor bir süreç yaşadık. Deprem bölgesinde biliyorsunuz hepimiz arkadaşlarımızı dosalarımızı yakınlarımızı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun, ülkemiz ne yazık ki derin bir siyasi krizin içerisinde, bakın bir deprem bölgesinde yönetme yetkisini kaybetmiş bir iktidarla karşı karşıdayız. Siyasi kriz diyorum, gerçekten bu siyasi krizin temel nedeni de tek adam yönetimi, tek adam rejimidir. Şu anda ülkemiz tek adam rejimi tarafından, cumhuriyet ilkelerini yok sayan ve hukuk devletini yok sayan bir şeklinde yönetilmekte. Ülke felakete doğru sürünmektedir. Tıpkı 100 yıl öncesi gibi kurtuluş savaşında olduğu gibi cumhuriyet halk Partililere bir kez daha kuvvayi milliye ruhuyla bir görev daha düşmekte, hep birlikte omuz omuza bu siyasi krizi yaratan iktidarı demokratik yollarla hep birlikte 14 Mayısta yeneceğiz” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili on birinci sıra adayı Filiz Haksöz de 21 yıldır süren eziyetin bu dönem sona ereceğine yürekten inandığını belirterek “Bu iktidar yolculuğunda bana verilen görevin gururunu ve onurunu yaşıyorum. Birinci sıradaymış gibi çalışmanın sözünü veriyorum. Çünkü burada iki tane amacımız var, bir tanesi genel başkanımız sayın Kemal Kılıçtaroğlu’nu 13’üncü cumhurbaşkanı yapmak, ikincisi ise mecliste çoğunluğu sağlamak, bu çok önemli. Sizlerden hepinizden bir soru işareti olmadan partimizin arkasında durmayı ve birlikte çalışmayı talep ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili onuncu sıra adayı Tamer Apiş, sistem değişikliği için her üyeye görev düştüğünü vurguladı. Apiş, “Bu manada örgütlerimizle üyelerimizle partiye ve listeyle ilgili itilafa, darılmaya gücenmeye, hiç hakkımız yok! Bu anlamda 10’cu sırada olan bir arkadaşınız olarak var gücümüzle Cumhuriyet Halk Partisini iktidara ve 13’cü cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı millet irtifakını da parlamentoda çoğunluğunu sağlayarak bu ezici, baskıcı anti demokratik işler yapan iktidarı bir an önce def etmeliyiz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili üçüncü sıra adayı Servet Mullaoğlu ise şunları konuştu: “Bildiğiniz gibi kıyamet gibi deprem geçirdik ve maalesef bu deprem de 3 gün boyunca hiçbir devlet görevlisi olmadı, ben yakın arkadaşlarımla görüştüm Hatay Defne’de bunu yaşadık. Bunun nedeni tek, parti tek adam rejiminin Türkiye’de hüküm sürüyor olması, çünkü tek kişi karar veriyor. Önceliği sadece partili olması, bu şekilde yapılan bir devlet örgütlenmesinin nasıl çöktüğünü hep birlikte gördük. Aslında burada biz Hatay’da enkaz altında değil bu tek parti anlayışı, enkaz altında kalmıştır. Hatay’da binalar yıkılmış olabilir ama hiçbir Hataylı kardeşlik ruhumuz yıkılmadı, güçlenerek arttı. Çünkü biz Hatay’da hep birlikte Türkü Kürdü Sunnisi Arabı Süryani’si Hristiyan Yahudi’si binlerce yıl kardeşçe yaşamışız. Hatay’daki bu kardeşlik bütün dünyaya örnek olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün söylemleri haklı çıktı. Umarım bu dönemde bizleri dinlemeyen çok değerli vatandaşlarımız, bu seçimde en azından bizleri dinlemeli ve Türkiye’nin önünün açılması için mutlak suretle demokrasinin gelmesi gerekiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili 2’ci sıra adayı Nermin Yıldırım Kara, bundan sonraki mücadelelerinde her türlü toplumsal, ekonomik olmak üzere toplumun tüm sorunlarını farklı mecralarda çok daha farklı icra makamlarına iletmek adına daha büyük imkanlara sahip olunacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili birinci sıra adayı Mehmet Güzelmansur 14 Mayıstaki seçimler için, baba ocağından tüm İskenderun’a sevgilerini, şefkatlerini ve kucaklayıcı hislerini yayacaklarını ifade ederek “Bizim kimseye, birbirimize darılma lüksümüz yok. Biz sosyal medyada şunu paylaşıyoruz: Sana söz diyoruz 15 Mayısta Sayın Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapacağız, bunun için de hepimiz, bunun mücadelesini vereceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: adayları İskenderun Arsuz’

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07