CHP belediye başkan adayı Duduoğlu: İskenderun'da yönetim problemi var

CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, 31 Mart seçimini kazanmak ve halka hizmet etmek istediğini söyledi

15.02.2024 09:29:00 0
CHP belediye başkan adayı Duduoğlu: İskenderun

Akın Bodur/İskenderun
CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Mehmet Duduoğlu, 31 Mart seçimini kazanmak ve halka hizmet etmek istediğini söyledi. 6 Şubat depreminde 1 dakikada insanların bütün hayatının değiştiğini ifade eden Duduoğlu, seçilmesi halinde, depremin insanlar üzerinde yarattığı yıkım ve kayıplar ve çok büyük travmalara karşı çalışacağını belirtti, "Benim en büyük programın öncelikle halkımıza psikolojik destek vermek” diye konuştu.

'Yerel-genel el ele' İskenderun'da gerçekleşmedi"
CHP İskenderun İlçe Başkanı Hüseyin Derin ve yöneticilerin de katıldığı Emirgan Cafede düzenlenen basın toplantısında konuşan belediye başkan adayı Duduoğlu, 31 Mart seçiminin çok önemli olduğunu ifade etti ve "31 Mart'ta yerel manada iktidarı belirleyeceğiz. Kent yönetimini seçeceğiz. İskenderun'un sorunlarını çok iyi bilen ve sizlerle birlikte yaşayanım. Biz, bu seçimde yetersiz yönetimlerin sona ermesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve 'yerel-genel el ele birlikte yönetimin' iki dönemdir İskenderun'da gerçekleşmediğini biliyoruz. İskenderun'da yönetim problemi var" diye konuştu.
Ekonomik sıkıntıların çözümünün yerel yönetimlerin liyakatlı kadrolara verilmesinden geçtiğini anlatan Duduoğlu, önce bütçedeki payı arttıracaklarını, daha sonra da İskenderun'un payının arttırılmasını sağlayacaklarını belirtti ve"Tek derdimiz hizmet etmektir. Hizmet için geliyoruz. Herkesin desteğini bekliyoruz" diye konuştu. İskenderun'u adım adım gezerek, liyakatlı kadroların hazırladığı projeleri önümüzdeki günlerde halka sunacaklarını anlatan CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Duduoğlu, "Kentin en büyük sorunu depremi yaşamış olmamız. Afetin etkisi sürerken, çok ciddi projeler sunma niyetimiz yok. Akılcı projeler yapacağız. Projelerimiz konusunda hazırlıklarımız var. Önümüzdemi günlerde size tanıtacağız. Devletin ve belediyenin imkanlarını en iyi şekilde kullanacağız. Benim en büyük programın öncelikle halkımıza psikolojik destek vermektir. 6 Şubat’ta yaşadığımız deprem dolayısıyla insanlarımız çok zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. önce insanlarımızın barınma sorunu çözeceğiz. Çünkü yaşadığımız depremde insanlarımız evlerini, varlıklarını, canlarını kaybetti. Geride kalanlar olarak hepimiz depremzedeyiz, hepimizin psikolojik desteğe ihtiyacı var. Halkımıza destek olmak, onların yaralarını sarmak ve yaşama geçireceğimiz projelerimizle hep birlikte iyileşmek ve bu kenti ayağa kaldırmak istiyoruz. Devlet bizim devletimiz. Belediye bizim belediyemiz. Hizmetlerimizde adaleti sağlayarak, bu kenti yönetmek istiyoruz. Bize inanın bize güvenin dedi.

"Belediye bütçesi İskenderun'a yeter"
Kavgacı bir insan olmadığını, kimseyle kavga etmeyeceğini ifade eden Duduoğlu, "Ama İskenderun menfaatleri konusunda kavga ederim" değerlendirmesini yaptı. İskenderun Belediyesi bütçesinin az olmadığını söyleyen CHP İskenderun Belediye Başkan Adayı Duduoğlu, "İskenderun Belediyesinin yatırımlara ve hizmete yetecek kadar bütçesi var. Bizim bütçemiz (İskenderun Belediyesi bütçesi) bize yeter. Bunu adaletli ve iyi kullanmak lazım. Sorunları düzgün tespit edip, çözüm yollarını araştırmak lazım. Bunu da bir ekipe yapacağız" dedi.
İskenderun'da adaylarını belirleyip, çalışmaya başladıklarını anlatan CHP ilçe başkanı Derin de, "İskenderun'da olan ve görünen şeyler, koordinasyonsuzluğu ve yönetimsizliği. Biz İskenderun'u yönetmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19