CHP grubundan Tosyalı’ya ‘nezaket’ eleştirisi

CHP İskenderun ilçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve meclis üyeleri, İskenderun Belediye Meclisi’nin 3 Temmuz Salı günü yapılan oturumunda CHP grubunun önerisine Başkan Tosyalı’nın gösterdiği tavrı kınadı.

SİYASET 7.07.2023 16:02:00 0
CHP grubundan Tosyalı’ya ‘nezaket’ eleştirisi

CHP İskenderun ilçe teşkilatında, Meclis üyeleri Murat Fatin Bereketoğlu, Bülent Kırmızıoğlu ve Mecit Bogusoğlu ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın üslubunu eleştirdi. Mansuroğlu, “Kendisine alıştık, ama üslubuna, İskenderun Belediye Meclisindeki o çirkin hareketlere alışmayacağız. Çünkü İskenderun halkı böyle bir belediye başkanına layık değil. Önce bulunduğu makamın kıymetini bilecek. O koltuk İskenderun halkının koltuğudur. O meclis oturan meclis üyesi arkadaşlarımız hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar İskenderun seçmeni tarafından seçilmiş değerli dostlarımızdır. Biz getirdikleri her olumlu, İskenderun’un yararına olan maddeye kabul oyu verdik. Belediye başkanımız verdiğimiz her destekten sonra hakaretler etti. Kendisine yakışmayan, İskenderun halkına yakışmayan üslupları kullandı. İzlediğimde İskenderun adına utandım. Kendisini buradan kınıyorum. Kendisine diyorum ki; böyle davranmaya devam ederseniz bizim fazla bir şey yapmamıza gerek kalmayacak; 8 ay sonra tıpış tıpış gideceksiniz. Belediye meclis üyesi senin emir erin değil, senin çalışanın değil. Onlara böyle davranamazsın. Davrandığın anda bu tepkiyi her zaman göreceksin.” iye konuştu

“Hani devletin imkanları arkandaydı, hani yüzü gülen belediye?” diye soran Mansuroğlu, sahili su başması, altyapının zarar görmesi karşısında Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çabalarına dikkat çekti, ancak devletin ilgili kurumlarının destek vermesi gerektiğini söyledi.

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Murat Fatin Bereketoğlu da, 3 Temmuz tarihinde yapılan meclis toplantısında gündeme geçilmeden önce bir soru önergesi verdiğini hatırlattı. Depremlerin ardından sahil kesiminde gerçekleşen çökmenin üzerine altyapının da zarar görmesi sonucu sahil şeridinin önemli kısmının kullanılamaz duruma geldiğini, altyapı yatırımları için ödeneklerin hükümet tarafından onaylandığı kaydeden Bereketoğlu, çalışma ve uygulamaların ise ancak Kasım ayında başlatılabilecek olmasından dolayı önlemlerle ilgili bilgi istediğini hatırlattı. Bereketoğlu, “Tam bir maganda edasında, ellerini masaya vurarak tepkiler verdi. Bu tepkilere gerek yok! Biz burada İskenderun temsilen değerli belediye meclis üyeleri arkadaşlarımızla burada yapılması gereken acil olarak altyapı yapılacak ama 5 ay sonra, İskenderun diye bir yer hemen hemen kalmadı, en önemli bölge ve marka bir şehir şuanda kullanılamaz bir durumda. Hem büyükşehir hem İskenderun belediyesi bütün buradaki belediyeler, hepsi depremzede. Buradaki ciddi problemlere çözüm bulması gereken AFAD ve hükümetin kendisidir. Burada Hatay Büyükşehrin olanakları ve imkânları veya İskenderun belediyesinin imkanları ve olanakları yetmez” şeklinde konuştu.

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Bülent Kırmızıoğlu da, oradaki siyasi nezaketin çok önemli olduğunu vurguladı. Kırmızıoğlu şunları söyledi: “Orada yapılan tavır sadece CHP grubuna yapılmış bir tavır değil, orada çekilen görüntülere baktığınız zaman AKP ve Cumhur ittifakının, diğer belediye meclis üyelerinin bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ve başlarını öne eğildiklerini görüyoruz. Orada kalan bir ortam var, daire müdürleri var, basın mensupları var, bu tavır sadece CHP grubuna yapılmış olan bir tavır değil, nezaketsizlik. Belediyenin diğer meclis üyelerine de yapılmış bir nezaketsizlik. Orada herkes gibi seçilmiş, bir belediye başkanı varken, belediye meclis üyeleri de vatandaşların takdiri ve oylarıyla oraya gelmiş ve İskenderun temsil etme yetkisine ve gücüne sahip orada herkes fikrini hür ve özgürce ifade etme hakkına sahip kürsüden bahsediyoruz. Kimse oradaki ifadelerden ya da düşüncelerinden dolayı bu yanlış da olabilir eksik de olabilir ama böyle bir tavırla ve konuşulması yanlış.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19