CHP, Hatay adayını netleştiriyor

.

SİYASET 19.02.2024 15:47:00 0
CHP, Hatay adayını netleştiriyor

 

İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’la görüştü. Bugün yapılan görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Görüşmeye CHP PM üyeleri Gökhan Zeybek ve Selin Sayek Böke, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur ve CHP  Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki de katıldı.
Savaş, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Yarın çok daha büyük bir mitingle açıklamalarımız olacak. Şu an daha fazla bir şey söylemek doğru olmaz. Yarın Hatay halkıyla hep birlikte ne yapacağımızı paylaşacağız. Hatay halkıyla beraber olmaya devam edeceğiz. Hatay halkı hakkında en hayırlısına karar vereceğiz merak etmeyin” görüşünü ifade etti.
Özel de görüşme öncesinde, "Anketler, Hatay'da Lütfü Bey'in de desteğiyle, onayıyla bir alternatif geliştirmemiz durumunda seçimi alacağımızı gösteriyor. Bu şekilde davranmaz, Hatay'ın sesini duymazsak biraz sıkıntıya girdiğimizi gösteriyor. Lütfü Savaş ile oturup konuşacağız ve doğru bir Hatay alternatifi üreteceğiz" değerlendirmesini yaptı.
CHP Ankara'da düzenlediği toplantıda 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde göstereceği tüm belediye başkan adaylarını tanıtmış, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Savaş'ın ismi okunmamıştı. Toplantı sonrası Lütfü Savaş’ın eşi Nazan Savaş, sosyal iletişim sitesinden eşiyle birlikte olan fotoğrafıyla “Yolumuza devam ediyoruz” mesajını paylaşmıştı. Paylaşım, CHP logosu ya da amblemi olmadan yapılmış ve parti ismi de geçmemişti.

CHP önünde destek toplantısı
CHP’nin Ankara’da düzenlediği aday tanıtım toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yer almaması ve adayın değiştirilme çalışması üzerine bugün Antakya'da bazı vatandaşlar Savaş'a destek gösterisinde bulundu.
Antakya’daki CHP İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar HBB Başkanı Savaş'a destek verdi. "Dik dur eğilme, Hatay halkı seninle; Lütfü Savaş yalnız değildir; Lütfü Savaş Hatay için Savaş" sloganıyla Savaş’ın adaylığı için destek verdi. Toplantıya katılanlar Savaş’ın adaylığının görevine devam etmesini talep etti.


Anahtar Kelimeler: Hatay adayını netleştiriyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19