CHP Hatay'da atama mesaisi

Arsuz, Belen, Defne ve Erzin ilçe yönetimlerinin görevden alınması MYK'nın devrettiği yetkiyle Hatay İl Başkanlığı tarafından yapıldı. Atamalar MYK'dan...

SİYASET 8.07.2023 13:52:00 0
CHP Hatay

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Hatay’a bağlı Arsuz, Erzin, Belen ve Defne ilçe yönetimleri görevden alındı. İl Başkanlığınca bildirilen yönetim kurulu listelerinin atamaları CHP MYK tarafından onaylandı.

CHP Hatay’da 4 ilçe başkan ve yönetim kurullarının görevden alınması, yaşanan tartışma ve milletvekillerinin itirazının ardından MYK yerine Hatay İl Başkanlığının kararı olarak uygulandı. Görevden alınan ilçe yönetimlerinin kongre sürecine giren partinin delege tespitleri ile ilgili süreci şeffaf gerçekleştirmeği gerekçe olarak gösterilirken, Hatay Büyükşehir, İlçe belediye başkanlıkları, milletvekilli ve ilçe yönetimleri arasında bir süredir devam eden sıkıntıların görevden alma sürecinde etkili olduğu ifade ediliyor.

Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ve Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu imzasıyla il başkanlığına gönderilen 6 Temmuz tarihli yazıda görevden alma yazısının kendilerine ulaştığı, Arsuz, Belen, Defne ve Erzin ilçe örgütlerine il başkanlığı tarafından ivedilikle atama yapılması istendi. İl Başkanlığının görevden alması üzerine boşalan ilçe yönetimlerine 7 Temmuz tarihinde il yönetiminin bildirdiği listelerdeki isimlerin atanması, merkez yönetim kurulu tarafından yapıldı.

Arsuz’da başkan Emel Turan

Mahmut Şirin’in görevden alınmasıyla boşalan Arsuz İlçe Başkanlığına geçmiş dönem ilçe yöneticilerinden Emel Turan atandı. Yeni yönetim kurulu Süleyman Devrin, Ahmet Tümkaya, Miral Yıldız, Nejdet Kıyılı, Mevlüt Kılıç, Sibel Uslu, Taner Kırılmış, Nihat yumuşak, Gazi Ali Tümkaya, Yunus Güllü, Pervin Tümkaya, Burak Canımoğlu, Aysel Uz, Yunus Çağın ve Tahir Yetkin’den oluştu. 


Anahtar Kelimeler: Hatay' atama mesaisi

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19