CHP İl Başkanlığından tezkere açıklaması: Yabancı asker işgal demektir

CHP Hatay İl Başkanlığından, Cumhurbaşkanlığı tezkeresi ile Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak ve Suriye'deki görev süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin, 81 il örgütüyle eşzamanlı basın açıklaması yapıldı.

SİYASET 23.10.2023 13:17:00 0
CHP İl Başkanlığından tezkere açıklaması: Yabancı asker işgal demektir

Açıklamada "Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır" denildi.

CHP Hatay İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, tezkerenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) kabul edildiğini hatırlatarak, CHP'nin teröre karşı verilecek her türlü mücadeleyi amasız, fakatsız desteklediği belirtildi.

Tezkerede yer alan sakıncaları milletle paylaşmanın görevleri olduğu kaydedilen  aynı açıklamada, "Söz konusu tezkere, yabancı askerlerin Türkiye'de bulunmasının, daha net bir ifadeyle, yabancı asker postallarının kutsal vatan toprağımızı çiğnemesinin önünü açmaktadır" görüşüne yer verildi.

CHP'nin, "terörle mücadele" adı altında yabancı askerlere vatanın kapılarını açan maddeye itiraz ettiği de savunulan aynı açıklamada, kendilerinin "yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" ifadesini kabul etmelerinin mümkün olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Aziz milletimiz bilmelidir ki, Cumhuriyet Halk Partisi, 'terörle mücadele' adı altında yabancı askerlere vatanımızın kapılarını açan maddeye itiraz etmektedir. Altı okundan biri milliyetçilik olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin, 'Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması' ifadesini kabul etmesi mümkün değildir. Çünkü yabancı asker demek, işgal demektir" ifadelerine de yer verildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19