CHP İskenderun’da yeniden Mansuroğlu dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İskenderun İlçe Başkanlığı’nın olağan kongresinde mevcut başkan Yusuf Mansuroğlu yeniden ilçe başkanlığına getirildi. İki listenin yarıştığı olağan genel kurulda Yusuf Mansuroğlu 246 oy, ADD İskenderun

SİYASET 13.08.2023 18:45:00 0
CHP İskenderun’da yeniden Mansuroğlu dönemi

HBB Kararağaç Şarkonak Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen ve Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz’ın divan başkanlığı, katiplikleri İmam Kılınç ile Mert Üs’ün yaptığı kongreye CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay CHP İl Başkanı Hakan Tiryaki de katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve divanın seçilmesinin ardından konuşma yapan Divan Başkanı Refik Eryılmaz, yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diledi. “Kongrelerin amacı; kazanıp, kaybetmek değil, ülkemize, şehrimize ve partimize neler katabileceğimizdir. Birlik ve beraberliğimiz daim oldukça ve el ele vererek mücadele verdikçe her zaman başarıya ulaşacağız. Kongremizin başta İskenderun’umuza, Hatay’ımıza, bölgemize ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başkanlık için yarışan iki kardeşimize bir kez daha başarılar diliyorum” dedi.

İki adayla çıkılan kongrede Yusuf Mansuroğlu ve Fahrettin Turhaner’in delegeye yaptıkları konuşmaların ardından gerçekleşen seçimde, Yusuf Mansuroğlu, delegelerin oylarıyla yeniden ilçe başkanlığına getirildi.

Turhaner: Yaşamamı toplumsal yaşama adadım

ADD İskenderun Şube Başkanı Fahrettin Turhaner, kendini toplumsal mücadeleye adadığını vurguladığı konuşmasında önlerindeki en önemli hedefi İskenderun belediyesini yeniden CHP’ye kazandırmak olduğunu söyledi. Bunun için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu kaydeden Turhaner, partide tabannın söz ve karar sahibi olmasını hedeflediklerini ifade etti. Üyelerin sürece katılmalarını sağlayacaklarını, mahalle komitelerini yeniden aktifleştireceklerini, mahalle lokalleri ile üyeleri sahaya çekeceklerini de sözlerine ekleyen Turhaner, “CHP yüzünü halka ve sola dönecek. Bir söz veriyoruz: 7/24 çalışacağız” diye konuştu.

Turhaner’in konuşmasını eleştiriyle yanıtladığı konuşmasında “Dernekçi değil, CHP’liyim”, “yağmur neredeyse tarlasını taşıyanlardan değilim” diyen İlçe Başkanı ve adayı Mansuroğlu, “Kendisini dehşet ve ibretle izledim zaten. Ufkumuzu genişletti. Önce hepimiz bir şeye karar vereceğiz. Önce CHP’liliğin gereklerini yerine getireceğiz. Ben CHP’liyim. 40 yıldır bu partide emek sarfediyorum. Ama ben yağmur neredeyse tarlasını oraya taşıyanlardan asla değilim” diye konuştu. Deprem gününden itibaren elektrik verilmesinden itibaren ilçe binasını açık tuttuklarını, bugüne kadar sahada olduklarını ve bunun reklamını yapmadıklarını ifade eden Mansuroğlu, ilçe başkanlığının gereğini yapmış ise gereğini talep etti

Yusuf Mansuroğlu başkanlığında oluşan CHP İskenderun İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: Gül Akça, Filiz Aratemur, Zeki Batman, Hüseyin Derin, Mehmet Diboğlu, Haydar İnkaya, İklime Kabasakal, Sultan Küşne Gündüz, Cihat Nas, Veli Polat, Mustafa Saçlı, Muzaffer Terlemez, Nuri Tekin, Ömer Güray Yayla, Meral Yıldız, Hüseyin Yüksekbaş.


CHP’nin Cumartesi günü yapılan Defne ilçe kongresinde ise yönetime Ozan Öfkeli başkanlığındaki liste getirildi. Antakya’da Ümit Kutlu yönetimindeki yeni yönetim kurulu görev yürütecek.
 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19