CHP Meclis Grubu: Sattırmayacağız

84 yılda kazanılan belediye gayrimenkullerinin AKP'li yerel yönetim tarafından satılmak istendiğini belirten İskenderun Belediye Meclisi CHP Grubu, "Sattırmayacağız" açıklamasını yaptı.

İSKENDERUN 3.02.2023 14:52:00 0
CHP Meclis Grubu: Sattırmayacağız

Akın Bodur/İskenderun

İskenderun Belediye Meclisi CHP Grubu, 84 yılda kazanılan belediye gayrimenkullerinin AKP'li yerel yönetim tarafından satılmak istendiğini belirterek, bunu izin verilmeyeceğini, mecliste 'hayır oyu' kullanacaklarını, kararın çıkması halinde şerh gerekçelerini düşeceklerini ve yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Meclis grubunun düzenlediği basın toplantısında konuşan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fatin Bereketoğlu ve meclis üyesi Ali Mutlu, bunu izin vermeyeceklerini, 'hayır oyu' kullanacaklarını, kararın çıkması halinde şerh gerekçelerini düşeceklerini ve yargıya taşıyacaklarını söyledi.

CHP İskenderun ilçe binasında bugün düzenlenen ve partinin İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu'nun da katıldığı basın toplantısında konuşan İskenderun Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Fatin Bereketoğlu, belediye yönetiminin seçimde vaat ettiği hiçbir önemli projenin yaşama geçirilmediğini, iktidar partisinin AKP'nin 10 yıllık belediye yönetiminde elle tutulur, gözle görülür bir projenin olmadığını savundu.

"383 milyon liralık borçlanma talebi"

İskenderun Belediye Meclisi'nin CHP Grubu olarak halkan yararına olan projelerde olumlu tavır alacaklarını açıkladıklarını ve bunu uyguladıklarını anlatan, projede kullanılmak üzere istenilen borçlanma izin taleplerine oyla destek verdiklerini belirten Bereketoğlu, "Belediye yönetimi sürekli borçlanma yapıyor, gayrimenkul satıyor ama bunu karşılığında gerçekleşen proje görmedik. Şimdi de 383 milyon liralık borçlanma talebinde bulunuyor. Borçlanılmak istenilen miktar, belediyenin bir yıllık bütçesinden fazla. Ve yine gayrimenkulleri satışa sunmak istiyor. Görevde bir yılı kaldı ama yangından mal kaçırma operasyonu gibi çaba içerisindeler" diye konuştu.

Meclis tarafından İskenderun Belediyesinin denetim komisyonu üyeliğine seçildiğini anımsatan Bereketoğlu, denetim sırasında borçlanmayı ve projeleri inceleyeceğini ifade etti. Daha önce açtıkları davaları tek tek kazanmaya devam ettiklerini anlatan Bereketoğlu, denizin doldurulması ve ormanlık alanda bir aileye tahsis edilmesine karşı açtıklar davanın sürdüğünü söyledi.

"Yönetim, İskenderun'da tek bir proje bile ürütemedi"

İskenderun Belediye Meclisi üyesi CHP'li Ali Mutlu da kent halkının yapılan vaadler, verilen sözlerden etkilenerek son yerel seçimde belediye yönetimini iktidar partisi ile buluşturduğunu ama mevcut yönetimin İskenderun'da tek bir proje bile ürütemediğini savundu.

“Belediye envanterini çıkarıp, tek tek satışa sunuyorlar”

İsim vermeden Fatih Tosyalı yönetimini eleştiren Mutlu, "İskenderun Belediyesi yönetiminin görev yaptığı yaklaşık 4 yıl boyunca ürettiği hiçbir proje yok. Ama ne yaptılar? Belediye envanterini çıkarıp, inceleyerek bunları tek tek satışa sundular, sunuyorlar. İlk geldiği süreçte belediyenin toplam 232 milyon lira olan borcundan vergi borcu karşılığında gayrimenkulleri, belediye mülklerini hazineye devreden ve bunu her mecliste 'şu kadar borç ödedik' diyerek övünenler, şimdi de tek işlemle 383 milyon liralık bir borçlanma talebinde bulunuyor. Bu talep meclise getirildi. Borç ödemek için gayrimenkul satanlar şimdi de borç yetkisi istiyor, kentin değişik bölgelerindeki belediye gayrimenkullerini satmak istiyor. 'Daha önce borç karşılığında hazineye geçen yerleri kim aldı? diye sorduğumuzda da 'bilmiyoruz' diyorlar. Belediye mülklerinin hazineye devri üzerinden yapılan satışlarla mülklerin kimlere satıldığını gizleniyor. Meclisin yetkilerini alıp, tek başlarına kullanmak istediler. Buna karşı çıktık, dava açtık ve hepsini kazandık. Yetkileri yeniden meclise iade etti. Ama bu sürede yapılan usulsüzlükler, işlenen suçlar var. Bunları da takip edeceğiz. Hiçbir şeyi sattırmayacağız. Belediye yönetimi, hayali projeleri için gider ayak satmak istiyor, borçlanmak istiyor. Oy vermeyeceğiz, şerh koyacağız ve mahkemeye taşıyacağız, ama sattırmayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

"Belediyenin 84 yıllık birikimini satmak istiyorlar"

AKP'li Tosyalı yönetiminin Numune mahallesindeki eski hal yerini ve belediye garajını, Dumlupınar mahallesinde eski lunapark alanını satmak istediğini belirten İskenderun Belediye Meclisi CHP'li üyesi Mutlu, "84 yıl önce kurulan İskenderun belediyesinin birikimini satmak istiyorlar. Kime, hangi yandaşa satacaklar? Hangi proje için? Ne üretecekler?" diye konuştu.

İskenderun Belediye Meclisi CHP'li üyeleri Bülent Şimşek, Bülent Kırmızıoğlu, İlhan Cengiz Gürpınar ile ilçe yönetiminin de katıldığı basın toplantısında konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu ise Türkiye'yi yönetin iktidarın bir uzantısının İskenderun'da olduğunu belirterek, "Maalesef iyi yönetemiyorlar. Birçok şey haraç mezat satılıyor. Yörenin havası, suyu, dağları katlediliyor" dedi. Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının 14 Şubat'a açıklanacağını anımsatan Mansuroğlu, "14 Şubat'a az kaldı. Türkiye'yi bu karanlıktan aydınlığa çıkaracak altılı masanın adayı o gün belli olacak. Bizim gönlümüzdeki aday, Bay Kemal. Birileri diyor ki 'sizden son kez oy istiyorum'. Doğru söylüyor, son kez oy isteyecek. Bu seçimi kazanırsa Türkiye'de bir daha seçim olmayacak. Çünkü tek seçici olacak. Biz, özgür bir ülkede, barış türkülerinin söylendiği ülkede yaşamak istiyoruz" diye konuştu.
 


Anahtar Kelimeler: Meclis Grubu: Sattırmayacağız

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62