CHP, seçim sonucuna itiraz etti

Hatay İl Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazlar sonucu, AKP ile aralarındaki farkın azaldığını, 3.900 olan farkın 3.287'ye düştü.

SİYASET 3.04.2024 09:29:00 0
CHP, seçim sonucuna itiraz etti

İskenderun/SES
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen ve Murat Bakan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin Hatay İl Seçim Kurulu'na yaptıkları itirazlar sonucu, AKP ile aralarındaki farkın azaldığını, 3.900 olan farkın 3.287'ye düştüğünü belirtti. Pazar günü yapılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Cumhur İttifakı adayı AKP'li Mehmet Öntürk kazanmıştı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş, seçimi ikinci sırada tamamlamıştı.
Hatay’daki seçimi ve sonuçlarını önemsediklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökçe Gökçen, "Hatay, hepimizin diğer şehirlerden diğer kentlerden farklı gördüğü bir şehir. Hatay'da geçtiğimiz yıl çok büyük bir acı yaşadık. Vatandaşlar bir yandan canını kurtarmaya çalışırken, diğer yandan sevdiklerinin çok acı bir şekilde hayattan koparıldığını gördü. Bu yüzden Hatay hala yaralarını sarmaya çalışmakta hala kent kültürünü hala şehrini ayakta tutmaya çalışmakta olan bir şehir. Hataylıların iradesinin aynı şekilde yansıyabilmesi, bizim için hayati önemde. İşte bunlardan dolayı genel başkanımızın görevlendirmesiyle Hatay'dayız. Hatay halkının iradesinin sandığa nasıl girdiyse sandıktan o şekilde çıkabilmesi için ve aynı zamanda itirazların sürmesi, itirazların doğru yapılması verilerin hepsinin doğru analiz edilmesi bizim için önemli. Tam da bu yüzden buradayız. Partili avukatlar ve ilçe örgütleri, il örgütü, milletvekilleri yakından takip ederek, bütün başvurularını yaptı ve yapmaya devam edecekler. Bugün boyunca, itiraz süreci boyunca bu başvuruların hepsini takip etmeye devam edeceğiz. Yaşanan bazı olaylar, aynı zamanda tespit ettiğimiz bazı usulsüzlükler, verilerde bazı hatalar ya da geçersiz oylara dair birtakım soru işaretleri üzerinden birden fazla tür başvuru yapılıyor. Bu başvuruların bir kısmının sonucunda bu sabah itibariyle 3.900 olan fark, 3.287'ye kadar düşmüş durumda. Ama itiraz süreci devam ediyor. O yüzden bu verilerin değişmesi gün boyunca mümkün olacak" değerlendirmesinde bulundu. Cumhuriyet'in haberine göre, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bakan da Hatay’daki seçimi, itirazlar sonucu kazanarak, seçim galibiyetini taçlandırmak istediklerini söyledi. Bakan, "Türkiye’de CHP olarak bir seçim zaferi yaşadık. Hatay’da pek az bir fark var. Yaptığımız itiraz neticesinde Hatay'da bu seçim zaferini taçlandıracağımızı düşünüyoruz. İki genel başkan yardımcısı ve milletvekili arkadaşlarımız, örgüt olarak buradayız. Seçmenin iradesini tecelli ettiği yer sandık. Bu sandık bizim için daha önemli. Çünkü burada bir varoluş mücadelesi veren, bir yandan hayatını idame ettirmeye çalışan, çadırlarda, konteynerlerde yaşayan insanlar oy kullandı. Tüm seçmenlerin elbette iradesi önemli ama Hatay seçmenin iradesi bizim için çok daha önemli. O yüzden Hatay’daki seçmen iradesinin sonuca yansıması noktasında üstümüze düşen vazifeyi yapmaya geldik" değerlendirmesinde bulundu.

Seçim sonuçlarına itiraz edeceklerini Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Lütfü Savaş duyurmuştu. Savaş, "Seçim sonuçlarına ilişkin itirazımızı, 2 Nisan Saat 10.00'da Antakya İlçe Seçim Kuruluna, daha sonra diğer ilçe seçim kurullarına yapacağız. Bir tek oyun bile takipçisi olacağız" değerlendirmesinde bulunmuştu.


Anahtar Kelimeler: seçim sonucuna itiraz

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,77%1,69
  • DOLAR

    32,38% -0,18
  • EURO

    34,76% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2433,87% -0,18
  • Ç. ALTIN

    3907,21% -1,74