CHP´de 12 ilçe ve il başkanından Akçay´a destek açıklaması

CHP´nin Hatay´daki 15 ilçe ve il başkanının katılmasına yönelik yapılan çağrı üzerine bugün, partinin İskenderun ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ve bazı üyelerinin darp edilmesine yönelik İskenderun´da destek açıklaması yapıldı

İSKENDERUN 13.04.2021 18:19:15 0
CHP´de 12 ilçe ve il başkanından Akçay´a destek açıklaması

Toplantının açılışında konuşan CHP il başkanı Ramiz Parlar, bölge halkının maden aranmasına karşı çıkması üzerine destek vermek istediklerini, ancak oraya giden ilçe başkanları Mansuroğlu ve partililerine akıl almaz bir şekilde davranış gösterildiğini, adeta arbede çıkartılarak tartaklandıklarını söyledi. Parlar, 'Biz arkadaşlarımızın ve halkımızın yanındayız. Bu desteğimizi de gösteriyoruz. maden ruhsatlarına karşı dimdik duracağız. bu konuda kararlıyız' dedi. Toplantıya, Payas, Hassa ve Samandağ ilçe başkanları katılmadı.

Mansuroğlu: ÇED, kaymakamlığın yasağına rağmen yapıldı

Hükümetin genel icra- atlarını eleştiren ve Akçay´daki ÇED toplantısına ilişkin değerlendirmede bulunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu da, Türkiye´de yeni devlet yönetiminin adının faşizm olduğunu savundu. Mansuroğlu, 'İskenderun´un Akçay mahallesinde yapılması planlanan ve 207 futbol sahası büyüklüğündeki toplamda 148 hektar alanı kapsayan taş ocağı ve kırma tesisinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Toplantısı, valilik ve kaymakamlığın getirmiş olduğu toplantı yasaklarına karşın ısrarla yapılmak istenmiştir. Katılımın sadece mahalle sakinleri ile sınırlı kalması için çevresel duyarlılık taşıyan kişi ve kurum temsilcilerinin toplantıya katılma talepleri yasaklar gerekçe gösterilerek engellenmiştir. Bu açıkça halkın doğru bilgi alma hakkını gasp etme girişimidir. Dağlarımızı delik deşik eden maden sahalarının ekolojik dengeyi bozduğu, tarım ara- zilerini kullanılamaz hale getirdiği, içme ve sulama sularını kirlettiği, sürekli oluşan toz ve gürültü ile bölgeyi yaşanmaz kıldığı açıktır. Halkı bu konularda bilgilendirmek isteyen çevreciler, siyasi parti temsilcileri, hukukçular ve bilim insanları toplantıya alınmak istenmemiştir. Amaç yangından mal kaçırırcasına prosedürleri hızlıca yerine getirmek ve tesisleri kuracak olanların önünü açmaktır. Kazanç hırsı ile doğayı yağmalayanların çıkarları ne yazık ki halkımızın temiz bir çevrede yaşama talebinin önüne geçmiştir. Doğasına ve geleceğine sahip çıkma kararlığı gösteren bölge insanımızın yoğun ve haklı tepkileri ile istediklerini alamayanlar, kapısına polis diktikleri kahvehanede toplantı tutanağı hazırlamışlardır. Halkın tepki ve öfkesi polis zoru ile bastırılmaya çalışılmış, bu sırada benim de içinde bulunduğum grup polis tarafından darp edilmiştir. Bu zorbalığı en sert biçimde kınıyoruz. Derhal sorumluların tespit edilerek cezalandırılmalarını bekliyoruz. CHP olarak bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Doğasını ve kentini korumak için mücadele eden tüm duyarlı kesimler bastırılmaya çalışılmıştır. İskenderun´un doğasını, havasını, suyunu ve toprağını, yani çocukların geleceğini, bir avuç yandaş sermayedara peşkeş çekmek isteyenler her zaman karşılarında Cumhuriyet Halk Partisi´ni bulacaktır' dedi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23