CHP´de gözler PM´de

Hatay´da 31 Mart Pazar Günü yapılacak yerel seçimlere katılacak 7 ilçe adayının da isminin açıklanmasını 14 Ocak´tan 24 Ocak´a, 27 Ocak´a, ardından “MYK´da çıkan isim tartışması” iddiasıyla ileri bir tarihe erteleyen CHP, liste

GÜNCEL 31.01.2019 11:25:09 0
CHP´de gözler PM´de

Sadet Berkyürek/İskenderun

Hatay Büyükşehir, Payas, Reyhanlı, Antakya adaylarını kesinleştiren CHP, İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan, Hassa, Kumlu, Altınözü, Yayladağı, Defne ve Samandağ adaylarını aynı tarihte açıklayacak. Belen, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü´nde ise ittifak kapsamında İYİ Parti´nin adaylarının desteklenmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu, yeni belediye başkan adaylarının da tespit edileceği Parti Meclisi toplantısını 2 Şubat Cumartesi günü saat 15.00 olarak bildirdi. CHP, şimdiye kadar 7 PM toplantısında 842 aday belirledi. Hatay´da da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile birlikte Payas Belediye Başkanlığı için Ali Oğuz´u, Reyhanlı Belediye Başkanlığı için Nihat Dağ´ı, Antakya Belediye Başkanlığı için de Hikmet Hatunoğlu´nu aday olarak açıklamıştı. CHP-İYİ Parti ittifakı kapsamında Belen, Dörtyol, Kırıkhan, Hassa ve Altınözü´nde İYİ Parti aday gösterecek. CHP ise, İskenderun, Arsuz, Belen, Dörtyol, Erzin, Kırıkhan, Hassa, Kumlu, Altınözü, Yayladağı, Defne ve Samandağ için partisinin adaylarını 2 Şubat Cumartesi günü açıklayacak.

Aday adayları Ankara kulisinde
Öte yandan belediye başkan aday adayları parti meclisinin toplanacağı 2 Şubat Cumartesi günü öncesinde de kulis faaliyetleri dolayısıyla Ankara´da toplanacak. Aday adaylarının parti meclisi üyelerine ulaşma çabası yanında sosyal medya hesapları üzerinden de mesajlarını yoğunlaştırdı.

Küskünler DSP´ye gider mi?
Öte yandan 2 Şubat´ta açıklanacak listenin ardından olası CHP´li küskünlerin Hatay´da seçime yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Demokratik Sol Parti DSP´nin kapısını çalabileceği belirtiliyor. Hatırlanacağı gibi 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Hatay´ın bazı ilçelerinde belediye başkan adayı çıkarmayı planlayan Demokratik Sol Parti (DSP), Defne adayı olarak Mehmet Güzelyurt´un ardından Arsuz´da Dr. Cafer Özenir´i aday olarak açıklamıştı. Samandağ Belediye Başkan adayının ise Ayhan Kara olması bekleniyor.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00