CHP´de hazırlıklar kongreye

İlçe kongre delege seçim sonuçları kesinleşen Cumhuriyet Halk Partisi´nde hazırlıklar ilçe kongrelerine yönelik başladı.

SİYASET 29.11.2019 12:21:18 0
CHP´de hazırlıklar kongreye

İlçe başkanlığına adaylık düşünen isimlerin alan çalışmaları ise daha görünür duruma geldi. İskenderun´da tek adaylı seçim beklentisi yaşanırken, Arsuz´da aday sayısının 5´e ulaşabileceği belirtiliyor. Erzin´de ise yapılan temayül yoklaması kapsamında tek adaylı ilçe kongresi beklentisi var.
Arsuz´un Nergizlik, Kale ve Karagöz mahallelerinden birer delege seçimi, üye partililerin nakil, vefat nedeniyle üyelikleri düşünce yapılmadığından Arsuz ilçesinde delege sayısı 353 yerine 350´de kalmış oldu. 16 doğal delegenin de oy kullanacağı Aralık ayı içinde yapılması beklenen ilçe kongresine yönelik tarihin ise önümüzdeki günlerde il yönetimi tarafından bildirilmesi bekleniyor.

Sahada 5 aday adayı
Arsuz´da Aralık ayı sonunda yapılması beklenen ilçe kongresine yönelik saha çalışmasında nabız yoklayan, adı ilçe başkanlığı için geçen 5 isim bulunuyor: Belediye Meclis üyesi Mahmut Şirin, çalışmalarını erken tarihte başlatırken, emekli öğretmen Abdulla Ertaş´ın da aday adaylığı yoklaması yaptığı konuşuluyor. Aday adaylık çalışmalarını sürdüren diğer bir isim ise yine Karaağaç bölgesinden, Ozan Ünlü. Mahalleye dönüşen Nardüzü Belde Belediyesi son dönem meclis üyelerinden, Arsuz Belediye Başkanı ve Hatay milletvekili aday adaylarından Hakan Mazman´ın da önümüzdeki günlerde adaylık konusundaki tekliflere yanıt vermesi bekleniyor. Aday adaylığı kesinlik kazanmamış olmasına karşın alan çalışmasında görülen bir isim de partinin ilçe yöneticilerinden ve Gökmeydan Mahallesi muhtarı Eşref Karayün.

Kongre tarihi bekleniyor
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, doğal delegelerle birlikte toplam 366 delege ile seçime gidilecek ilçe kongresi için il yönetimi ile görüşme yapıldığını, tarihle ilgili planlamanın yapılmasının ardından kendilerine tarihin iletilmesini beklediklerini söyledi. Bildirimin ardından yönetim kurulu olarak kongre kararı alacaklarını kaydeden Çekin, “İlçe kongre delege seçimlerimiz bitti, listeler kesinleşti. Sadece Gökmeydan Mahallesinde itiraz olmuştu, o da karara bağlandı. Süreci sorunsuz bir şekilde tamamladık, kongre tarihi bekleniyor” dedi.

Çekin: İlçe yönetimi partinin vitrini olacak
Başkan adaylığı ile ilgili yapılan öneriler karşısında kararında bir değişiklik olup olmayacağı yönündeki gazetemizin sorusunu başkan Çekin, şöyle yanıtladı: “Devam etmem gerektiği yönünde halen telkinler, öneriler geliyor. Ancak ben kararımı vermeden önce hem değerlendirdim hem de istişarelerde bulundum. Sorumluluğumu yerine getirdim. Başka arkadaşların önünü açmak gerektiğini düşünüyorum, aday değilim. Bunda netin, kararımda bir değişiklik yok. Zaten aday adayı arkadaşlar da sahada çalışmaya başladılar. Takip edeceğiz. Sonuçta iyi bir adayın çıkmasını istiyoruz. Seçimden sonra da bizden yardım beklenirse üzerimize düşeni yapacağız.”
İlçe yönetimine ve il kongresi delegasyonuna yönelik ise beklentilerle ilgili ise Çekin, şu değerlendirmeyi yaptı: “Yönetim oluşturulurken bunu taşıyabilecek isimlerin aday gösterilmesi gerekiyor. İl delegasyonu da aynı şekilde bu sorumlulukla oluşturulmalı. Özellikle Arsuz gibi bir yerde partinin çok güçlü olduğu düşünüldüğünde hem partinin imajına hem de buradaki gücüne yakışacak, bunu temsil edebilecek ve taşıyanların yönetime girmesi gerekiyor. İlçe yönetimi özetle partinin vitrinidir.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00