CHP´de kadınlar ´kota´dan seçildi

CHP Hatay il örgütünün önceki gün yaptığı ve tek başkan adayı olarak Servet Mullaoğlu´nun katıldığı seçimde, yönetim kurulu üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ile kurultay delegeleri belirlendi.

SİYASET 9.01.2018 10:18:46 0
CHP´de kadınlar ´kota´dan seçildi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın her ilçeden birer kurultay delegesi ve il yöneticisi istemi gerçekleşmedi ve 20 kurultay delegesinden 11´i İskenderun-Arsuz bölgesinden seçildi. Önceki gün yapılan seçimde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş ile Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile partinin il başkanı Mullaoğlu ile İskenderun, Antakya, Defne, Arsuz ilçe başkanları; Yusuf Mansuroğlu, H. Ramiz Parlar, Mehmet Gönenç ve Faik Çekin de kurultay delegesi seçildi. Kurultay delegeliğinde ´gençlik kotası´ndan İskenderun CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz olarak belirlendi. İskenderun´dan Yılmaz Şahutoğlu, Ender Çolakoğlu, Faik Çekin, Yusuf Mansuroğlu, Nermin Kara Yıldırım, Fevziye Miçooğulları, Suzan Şahin, Sonay Aykut, Nalan Akkülah ve Cem Karpuz olarak seçildi. Arsuz´dan ise Nazım Culha ve Faik Çekin delege oldu. 

CHP tüzüğündeki karşı cins kotası nedeniyle 7 kadın da normal seçim için oy alamadı ancak kota kapsamında delege olarak belirlendi.

Kadınlar, kota oranıyla seçilebildi
Buna göre, 640 delegenin oy hakkının bulunduğu seçimde, CHP´nin Hatay´da belirlenen kurultay delegeleri ile aldıkları oylar şöyle oldu:
Servet Mulloğlu (370)
Nazım Culha (352)
Hasan Ramiz Parlar (345)
İbrahim Yaman (343)
Lütfü Savaş (339)
Yılmaz Şahutoğlu (330)
Ender Çolakoğlu (324)
Derya Altunay (301)
Faik Çekin (299)
Nihat Matkap (280)
Yusuf Mansuroğlu (267)
Mehmet Gönenç (262)

Kadın kotası:
Nermin Yıldırım Kara (212)
Sünel Yılmaz Aksu (200)
Fevziye Miçooğulları (182)
Suzan Şahin (181)
Sonay Aykut (180)
Filiz Haksöz (177)
Nalan Akkülah (142)

Gençlik kotası:
Cem Karpuz (199)

Partinin il yöneticileri de belirlendi
CHP´nin Hatay il yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. Karşı cins kotası dolmayınca, yeterli oy almasa da üç kadın kota nedeniyle YK üyesi oldu. Buna göre partinin yeni YK üyeleri de şu isimlerden olştu: Davut Ocak, Ozan Öfkeli, H. İbrahim Özgün, Akın Parlakyıldız, Nilgün Selçuk, Mithat Serin, Hakan Tiryaki, Ali Rıza Toprak, Nevzat Vural, Eser Yangın, Erol Yeniocak, Ali Yolcu, Bekir Atahan, Kamil Atay, Mehmet Ay, Semir Baklacı, Sibel Hakverdi, Bedi Bayram, Leyla Sakaroğlu, Nihat Dağ, Nahide Bilgin, Funda Bakır ve Serap Semerci.
CHP Hatay İl Disiplin Kurulu üyeleri ise Bedia Öztürk, Kamil İlker Bayır, Garip Erhan Biner, Tayfur Culha, Kenan Gül, Ahmet Hatun, Münir Kılıç. Derviş Mengilli ile Ekrem Murt olarak belirlendi.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57