CHP´de öncelikli hedef ´İskenderun Belediyesi´

CHP İskenderun ilçe örgütü tarafından bir kafede Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen programında konuşan CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, öncelikli hedeflerinin İskenderun Belediyesi

15.05.2017 13:54:49 0
CHP´de öncelikli hedef ´İskenderun Belediyesi´

CHP İskenderun kadın kollarının düzenlediği etkinlikte konuşan milletvekili Dudu, 'Şimdi ilk hedefimiz öncelikle İskenderun Belediyesi´ni almak' dedi. CHP Kadın Kolları´nın 16 Nisan referandumunda görevlerini fazlasıyla yerine getirdiğini belirten Dudu, İskenderun´un da bu seçimde Cumhuriyet kenti olduğunu tüm Türkiye´ye gösterdiğini dile getirdi. Siyette yeni bir döneme girildiğini ifade eden Dudu, şunları söyledi: 'Siyasette ve yaşamda umut bitmez ve tükenmez. Ayrıca bu işin rovanşı 2019´da olacak. Asıl yeni rejim ve yenianayasa 2019´daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi´nden itibaren yürürlüğe girecek. Fakat ondan önce önemli bir seçim yaşayacağız. Yerel seçimler. Biliyorsunuz Türkiye´nin bir çok yerinde Ankara, İstanbul, Adana, Mersin başta olmak üzere bu referandumda ´hayır´ oyları fazla çıktı. Şimdi bizim görevimiz bu yeni dönemde bütün bu ´hayır´ oylarını birarada tutmak, koruma, kollamak ve daha büyütmek. Şuanda Cumhuriyet Halk Partisi bunun üzerine siyaset ve politika üretmeye çalışıyor. Aynı şey İskenderun için söylüyorum. Burada ciddi bir yüzde 57 buçuk ´hayır´ oyu aldık. Biz zaten inanıyorduk 2019´da İskenderun Belediyesi´ni alacağımızı ama bu referandum da bunu açıkça ortaya koydu. Şimdi ilk hedefimiz öncelikle İskenderun Belediyesi´ni almak. Sonra bu belediyeleri kazanmanın verdiği güçlede asıl hedef 2019´daki Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak.'

Dudu, 2019´da CHP´nin adayının Cumhurbaşkanlığı Seçimi´ni kazanması durumda ülkeyi geri parlementer sisteme dönüştüreceklerini sözlerine ekledi.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu da annelerin Anneler Günü´nü kutlayarak başladığı konuşmasında, böyle bir kadın örgütüyle çalışmanın kimseye nasip olmayacağını söyledi. İlçe örgütü olarak verimli bir çalışma geçirdiklerini savunan ve herkesimi kucakladıklarını belirten Mansuroğlu, referandumda yüzde 49 gibi çok büyük bir başarıya imza attıklarını belirtti. Masuroğlu, 'Tabi ki hedefimiz yerel seçimler. İskenderun Belediyesi´ni alana kadar durmak yok. hiç kimse gevşemesin. Bazıları referandum çalışmalarımıza bakarak bizi tehdit etti. Kimse bizi sınamasın. Kimse bizden daha Atatürkçü değil' ifadelerini kullandı.

Kadınlar, milletvekilinin annesini ´yılın annesi´ seçti
CHP İskenderun Kadın Kolları da Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu´nun annesi Cavidan Dudu´yu Yılın Annesi seçti ve plaket verdi. CHP Iskenderun Kadın Kolları Başkanı Nilgün Selcuk´un bulunduğu törende plaketi kadın kolları başkan yardımcısı Suzan Bıçakçı´dan alan Cavidan Dudu, 'Hem çok gururluyum hem de çok duyguluyum. Ülkemizin geleceği biz anneler ve kadınlarımızın gayretli çalışmalarıyla şekillenecektir' dedi ve annelerin Anneler Gününü kutluyorum' dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19