CHP´de seçim

CHP İskenderun ilçe örgütünde yeni yönetim 10 Aralık Pazar günü yapılacak genel kurulla belirlenecek.

24.11.2017 10:46:40 0
CHP´de seçim

Akın Bodur/İskenderun

 Partinin mevcut ilçe başkanı Yusuf Mansuroğlu, bir kez daha ilçe başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Ekip anlayışına önem verdiğini ifade eden Mansuroğlu, yönetim kurulunun ´birlikte çalışalım´ ısrarı üzerine adaylığını açıkladığını, kongre sürecinde yenilenmenin yaşanacağını, yorulanların yerine yenilerinin geleceğini ve bu konuda tekliflere açık olduğunu ifade etti.
Partisinin ilçe binasında dün yönetim kurulu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında konuşan ve kendisini ´taze başkan adayı´ olarak niteleyen CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, 05 Aralık 2015´te geldikleri görevi iki yıla yakın süredir sürdürdüklerini, bu dönemde örgütlenmeye önem verdiklerini, hiç girilmeyen yerlere girdiklerini, bu örgütlenmenin sonucu olarak referandumda İskenderun´da 80 bin ´hayır´ oyu alındığını, ülkede ise ´sandık oyunları´yla ´evet´ oyunun çıkarıldığını belirtti. Mansuroğlu, 'Bu oyların hepsini CHP´ye mal etmek doğru değil. Katkı verenlere teşekkür ediyorum' değerlendirmesini yaptı.

´Heyecanım iktidara gelince geçer´
CHP´nin il ve ilçe yönetimi, belediye meclis üyeleri, kadın ve gençlik kollarının da katıldığı toplantıda konuşan Mansuroğlu, 17 yaşından beri CHP çatısında siyaset yaptığını, ama heyecanının geçmediğini, bu heyecanın geçmesi için İskenderun Belediyesi ve genel seçimlerde partisinin iktidar olması gerektiğini savundu.

Mansuroğlu: 2019 seçimlerine hazırlanıyoruz
Mansuroğlu, şöyle konuştu: 'Hedef 2019. 2019´da üç seçim yaşayacağız; Belediye seçimleri, genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri. Bu seçimlerde başarılı olmak için bu yükü kaldıracak, başarıya ulaşacak, İskenderun Belediyesini kazanacak bir yönetim oluşturacağız. İki yılda, hiç kimseyi ön plana çıkarmadık, ötekileştirmedik, yan gözle bakmadık. Tam aksine büyümek için imkanlarımızı sunduk. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Biz beraber olmak zorundayız. biz beraber olursak, başaramayacağımız hiçbir şey yok.' dedi.

´Eleştiri siyasi adap içerisinde olmalı´
Konuşmasında AKP iktidarını eleştiren ve ordunun sindirildiğini, yargının tarafsızlığını yitirdiğini, iktidarın her gün yeni yalanlar söylediğini savunan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu, döviz, benzin, mazotun freninin patladığını, böyle bir ortamda siyaset yapmanın da zor olduğunu söyledi. Söylenecek çok şeyin olduğunu ifade eden Mansuroğlu, 'Gazetecilerden de şunu istiyorum; Sadece gerçekleri yazın' diye konuştu. Mansuroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bu partide herkesin eleştiri yapmaya, yön vermeye hakkı var. Ama bunu dışarıda değil, siyasi adap içerisinde yapacak, yapmalı' dedi.
İskenderun´da partisinin delege seçimlerinde kendilerini zora sokacak bir teklif veya önerinin gelmediğini, üyelerin ve yönetimin elini tamamen serbest bıraktığını anlatan Mansuroğlu, partiye emek veren kadınlar ile gençlere de delege seçimlerinde olumlu ayrımcılık yaptıklarını da kaydetti. Mansuroğlu, şunları söyledi: 'İnsanız, hata da yapmış olabiliriz. Ama bilerek hata yapmadık, kimseyi kırmadık, ötekileştirmedik. Kimsenin emeğini yok saymadık, bir değerinin önüne geçmesini sağlamadık. Ne çıkarsa da başımızın üzerine... Karşınıza taze bir başkan adayı olarak çıkmış bulunuyorum.'
Mansuroğlu, partisi CHP´nin İskenderun´daki ilçe kongresinin 10 Aralık Pazar günü İsa Taş Tesislerinde yapılacağını belirtti.

 


Anahtar Kelimeler: seçim

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29