CHP´de seçim takvimi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi´nde (CHP) kurultay süreci ilçe kongre delege seçimi ile başladı. İskenderun ilçe örgütü cumartesi ve pazar günleri Akarca, Akçay, Aşkarbeyli, Azganlık, Barbaros ve Barıştepe mahallelerinin delege seçimlerini tamam

GÜNCEL 11.11.2019 10:50:19 0
CHP´de seçim takvimi başladı

 

Akın Bodur/İskenderun
 CHP üyeleri, mahallelerini temsilen İskenderun´da 400, Arsuz´da da 353 delegeyi belirleyecek. Bu delegelere partinin ilçe yöneticileri de doğal delege olarak ilave edilecek.
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, önceki gün itibariyle delege seçimlerini başlattıklarını belirtti. Çekin, “9 Kasım´da 9, 10 Kasım´da 5 mahallede seçim yaptık. Geri kalan mahallelerimiz de önümüzdeki cumartesi/pazar günleri tamamlayacağız. Doğal delegeler dışında ilçemizde toplamda 353 delege seçilecek. Delege seçimleri partimizin tüzüğüne, kongreler yönetmeliğine uygun bir şekilde, bütün mahallelere sandık konulmak suretiyle yapılmaktadır. Biz delegelerimizin seçimini, 2015 kongre sürecinde ve 2017 kongre sürecinde de bütün mahallelerimize sandık koyarak yaptık. Üyelerimizin delege seçimlerinde iradelerini tam ve sağlıklı bir şekilde sandığa yansıtmaları için örgüt olarak biz var gücümüzle çalışıyoruz. Hiçbir şekilde mahallelerin delege seçimlerine karışmıyoruz. Sonuç itibariyle üyelerimiz sandığa gidip istediği delegeyi seçmekte özgürdür. Biz de bu özgürlüğü sağlamak için elimizden geleni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Öte yandan Arsuz´un Gökmeydan mahallesinde belirlenecek 12 delegeden en az 2´sinin yerel seçimlerde AKP Arsuz Belediye Başkan adayı necim Bozkurt´un yakınları olduğu öne sürüldü. CHP üyeleri, partinin delege adaylarından beşinci sıradaki Mehmet Ali Bozkurt´un AKP adayının oğlu, Ali Görmez´in de dünürü olduğunu ifade etti ve buna itiraz etti. Hatay´ın büyükşehir olması üzerine kapatılan Gökmeydan Belediyesinin eski başkanlarından Akil Karaciğer, partisi CHP´nin ilçe başkanlığına verdiği itiraz dilekçesinde, Cumartesi günü yapılan delege seçimlerinde parti tüzüüne aykırı davranıldığını öne sürdü. Karaciğer, '30 mart 2019 tarihinde yapılan mahalle seçimlerde AKP adayı Necim Bozkurt´un oğlu Mehmet Ali ve Bozkurt´a açık açık destek belgeleri veren isimlerin yer aldığını göreceksiniz. Parti tüzüğüne göre yapılan bu yanlışın düzeltilmesini aksi takdirde büyük sıkıntıların meydana geleceği açıktır' ifadesine yer verdi. Necim Bozkurt da kapatılan Gökmeydan Belediyesi seçimlerinde CHP dışındaki bir partiden seçilerek, başkanlık görevinde bulunmuştu.

Çekin: Aday değilim
Arsuz´da CHP´nin kurucu ilçe başkanı olarak göreve başlayan ve ardından yapılan seçimle üç dönem ilçe başkanlık görevine getirilen Faik Çekin, bu dönemde aday olmayacağını açıkladı. Aday olmayacağı yönündeki ilk açıklamayı salı günkü yönetim kurulu toplantısında ilk kez paylaştığını belirten CHP Arsuz İlçe Başkanı Çekin, gazetemize yaptığı açıklamada, “Üçüncü dönemimi tamamlamak üzereyim. Bu noktadan sonra artık başka arkadaşların ilçe başkanlığı görevine talip olmasını istiyorum” değerlendirmesini yaptı. CHP Arsuz ilçe örgütü olarak daha önceki kongrelerde olduğu gibi bu kongrenin de demokratik bir ortamda, tam bir demokrasi şöleni şeklinde geçmesi gayretinde olduklarını da ifade eden Çekin, yeni dönemde aday olmayacağı yönündeki söylentilere açıklık getirdi. Çekin, şunları söyledi: “Sonuç itibariyle ben kongre süreci başlamadan adaylığım konusunda bir değerlendirme yapmayı doğru bulmadığım için öncesinde bir görüş de açıklamadım. 30 Eylül 2019 tarihinde kongre sürecinin başlamasıyla birlikte yönetim kurulundan başlamak üzere görüşmem gereken hemen hemen bütün dostlarımızla, yol arkadaşlarımızla, dava arkadaşlarımızla görüştüm. Üçüncü dönemimi tamamlamak üzereyim. Bu noktadan sonra artık başka arkadaşların ilçe başkanlığı görevine talip olmasını ve bu görevi yapmasını istediğim için aday olmayı düşünmediğimi yönetim kuruluna ve kamuoyuna açıkladım. Bu dönemde aday değilim.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00