CHP´de seçim takvimi başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe yönetimi mahalle delegeleri tespitini 26 Ağustos´ta başlatıyor.

11.08.2017 10:30:12 0
CHP´de seçim takvimi başladı

 19 Eylül´e kadar sürecek delege tespiti için mahalleler programını ilçe yönetiminin önümüzdeki günlerde netleştirmesi bekleniyor. Mahalleleri temsilen 400 delegenin seçileceği İskenderun, 17 doğal delege ile 417 delegeye sahip olacak.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, uyuşma listeleri hazırlamayacak mahallelere sandık koyacaklarını belirtti. Mansuroğlu, “Uyuşma dediğimiz, mahallelerin dinamikleri dediğimiz partililer kendi aralarında oturup imza altına aldıkları listeler olursa sıkıntı olmayacaktır. Olmaz ise sandık koyacağız” dedi.
Bu dönem delege seçimlerinden itibaren parti içi yarışın daha çekişmeli geçeceği yönündeki tespitlere karşın önemli olanın partinin yıpratılmaması, örgütün süreçten zinde çıkması olduğunu kaydeden Yusuf Mansuroğlu, “Önümüzde çok önemli bir süreç var. 2019´da belediye başkanlığı, cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimlerine hazırlık yapacak, onunla ilgili çalışmalara başlayacak bir ekibin oluşturulması, bir ekibin gelmesi lazım. O nedenle bu kongre bizim için çok önemli. Bu ağırlığı taşıyacak arkadaşlardan bir ekibin oluşması lazım. Bunun için de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Parti içi seçim iktidar stratejisinin bir parçası olacak”
İktidara yönelik stratejilerinin bir parçasını, delege tespitleriyle başlayıp kurultaya kadar giden parti içi seçim sürecinin oluşturduğunu, bu nedenle sürecin her aşamasının önem taşıdığını ifade eden Mansuroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Delege seçimleri partide zaten bizim bu dönemki talebimiz gerçekten bu partiye hizmet eden, seçimlerde bu partiye emek veren, özellikle son referandum çalışmalarında evini, barkını, çoluğunu, çocuğunu bile ihmal ederek gelip memleketin bu zr dönemin kararında katkı sağlayanların öne çıkıp delege olması bizim tercihimiz. Yani partinin gerçek sahipleri onlar zaten.”

“Uygun görürlerse görevi sürdürürüz”
Bu sürecin sağlıklı ve temsiliyete sahip üyelerden karar ve yetki sahibi söz sahibi olmasını istediklerini de sözlerine ekleyen Mansuroğlu, 22 ay önce partinin kendilerine verdiği görevi sürdürmeyi arzu ettiklerini ifade etti. Mansuroğlu, “Biz hayırlısıyla bu görevi Ekim ayı içerisinde bu görevi parti örgütümüze, partililerimize teslim edeceğiz. Eğer uygun görürlerse bizi bir daha görevlendirirler. Görevlendirmezlerse de bu partide hangi görev olursa zaten 40 yıldır bu partinin içindeyim, delegelikten sokak-mahalle temsilciliğinden il, il yöneticiliğine kadar her görevi yaptım. Bu partinin bir neferi olarak da her aşamada, nerede görev düşerse orada olacağız. Partide kimin seçildiği yada seçileceği değil, memleketin şu andaki durumu önemli. Ülkenin durumu şu anda çok vahim. Karanlık bir sürece girdik. Bu kadanlık süreci aydınlatacak bir formül bulmamız lazım ülke olarak, toplum olarak. Hepimizin elimizi değil, başımızı taşın altına koymamız lazım ki, çünkü gerçekten geleceğimiz bilinmez bir karanlığa doğru gidiyoruz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın gerçekten nasıl bir ülkede yaşayacaklarını sorgulayacakları bir dönem başlıyor. Onun için biz sadece partililer olarak değil, anne babalar olarak da çocuklarımızın nasıl bir ülkede yetişmesini istediğimize karar vermemiz lazım. Bu konuda da biz insanları doğru yönlendirmeliyiz. Çünkü gerçekten siyasi örgütlerin, siyasilerin görevi de bu. İnsanları doğru yönde bilinçlendirmek, aydınlatmak ve yönlendirmek. Biz bu görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Bize görev de verilirse yıllardır bu işin içindeyiz zaten” değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler: seçim takvimi başladı

C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00