CHP´de süreç başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) üye listelerinin güncellenmesiyle kurultay sürecini başlatıyor.

15.06.2017 10:41:17 0
CHP´de süreç başladı

Sadet Berkyürek/İskenderun

17 Haziran´dan itibaren kesinleşmiş üye listelerinin ilçelere ulaştırılmasının ardından başlayacak süreçe ilişkin hazırlıkları başlattıklarını belirten partinin İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, kurultay hazırlıklarını yapılanma ve yenilenme olarak gördüklerini belirtti. Mansuroğlu, üye listelerinin güncelleştirilmesinin ardından başlayacak delege tespitleri ile ilgili ise referandum dönemine işaret etti: 'Partinin meclis üyeliğini, belediye başkanlığını yapıp da oturduğu yerden bizi izleyen arkadaşlarımız kusura bakmasın.' Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem ise demokrasi ve delege tespiti için ´sandık şartı´ istedi.
CHP Genel Merkezi´nin üye listelerini güncellemesi ile olağan kurultay sürecini ilçelerden başlatıyor. 3 Temmuz´da üye listeleri askıya çıkacak. 19 Ağustos´ta ise delege seçimleri başlatılacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı´nın kesinleşmiş üye listesinin genel merkez tarafından kendilerine iletilmesinin ardından askı sürecinin başlatılacağını belirten İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, hatay genelinde yaklaşık 32 bin üyesinin 5 bin 170´ine sahip olan İskenderun ilçede partiye hizmet etmiş, emek vermiş tüm insanların onore edilmesi konusunda gerekli çabayı göstereceklerini söyledi. Kurultay süreci ile ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan, bu süreçte hiç kimsenin mağdur edilmesi, temsil edilmemesinin sözkonusu olmayacağını kaydeden Mansuroğlu, 'Bize yakışır bir ilçe kongresi hazırlığımızı yönetim kurulu olarak başlattık. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan üyelerimizi onere ederek, yapılanla ve yenilenme sürecine gireceğiz. Seçim çalışmalarında ve referandum sürecinde partinin meclis üyeliğini, belediye başkanlığını yapıp da şimdi oturduğu yerden bizi izleyen arkadaşlarımız kusura bakmasın, emek sarfeden arkadaşlarımız bizim için öncelikli olacak. Hiç kimse ´ben nasıl olsa delege yazılırım, beni yazmak zorndalar´ diye bir şeye kapılmasın. Gerçekten bu partiye, partinin gelişmesine ve özellikle referandum sürecinde bu karanlık sürece sürüklenirken bizimle beraber tavır alıp Cumhuriyet´ten yana tavır koyup emek sarfeden arkadaşlar bizim baştacımız olacak' diye konuştu.

Ertem: Demokrasi ve delegeler için sandık şart
19 Ağustos tarihinde başlayacak olan delege seçimlerinin pek çok açıdan büyük önem taşıdığını belirten CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem de delege seçimlerinin parti üyesinin en çok kırıldığı, küstürüldüğü dönem olduğunu, kırılan ve küstürülen bu üyelerin tekrar partiye kazandırmanın zorluğuna işaret eden Ertem, yaptığı yazılı değerlendirmede, 'Genel Başkan´ın seçilmesini belirleyecek olan kurultay delegelerinin tespitinde delegeler etkili olacağından; geleceğin belediye başkanlarının ve milletvekillerinin sıralamasını bu delegelerin yapacak olmasından dolayı önemi büyüktür' dedi.
Yönetmeliğin gizli oy, açık sayım hükmünü hatırlatan Ertem, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Tüzüğe ve yönetmeliklere uygun seçim yapmayan, kendilerine yakın olan insanları seçen başkan ve yönetimlerin kafalarında gizli planları ve gelecekte elde etmeyi düşündükleri çıkarları vardır. Durum böyle olunca partiye gerçekten hizmet etmiş insanların delege olmasının önü kesiliyor ve parti geniş tabana yayılamıyor. Seçimlere demokrasi getirmek adına her mahalleye sandık koyup mevcut üyelerin delegelere oy vermesi gerekmektedir. Sandık olmadan seçim yapıldığı zaman gerçek CHP´lilerin partiden uzaklaşmasına ve partiye küsmesine sebep oluyoruz. Onlarda ya seçimlerde sandığa gitmiyor ya da kendilerine yakın başka partiye oy veriyor bu da CHP´nin büyümesini engelliyor. Türkiye´ye demokrasiyi getiren, her platformda demokrasiyi savunan CHP´nin yapısına uygun hareket ederek toplumda ve partide karşılığı olan en doğru ve ilkeli delegelerin tespiti için kesinlikle sandık gerekiyor. Bunu yapabildiğimiz takdirde bir sonraki yerel ve genel seçimlerin ön seçim ile olacağını düşünürsek ilkeli delegelerin belirleyeceği milletvekilleri ve belediye başkan adayları ile CHP olarak Hatay´da daha yüksek oranda oya ulaşıp başarılı olacağımızı düşünüyorum.'


Anahtar Kelimeler: süreç başladı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22