CHP´de takvim sürüyor

Arsuz´da 10, İskenderun´da 6, Belen´de 3 başvuru

SİYASET 24.10.2018 11:34:14 0
CHP´de takvim sürüyor

Sadet Berkyürek/İskenderun

Mart 2019´da yapılacak yerel seçimlerle ilgili seçim takvimini işleten Cumhuriyet Halk Partisi´nin İskenderun, Arsuz ve Belen ilçe yönetimlerine belediye başkanlığı ile meclis aday adaylığı başvuruları devam ediyor. Başvuru için Belen´de 3, Arsuz´da 1, İskenderun´da 4 ilçe yöneticisi istifa ederken, belediye başkanlığı için İskenderun´dan başvuran aday adayı sayısı 6´ya ulaştı. Arsuz´da 10 aday adaylık başvurusunu belen CHP´de 3 başvuru izledi. 1 Ekim´de başlayan başvuruların 19 Ekim´de sona ereceği duyurulmuş, ardından süre 27 Ekim Cumartesi tarihine kadar uzatılmıştı. Memur statüsünde olanlarla ilgili takvim ise Yüksek Seçim Kurulu´nun açıklayacağı takvim üzerinden yürüyecek.

Belen´de 3, Arsuz´da 1, İskenderun´da 4 istifa
aday adayı olmak isteyen CHP il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri ise 12 Ekim tarihine kadar görevlerinden istifa etmişlerdi. Buna göre İskenderun İlçe yönetiminden Fatin Bereketoğlu, Bülent Şimşek, Yusuf Gökay belediye meclisi Av. Nalan Akkülah ise başkan aday adaylığı için istifa etmişti. Görevden ayrılan üyelerden Akkülah, aday adaylık açıklamasını Cumartesi günü yapacak. Arsuz´da ilçe yönetiminden ise tek istifa meclis üyeliği aday adaylığı için Mustafa Gökpınar´dan geldi. Belen´de ilçe yöneticilerinden Mustafa Çelik belediye başkan aday adaylığı, Ali Batman ile Fevzi Şengen meclis üyeliği aday adaylığı için görevlerinden çekildiler.

İskenderun´da aday adayı sayısı 6
Yusuf Civelek´in henüz başvuru yapmadığı, memur statüsünde olan ve kulis yoklamalarını sürdüren İSTE öğretim üyelerinden Ümit Günay ile Akın Çam´ın da aday adayları arasında yer almasının beklendiği İskenderun´da, dün itibariyle belediye meclisi için başvuru sayısı 20 olarak açıklandı. Başvuru yapan 6 aday adayı isimleri ise şunlar: Bülent Bozdoğan, Öztürk Çolak, Nalan Akkülah, Muhsine Korkmaz, Dr. Yılmaz Şahutoğlu ile İsmet Parlar.

Arsuz´da 10 başkanlık, 27 meclis başvurusu
CHP´nin ağırlıklı oy aldığı seçim bölgelerinden Arsuz´da ise belediye başkanlığı için ilçe yönetimine başvuru sayısı 10´a ulaştı: Nazım Culha, Akil Karaciğer, Necmettin Güler, Bülent Seküçoğlu, Şadi Erkan Sümbültepe, Yıldız Bor, Metin Toparlak, Cevdet Kıranlıoğlu, Hamza Kuzu ile Canan Karaciğer. Meclise başvuru sayısı da Arsuz´da 27´ye ulaştı.

Belen´de Havran Özden´in oğlu da aday adayı
Belen´in Şevket Çalışkan döneminde meclis üyesi olan, Çalışkan´ın vefatı üzerine meclis seçimiyle belediye başkanlığı, 1989´da ANAP´dan aday olarak seçilen Havran Özden´in oğlu Ajlan Zafer Özden belediye başkanlık aday adaylığı başvurusu CHP´den yaptı. Özden´ın yanı sıra Mustafa Çelik, Ömer Sağlam aday adaylık başvuru dosyalarını İlçe Başkanı Fevzi Yüksel´e teslim etti. Meclis üyeliği başvurusunda bulunan isimler ise Bestami Uçmaz, Recep Okçay, Ali kemal Batman ile Fevzi Şengel oldu.

Başvuru ücreti parti kasasına
Bilindiği gibi CHP´de büyükşehir belediye başkan aday adayları için 10 bin, nüfusu 100 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 7 bin 500, nüfusu 50-100 bin olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 5 bin, nüfusu 15-50 bin arasında olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 3 bin, nüfusu 15 binin altında olan il, ilçe ve beldeler içinse bin 500 lira olacak. Belediye meclis üyeliği için aday adaylığı başvurularının ücreti ise 3 bin 500 ila 250 lira arasında değişiyor.


“Başvuru sayısı zenginliğimiz”
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, İskenderun´u aşan sayıda aday adaylık başvurusunu zenginlik olarak nitelendirdi. İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da “Gönlümüz arkadaşlarımızın tatlı bir rekabet içerisinde, demokratik ölçülerde yarışmasından yana” diye konuştu.
Aday adaylık başvuru sayısının partilerini güçlendireceğini kaydeden Çekin, şu değerlendirmeyi yaptı: “Sonuç itibariyle bu sayıda başvuru olmasını bir zenginlik olarak görüyoruz. Çünkü ne kadar çok aday adayı başvurusu olursa o partinin o bölgede o kadar güçlü olduğunu gösteriyor bizim açısından. Seçim çalışmalarının yürütülmesi sırasında bu kadar çok aday adayı kendi çevresiyle beraber sürece dahil oluyor. Bu anlamda da bu bize güç katıyor. Bu kadar başvurudan memnunuz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04