CHP´de ‘uzlaşı adayı´ kim olacak?

CHP´de 23 Şubat´ta yapılacak il kongresine günler kala Ramiz Parlar´ın yürüttüğü kulis çalışmaları tek aday adayı görüntüsü vermesine karşın aralarında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile bazı milletvekilleri

SİYASET 19.02.2020 11:21:50 0
CHP´de ‘uzlaşı adayı´ kim olacak?

İskenderun/SES

 Ramiz Parlar´ın ise Milletvekili Serkan Topal ve eski il başkanlarından Servet Mollaoğlu´nun desteğini aldığı biliniyor. CHP kulislerinde İl Başkanı Halil İbrahim Özgün´ün ‘uzlaşı adaylığı´ konusundaki temaslarını sürdürdüğü, Hatay CHP´de geçen dönemlerde il ve ilçe yönetimlerinde görev yapan Av.Eyüp Hoca´nın da aday adaylık yoklaması yaptığı kaydediliyor.
Öte yandan İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, 23 Şubat´ta yapılacak il kongresinde aday olup olmayacağı yönündeki sorulara yazılı açıklama ile yanıt verdi. “Adaylığımla ilgili ya da kimin adaylaştırılması gerektiğiyle ilgili açıklamayı, Genel Merkezimizle istişare ettikten sonra paylaşacağım” diyen Özgün, ‘uzlaşı/ittifak arayışlarına dikkat çekti. Özgün´ün açıklaması şöyle; “İl başkanlığım sürecinde parti içi çalkantıları dindirerek, Büyükşehir Belediyesini farkla kazanmış ve ilçe belediye sayısını artırmış bir il başkanı oldum. Son kongre sürecinde, gerek mahalle gerekse İlçe kongrelerinde başarılı sonuçlar aldık. CHP´nin demokratik olgunluğu en üst düzeyde sergilemesini sağladık. Bu başarılı süreç sonrasında, yeniden İl başkanlığına aday olmam noktasında, tabanımızın ortaya koyduğu tavır sebebiyle, partililerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Adaylık konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun ortak ve uzlaşı adayı yönündeki talimatları ve partimizin iktidara yakınlığı sebebiyle en az hatayla ve en doğru kararla devam edilmesi gerekliliği, her CHP´li gibi beni de bağlayan bir sorumluluktur. Bu süreçle ilgili Genel Merkezimizle görüşmelerimiz devam etmektedir. Sonlandırılmış bir süreç yoktur. Genel Merkezimiz şahsımı ya da bir başka şahsı İl başkanlığı için uygun görmüş değildir. Hal bu iken, beraber yol arkadaşlığı yaptığımız bazı arkadaşlarımızın da içinde olduğu hatalar zincirini tasvip etmediğimi belirtmek isterim. Genel Merkezimizin iradesi şekillenmeden, mevcut İl başkanı ve kongre süreçlerinin mimarlarından biri olarak benim bilgim ve onayım olmadan, apar topar bir aday açıklamasına girişilmesi isabetli olmamıştır.
Ortak akıl ve kolektif çabanın ürünü olmayan her süreç partimize zarar verecek ve sağlamaya çalıştığımız birlik ve beraberliğimizi zedeleyecektir. Başlangıç noktasındaki ilkelerimden, siyasi ahlak anlayışımdan, takım ruhunun emrettiği ortak akıl ve biz düşüncesinden milim sapma göstermedim. Bu sebeple adaylığımla ilgili ya da kimin adaylaştırılması gerektiğiyle ilgili açıklamayı, Genel Merkezimizle istişare ettikten sonra paylaşacağım. Bu çerçeveden uzaklaşan, partinin iktidarı yerine şahsi iktidar ve menfaatlerini gözeten kişi ya da süreçleri, Cumhuriyet Halk Partililerin takdirlerine bırakıyorum.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00