CHP´de ‘uzlaşı´ kesinleşmedi

CHP Hatay il başkanlığı seçimine 4 gün kala ‘uzlaşı adayı´ ile ilgili arayışların devam ederken mevcut İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, ‘sitem ve teşekkürü´ de içeren açıklamasında aday olmayacağını açıkladı.

SİYASET 20.02.2020 11:07:20 0
CHP´de ‘uzlaşı´ kesinleşmedi

Genel Başkan Kılıçdaroğlu´nun ortak ve tek uzlaşı adayı talimatının kendisini de bağlayacağını daha önce kamuoyuyla paylaştığını hatırlatan Özgün, “Birileri lehine çekilmiyorum, CHP´nin âli menfaatleri gereği çekiliyorum” dedi.

Nesrin Geyik/İskenderun
15 ilçe kongresini Aralık ayında tamamlayan ve il kongresi ile kurultay delegeliği mücadelesini yaşanan CHP´de, il başkanlığına ilk adaylığını açıklayan isim Hasan Ramiz Parlar karşısında adaylığına kesin bakılan mevcut il başkanı Halil İbrahim Özgün, adaylık yarışından çekildiğini açıkladı. Tabanın ortak ve uzlaşı adayı olduğumun bilincindeyim. Ancak Genel Başkanımıza bağlılığımız gereği, kazanacağımız bir seçimde aday olmaktan imtina ediyorum. Biri ya da birileri lehine çekilmiyorum, CHP´nin âli menfaatleri gereği çekiliyorum” dedi.
23 Şubat Pazar günü HATMEK salonunda yapılacak il kongresinde yönetimle birlikte 22 kurultay delegesini belirleyecek il kongresinde ‘uzlaşı´ adayı kesinleşmemiş olmasına karşın en az iki listeli başkan adaylığı bekleniyor. CHP´de, il başkanlığına ilk adaylığını açıklayan isim Hasan Ramiz Parlar, çalışmalarını sürdürürken Halil İbrahim Özgün, ‘aday olmaktan´ çekildiğini açıkladı.

“CHP´nin âli menfaatleri gereği çekiliyorum”
‘Yaklaşık iki yıldır CHP Hatay İl Başkanlığı görevini başarıyla´ sürdürdüğünü belirten Özgün, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Yeniden il başkanı olmam konusunda tabanımızın ortaya koyduğu tavır, partililerimizden gelen çok yoğun talep ve baskılar tarifsiz bir gurur yaşatmıştır. İktidara koşarken, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu´nun ortak ve tek uzlaşı adayı talimatının beni de bağlayacağını daha önce kamuoyuyla paylaşmıştım. Kongre sürecinde yeniden aday olacağımı belirterek destek istedim ve bu talebim karşılık bularak çok güçlü bir güvenoyu aldım. Tabanın ortak ve uzlaşı adayı olduğumun bilincindeyim. Ancak iktidar yürüyüşümüz, parti terbiyemiz ve Mustafa Kemal´in koltuğunda oturan Genel Başkanımıza bağlılığımız gereği, kazanacağımız bir seçimde aday olmaktan imtina ediyorum. Biri ya da birileri lehine çekilmiyorum, CHP´nin âli menfaatleri gereği çekiliyorum.”

“Aldığım tutum hep öteki cenahı ürkütmüş”
CHP içerisinde Hatay´ı ‘en zorlu alanlardan´ birisi olarak tanımlayan Özgün, kararıyla ilgili bazı çevrelerin ise ürktüğünü savundu. “Çalkantıyı dindirmek ve harareti söndürmek açısından, hak ve parti çıkarları zaviyesinden aldığım her tutum belli ki hep bir öteki cenahı ürkütmüş” diyen Özgün, kararının şahsi olmadığını ve örgütünü koruduğunu, örgütünü değil, şahsını mağdur ettiğini kaydetti. Özgün, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Genel Merkezimiz neticede kendilerine, Hatay´dan Ankara´ya ulaşan enformasyon gereği en doğru kararı vermiştir. Yoldaşlarımızın günahlarının kefaretini ödemek ve buna rağmen isyan etmemek siyasi terbiyemizdendir. Her ne kadar unutulmuş bir kavram olsa da, kendi şahsım adına vefa yalnızca bir semt adı değildir. Elbette bazı yol arkadaşlarıma kırgınlıklarım vardır. Bu süreç daha şeffaf, daha katılımcı ve incitmeden örselemeden yürütülebilirdi. Son bir aydır hakkımda atıp tutanları, iftira yayanları gülümseyerek izliyorum.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57