CHP´de yeniden Mullaoğlu

Birçok ilçede kongrelerini iki listeyle gerçekleştirmeye çalışan CHP, Hatay il kongresini tek adaylı listeyle gerçekleştirdi.

SİYASET 8.01.2018 10:43:00 0
CHP´de yeniden Mullaoğlu

Akın Bodur

CHP Hatay İl başkanı Mehmet Güzelmansur, seçimden bir gün önce aday olmayacağın açıklayınca, eski il başkanı ve Hatay eski Milletvekili Fuat Çay´ın damadı Servet Mullaoğlu, Hatay CHP´de tek aday olarak seçime gitti. Kongrede, CHP´nin il başkanı Mehmet Güzelmansur, eşi Meltem Güzelmansur ile geldiği kongrede aday olmadı, partinin tek başkan adayı olarak Servet Mullaoğlu kaldı. Servet Mullaoğlu tek aday olarak CHP´nin Hatay İl Başkanı oldu. Mullaoğlu´nun tek başkan adayı olduğu kongrede kurultay delegelikleri ve il yönetimi seçimlerine ise çarşaf listeyle gidildi. 
Geçen hafta CHP´nin il başkan adayları Mehmet Güzelmansur ve Servet Mullaoğlu ve dar ekibiyle biraraya gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ın, kurultay delegeliği ile il yönetimine her ilçeden bir temsilci istediğini, bu isimlerin ilçeler tarafından belirlenmesini istediği ve istemlerini sağlayan adayın yanında yer alıp, destekleyeceğini söylediği savunuldu. Bazı milletvekillerinin de il başkan adayı olmayı düşünen Güzelmansur ve Mullaoğlu ile görüştüğü belirtiliyor.

Güzelmansur aday olmadı

Gazetemize önceki gün konuşan Mehmet Güzelmansur, “Aday değilim” dedi. Güzelmansur, “Sonuçta biz partimizin bir neferiyiz. Bizim için koltuk olayı değil. En büyük makam parti üyesi olmak. Partimiz için elimden ne geliyorsa seçilecek arkadaşımıza her türlü desteği vermeye hazırım. İnşallah başarılı olurlar” diye konuştu.
CHP Hatay il kongresi, dün Antakya´daki HATMEK salonunda yapılan kongrede başkan adaylığı, yönetim ve kurultay delegelikleri için yeni seçilen ilçe yönetimlerinin tavrının belirleyici olduğu, il kongresi sonuçlarının mevcut milletvekilleri ile bazı eski milletvekillerinin güçlerinin sınandığı platform olarak da değerlendirildiği ifade ediliyor. 
Bir başkan adaylı kongrede kurultay delegeliği ile il yönetimi ve disiplin kurulu üyeliği çarşaf listeyle belirlenirken, il yönetimi ve kurultay delegelikleri için anahtar listeler üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

Divan Başkanı Milletvekili Gökdağ
HATMEK salonundaki kongrede divan başkanlığını CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ üstlendi. Divanda ise CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve Hatay Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz de yer aldı. Kongreye, Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Mevlüt Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, eski milletvekilleri Nihat Matkap, Fuat Çay, Hasan Akgöl de katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan Gaziantep Milletvekili Gökdağ, ülkenin AKP iktidarı tarafından uçuruma sürüklendiğini belirtti ve tek kurtuluşun partisi CHP´de olduğunu savunarak, partililerini birlikte olmaya davet etti.
Kongrede konuşan Milletvekili Dudu, 16 Nisan´da yapılan referandumdan çıkan sonuç şaibeli olduğunu ifade etti ve kurumların tarafsızlığını yitirdiğini, parlamenter sistemin tek adam diktatörlüğüne döndüğünü savundu. Dudu, 'Bu süreçte sorumluluğumuz artmaktadır. Genel başkanımızın ´Kimse bu partide ben ne olacağım hesabı yapmasın´ uyarısını dikkate almalıyız. Dava ve yol arkadaşı olmak zorundayız. Kişisel hesaplarla kimsenin bu partiye zarar vermeye hakkı yok' dedi ve Mehmet Güzelmansur başkanlığındaki yönetimin bayrağı Servet Mulloğlu´na devrettiğini ifade etti. 
CHP Hatay İl Kongresi´nde kurultay delegeliği veil yönetim kurulu üyeliği için çok sayıda kişi adaylık başvurusunda bulundu, ortak yol olarak çarşaf liste ile seçimlere geçilmesi benimsendi. Servet Mullaoğlu ve ekibi, buna rağmen il yönetim kurulu listesi hazırladı, ancak genel kurul, seçimlerin çarşaf listeyle yapılmasını kabul etti. CHP kongresinde kullanılan oyların tasnifinin dün gece yarısından sonra biteceği ve sonuçlarının bu sabah alınabileceği ifade edildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57