CHP’de Arsuz hareketliliği

31 mart mahalli idareler seçimine yönelik İskenderun ve Arsuz’da da bugün başvuru hareketliliği yaşandı. Belediye Başkanlığı için Arsuz CHP’den başvuru sayısı 14’e ulaştı.

SİYASET 28.11.2023 19:42:00 0
CHP’de Arsuz hareketliliği

Yerel Seçim Aday Adaylığı başvurularının 5 Aralık Salı günü saat 17.00’a kadar uzatılan, ancak aday belirleme yönteminin halen kesinleşmediği CHP’den Arsuz Belediye Başkanlığı için ilçe başkanlığına bugüne kadar 14 başvuru yapıldı. Genel merkeze  yapılacak başvuruların yanı sıra sürenin bu sayının artması bekleniyor.

Ali Abbas Alay, Av. Sevinç Çakıcı, Nazım Culha, Metin Toparlak, Murat Fatin Bereketoğlu, Yıldız Bor, Mutlu Küçükyıldız, Sami Üstün, Canan Karaciğer, Av. Hakan Mazman, Çağrı Aytaş, Dr. Akın Çam, İlhami Köybaşı, Kamil Bülent Keskin başvuru dosyalarını tamamlayarak CHP Arsuz ilçe başkanlığına dosyalarını teslim ederek aday adaylıklarını Arsuz’da açıklayan isimler oldu.  

CHP İskenderun’dan da Yılmaz Şahutoğlu, İsmet Parlar, Mustafa Yayla, Av. Mehmet Cihan Önal başvurularını yaptı. Ali Mutlu ile Mehmet Duduoğlu’nun da başvuru dosyalarını İskenderun ilçesi üzerinden teslim etmeleri bekleniyor.

Karaciğer’den ‘yerinden yönetim’ mesajı

2 dönem Arsuz Belediyesi meclis üyeliği görevinde bulunan Canan Karaciğer, CHP Arsuz ilçe başkanlığına belediye başkan aday adaylığı başvuru sonrasında yaptığı değerlendirmede tarım alanlarına yönelik hassasiyetini dile getirdi, yerinden yönetim modelini hayata getireceklerini belirtti. Karaciğer, alanında uzman bürokratlarla kadroların yenilenmesi mesajını paylaştı.

Mazman: Halk karar alma süreçlerinde olacak

Halkın karar alma süreçlerini sağlayacak mekanizmalarını hayata geçirmenin zorunluluk olduğunu, akademik ve teknik destekle kadrolaşacaklarını belirten Av. Hakan Mazman, bölgenin gençlerden oluşan potansiyeline dikkat çekti, kadınları, çocukları ve gençleri hayata katacaklarını vurguladı. Mazman tarımsal alanda özel bir çalışma yürüteceklerini, bu alanda kooperatifleşmeyi destekleyeceklerini söyledi.

Çağrı Aytaş’tan ‘ortak akıl’ vurgusu

Bölgede yaşanan gelişmeleri değerlendiren iç mimar Çağrı Aytaş, Arsuz için aday adaylık başvurusunda yaptığı konuşmada, bölgenin sorunlarını ortak akılla çözmeye talip olduklarını söyledi. Yapılanların üzerine katarak ve geliştirerek yeni bir vizyon ve heyecanla Arsuz’u geleceğe taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Dr. Çam’dan ‘değişim ve yenilenme’

Deprem sonrası aldığı hasara karşın Arsuz’un diğer ilçelerden gelen depremzedelere evsahipliği yaptığına dikkat çeken Dr. Akın Çam da bugün arsuz’dan aday adaylığını açıkladı. Çam, bugünün sorun ve ihtiyaçların klasik yönetim biçimleriyle giderilemeyeceğini söyledi, değişim ve yenilenmeyi ihtiyaç olarak vurguladı.

Şahutoğlu’ndan ‘sosyal-demokrat belediyecilik’

İskenderun Belediye Başkan aday adaylığı başvuru dosyasını CHP İskenderun’a teslim eden Dr. Yılmaz Şahutoğlu, 2019 yılında yarım kalan hikâyeyi birlikte gerçekleştirmek için yola çıktıklarını söyledi. Şahutoğlu, problemlerin ancak sosyal demokrat belediyecilik, Cumhuriyet halk Partisi kadrolarıyla çözülebileceğini vurguladı.


Anahtar Kelimeler: Arsuz hareketliliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19