CHP’de seçim takvimi başladı

CHP’de Yerel Seçimler öncesi CHP’de seçim takvimi açıklandı.

SİYASET 21.11.2023 20:53:00 0
CHP’de seçim takvimi başladı

Seçim takviminin belirlenmesi ile birlikte CHP’de dün başlayan Belediye Başkanlık ve Meclis Üyeliği için başvuruları 28 Kasım’da sona erecek.

CHP MYK Toplantısında Yerel Seçim için takvim açıklandı. Buna göre aday adaylık başvuruları bugün başladı. 28 Kasım’a kadar sürecek olan başvurularda, Büyükşehir belediye başkan adayları 50 bin lira, nüfusu 500 binin üzerindeki yerler için 30 bin lira, nüfusu 5 binin altındaki beldeler için ise 3 bin lira ve partiye katkı ücreti alınacak.

CHP; İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki belediye başkanlarını “memnuniyet anketi” ile örgütün görüşü ve eğilim yoklaması ile belirleyecek.

CHP MYK toplantısında 81 il ile tüm ilçe ve beldelerde aday çıkarması kararlaştırıldı. Ancak diğer partilerle seçim iş birliği yapılabilecek yerlerde, bu karar gözden geçirilecek ve esnetilebilecek.

YÖNETİCİLER İÇİN SON TARİH 1 ARALIK

Kamudan ve örgütten istifa etmesi gerekenler ise 1-5 Aralık tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Aday olacak Milletvekili, belediye başkanı, meclis üyelerinin ise istifası gerekmiyor. İl, ilçe başkanları ile yöneticilerin ise 1 Aralık Cuma gününe kadar istifa etmeleri gerekiyor.

day adaylık süreci, başvuru koşulları ve ücretlendirmeye kadar tüm hususlar maddeler halinde açıklanırken, Aday Adaylık başvuruları 21 Kasım’da başlarken, 28 Kasım 2024 Salı günü son bulacak.

Aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri ise başvurularını 1-5 Aralık’ta yapabilecek. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin ise ilk önce yerel yönetimler ve dirençli kentlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına istifa niyetini bildirecek. Bu niyet, MYK tarafından değerlendirilecek. Aday adayı olmak isteyen il, ilçe, belde başkanları 1 Aralık saat 17.00’ye kadar görevlerinden istifa edecek.

ADAYLAR ARALIKTA AÇIKLANACAK

CHP belediye başkan adaylarının belirlenmesi için birden fazla yöntemi bir arada kullanacak. Belediye başkan adayı eğilim ya da merkez yolması ile belirlenecek. Adayların belirlenmesinde çapraz sorgulama yapılacağı ve şehirlerin paydaşları ile örgütünde fikri alınacak.

CHP’li belediyelerin olduğu yerlerde ilk olarak anket yoluyla kamuoyu yoklaması yapılacak. Ankette, mevcut belediye başkanının memnuniyet durumu ölçülecek, belediye başkanı ve rakiplerinin durumu karşılaştırılacak. Bunun yanı sıra partinin oy oranı ile belediye başkanının oy oranı da karşılaştırılacak. Adaylara 90 gün çalışma süresi tanınacak.


Anahtar Kelimeler: seçim takvimi başladı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19