CHP´den danışma kurulu toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun´da ´Genişletilmiş Danışma Kurulu Toplantısı´ düzenledi. Toplantıya Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin ve Mehmet Güzelmansur ile partinin il başkanı Ramiz Parlar da katıldı.

SİYASET 6.03.2022 11:46:33 0
CHP´den danışma kurulu toplantısı

Nüfusun yüzde 5´i karun gibi, yüzde 95´i sefalet içinde

Belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Hatay Milletvekilleri Suzan Şahin, ülkede neler olduğunu, insanlara nelerin reva görüldüğünü herkesin bildiğini söyledi. Şahin, 'Hiçbir yatırıma karşı değiliz. Ama bunların peşkeş çekilerek, rant uğruna talan edilerek bir liralık işi 10 liraya başkalarına vererek yapılmasına karşıyız. Bu milletin parasını çarçur etmemeye kararlıyız. 20 yıl sonra ülkeyi getirdikleri nokta belli. İnsanlar aç. Eskiden kuyruk vardı diyorlar şimdi insanlar kuyruğa girse bile bulamıyor. Ülkenin yüzde 5´lik kısmı karun gibi yaşıyor yüzde 95´i sefalet içinde.' dedi.

'İktidarın dengesizlik problemi var'

Milletvekili Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'İktidarın dengesizlik problemi var. Alınanlarla verilenleri eşit, dengeli dağıtımı yapamıyor. Denge, yönetememe ve liyakat problemi var. İktidara geldiğimiz de ekonomik krizleri millete dönük politikalarla aşarız. Ekonomi düzelir, ama başka yerlere götürüyorlar. Özgürlükler elimizden alınıyor. Ülkede 6 liderin yan yana fotoğraf çektirmesi bile ciddi bir umuttur. Tıpkı büyükşehir belediye başkanlıklarını kazandığımız zaman oluşan umut gibi. Neden bir araya geldik? Bu ülke ayaklarımızın altından kayıyor bir araya gelen liderler her şeyi rafa kaldırıp, bu ülkeye adaleti, demokrasiyi, liyakatı getirmeye ve ortak aklı, bilimi hakim kılmaya söz verdi.'

Güzelmansur: Artık yönetemiyorlar

Anadolu´yu karış karış gezdiklerini ifade eden Hatay Milletvekii Güzelmansur ise gezilerde ilk seçimde iktidar olacaklarını gördüklerini belirtti. Boş tencerenin önünde hiç kimse duramayacağını anlatan Güzelmansur, 'Artık yönetemiyorlar. Ülke savruluyor, Hatay ekonomisi daha da fazla savruluyor. 2020´da Hatay´dan toplanan vergi 12 milyar 517 milyon lira iken 2020´de Hatay´a öngörülen yatırım ise 549 milyon. Verilen vergiler yapılan yatırımları oransal olarak anlatmak istersek, 2022´de 38 liranın 1 lirası Hatay´a 37 lirası başka yerlere gidiyor. Antalya EXPO´ya oluk oluk para aktaran iktidar Hatay´ı neden yalnız bırakıyor? Hatay EXPO 2021´e devletin 5 kuruş katkısı yok. Sadece belediyenin imkanlarıyla Hatay´da EXPO yapılmaya çalışılıyor' değerlendirmesini yaptı.

Parlar: Birikimler 20 yılda yokedildi

CHP Hatay İl Başkanı Parlar da, “Cumhuriyetin birikimlerini 20 yılda yok ettiler. Cumhuriyetimizin değerleriyle oynadılar. Yasaklar, yolsuzluk, yoksulluk, bitecek diyerek iş başına geldiler ama Türkiye´yi en yasaklı, en yoksul ve yolsuzlukların en fazla olduğu ülke haline getirdiler' diye konuştu. HBB HATSU binasında yapılan toplantının basına açık bölümünü oluşturan açılışta konuşan CHP İskenderun İlçe Başkanı Mansuroğlu da, partisinin devleti kuran parti olduğunu anımsatarak, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları bu ülkeye kazandırdığını, iktidarın ise bu kazanımları yok ettiğini ifade ederek, 'Bizim devletle sorunumuz yok iş başındaki AKP´yle sorunumuz var” dedi.


Anahtar Kelimeler: danışma kurulu toplantısı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22