CHP´den dayanışma kahvaltısı

Partinin genel başkan yardımcısı gelince herkes aynı sofrada buluştu

GÜNCEL 27.09.2018 10:27:21 0
CHP´den dayanışma kahvaltısı

Antakya/SES

Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, düzenlediği Birlik Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı ile seçilmişleri buluşturdu. Harbiye Kule Restaurant´taki kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, Hatay Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur, İsmet Tokdemir, Serkan Topal, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Çalışma ve Sosyal Güvcenlik eski Bakanı Nihat Matkap, CHP İl Başkanı Halil İbrahim Özgün, partinin ilçe yöneticileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Demirel, geçmiş dönem milletvekilleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleri katıldı. Kahvaltıda konuşan Defne Belediye Başkanı Yaman, bu birlikteliği sağlamaktan, hissetmekten daha değerli, daha motive edici bir şey olmadığını ifade etti. Bütün imkânsızlıklara rağmen toplumsal olarak aynı kararlılıkla hep birlikte olunmasından mutlu olduğunu ifade eden Yaman, “Çocuklarımıza özgürce büyüyecekleri, rahat yaşayabilecekleri, eğitimlerini en iyi şekilde alıp, işlerini güvenle kurabilecekleri bir ülke bırakacağız. Şartlar bizi ne kadar zorlarsa zorlasın biz bu sorumluluktan kaçmayacağız. Herkes biliyor ki bu ülkenin bir tane emniyet sibobu varsa o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Ne coğrafi ne de bayındırlık olarak olmayan bir kenti var ettik. Sıfırdan kurulan bir ilçeyi bugünlere getirme de oldukça meşakkatli bir yol kat edildi. Vatandaşın hayatını olumsuz etkileyen acil sorunlardan başlayarak, son derece kıt imkânlarla geldiğimiz noktanın oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum. Tüm eleştirileri göze alarak elzem olduğunu düşündüğümüz alt yapı hizmetlerine öncelik verdik. Sadece bu yıl doğalgazın Defne´ye yaptığı yatırım, Hatay´ın bütün ilçelerinin yatırımının toplamı kadar. Üst yapı çalışmalarına ağırlık verdiğimiz bir hizmet yılı içerisindeyiz. Asfaltlı yolların, meydanların, alanların olduğu bir kent hedefiyle çalışıyoruz. Halk marketlerimizle, vatandaşlarımıza desteğimizle; okullarımıza, öğrencilerimize, yaşlılarımıza, sporcularımıza verdiğimiz katkılarla, her zaman gurur duyduğumuz sosyal belediyeciliğimizle çocuklarımızın gülen yüzü, halkımızın belediyesi olmaya devam edeceğiz' dedi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapacakları spor kompleksi projesinin mülkiyet sorunlarına takıldığını anlatan Yaman, kısa süre içerisinde spor kompleksi projesinin temelini atacaklarını söyledi. Defne´ye kültür merkezi projesinin temelini atmaya hazırlandıklarını da anlatan Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Bir ilçenin ihtiyacı olan her şeyi en kaliteli en güzel şekilde yapmaya gayret ediyoruz. Umarım ikinci dönemimizde de, sizlerden gelecek taleplerle bir kentin olmazsa olmazlarını hayata geçireceğiz. Muhtarlarımızla kurduğumuz birlikteliğimizle övünüyorum. Bütün muhtarlarımız kendi mahallelerine en güzel hizmeti sağlama rekabetindeler. Bu tatlı rekabete yetişmekte bize düşen güzel bir görev halini alıyor. Üst yapı yatırımlarımız hız kazanıyor. Her mahallemize kazandırmayı hedeflediğimiz Defne Evi projemizde oldukça ilerledik. Göreve geldiğimiz günden beri kapımızı hiçbir zaman kapatmadık. Dileklerini, temennilerini, şikâyetlerini bizimle paylaşan vatandaşlarımızdan alacağımız güçle ilçemizi çok daha iyi bir noktaya getireceğimize inanıyorum.'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Açıkel de şunları söyledi: “Hatay güneydeki mıhımız. Bu mıhı biz Adana´ya, Mersin´e, Ankara´ya, Balıkesir´e, İstanbul´a, tüm Türkiye´ye at olarak, yiğit olarak ve bir zafer olarak taşıyacağız. Defne; bu mıhın bir darbesi olacak.”
Belediyenin çalışmaları ve HADO projesini anlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş; ise bu tür buluşmaların geleneksel hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Savaş, 'Buradaki amacımız bütünlüğü sağlamak, kırılan dökülen parçaları toplamak ve bundan sonra da kırılmasına müsaade etmeyeceğimiz bütün dostlarımızı bir arada göreceğimiz ortamı oluşturmaktır' dedi. Hatay Milletvekili Güzelmansur ise “Gün birlik beraberlik günüdür. Biz her zaman sevgi saygı ve hoşgörü ile kenetleneceğiz' dedi. Milletvekili Topal ise “Biz birlikte olalım, şeffaf olalım, doğru olalım. Birbirimize zarar vermeden insanca, insanlık adına yaşayalım. Bir yol kavşağındayız ve bu birlikteliğin çok değerli' diye konuştu. Milletvekili Tokdemir de CHP´nin ülkenin tek kalesi olduğunu belirtti ve 'Gönlü demokrasiden yana olan herkesin ter tercihi Cumhuriyet Halk partisi olmalıdır. Bu birlik beraberlik, önümüzdeki seçimler için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Mustafa Kemal Atatürk´ün Gençliğe Hitabesinden bir bölüm okuyan CHP İl Başkanı Özgün de “Gün birlik beraberlik günüdür' dedi.

Muhtar, başkanı yeniden aday istedi
Defne Muhtarlar Derneği Başkanı Demirel ise Yaman´ı yeniden başkan olarak görmek istediklerini belirtti. Demirel, 'Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman´ın içten konuşması, hitabeti, dik duruşu ile ondan öğrenecek çok şeyimiz olduğu düşüncesindeyim. Bizleri bir araya getiren, birlik beraberliğimizi sağlayan, Defne İlçemizin doktoru, abisi saygıdeğer Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Her daim erişilebilir ve ulaşılabilir, yirmi dört saat iletişim kurabileceğimiz, bizleri dinleyen, sorunlarımıza bizim hassasiyetimizle yaklaşan bir başkanımızın olması bizleri mutlu ediyor. Kısıtlı imkânlara rağmen Başkanımızın Defne ilçemiz için yaptıkları takdire şayandır. Başkanımızı önümüzdeki dönemde de yeniden Defne Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz' açıklamasını yaptı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00