CHP´den meclis üyesine ihraç

CHP Hatay İl Disiplin Kurulu, İskenderun ilçe örgütünün istemi üzerine il yönetimi tarafından kendilerine iletilen ihraç istemini görüşerek, İskenderun Belediye Meclisi ve Hatay büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Bestami Kılınç´ı, p

SİYASET 26.08.2020 10:22:18 0
CHP´den meclis üyesine ihraç

Akın Bodur/İskenderun

İhraç konusunu görüştüğü toplantıyı İskenderun´da yapan CHP Hatay İl Disiplin Kurulu, 8 üyenin oy birliği ile ihraç kararını verdi.
Kılınç´ın ihracı ile İskenderun Belediye Meclisinde sandalye dağılımı şöyle oldu: AKP: 12+1, CHP: 12, MHP: 5, DP: 1, Bağımsız: 1. CHP´nin HBB Meclisindeki sandalye sayısı da 30´dan 29´a düştü.
Kılınç´ın, İskenderun Belediyesi denetim raporuna önce ´evet´ imzası atması, salgın nedeniyle meclis toplantısının üç ay ertelenmesi üzerine yapılan ilk toplantıda imzasını geri çekip, şerh raporunu vermiş, ancak belediye yönetimi ´geç kalındı´ gerekçesiyle istemi işleme koymamıştı. CHP Hatay´da yaşanan bu ihracın ardında HBB Başkanı Lütfü Savaş ve karşısındaki mevcut il yönetiminin güç gösterisi olarak de yorumlayanlar oldu. Aynı yönetim anlayışı bir önceki dönem CHP İskenderun Belediye Meclisi üyesini AKP´li Seyfi Dingil döneminde faaliyet raporuna ´evet´ oyu verdiği gerekçesi ile ihraç ederken, CHP´li Yusuf Civelek döneminde grup kararına karşı oy kullanan 6 meclis üyesinin ilçe yönetimi tarafından istenilen ihraç istemi karşısında işlem yapmamıştı. O dönem partinin il yönetimi ile Civelek arasında siyasi sorunların olduğu biliniyordu. CHP Hatay İl disiplin Kurulu, farklı tarihlerde oluşan üyelerle aynı tüzüğe göre farklı işlem yapmayı sürdürüyor.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22