Limon hasadı sürüyor

Depremzede Arsuzlu çiftçilerin limonları dalında kalmadı. Doğrudan alım desteği bu kez büyükşehir belediyelerinden geldi

EKONOMI 9.05.2023 10:41:00 0
Limon hasadı sürüyor

Türkiye’de limon üretiminde önemli yere sahip olan Hatay’ın Arsuz ilçesinde narenciye üreticilerinden doğrudan alım desteği zincir mağazalardan sonra büyükşehir belediyeleri ile devam etti.

Depremden sonra narenciye üreticisinin de ürününü satmakta zorlandığını belirten AKP Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, sağladığı bağlantılarla büyükşehir belediyelerinin alım desteği verdiğini söyledi. AKP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin de desteği ile partili büyükşehir belediyeleriyle bir kampanya başlattıklarını kaydeden Milletvekili Özel, “Depremin ilk anından itibaren bizi yalnız bırakmayan AK Partili Belediyeler yine bir kez daha desteklerini göstererek çiftçilerimize destek olmaya devam ediyorlar” dedi.

Kampanya kapsamında ilk alımı yapan Kocaeli Büyükşehir ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri adına yapılan kesim ve yükleme alanına giden Özel, narenciye alımlarının sürdürüleceğini kaydetti.

Özel, şunları ifade etti: “Arsuz ilçemiz bölgemizin narenciye üretim merkezlerinden bir tanesi. Depremden ötürü ürünlerini satmakta zorlanan üreticilerimiz için bugün AK Partili belediyelerimizin başlattığı bir kampanyayı duyurmak için bir aradayız. AK Partili belediyelerimiz mahsulü elinde kalan üreticilerimizin mahsullerini limon başta olmak üzere narenciye ürünlerini satın alıp üreticilerimize, çiftçilerimize destek oluyorlar. Buradan ilk olarak Kocaeli Büyükşehir ve Bursa Büyükşehir Belediyelerimizin satın almış oldukları ürünleri tırlarla belediyelerimize ulaştıracağız. Bu kampanyaya destek olan Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki Bakanımıza ve büyükşehir belediyelerimize teşekkür ediyorum.”


Anahtar Kelimeler: Limon hasadı sürüyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19