CHP’den yüzde 30’a ortak tepki

CHP Hatay’da da yüzde 30’luk zammı değerlendirdi: Emekliler, yine açlığa ve sefalete mahkum edildi

SİYASET 6.01.2023 17:41:00 0
CHP’den yüzde 30’a ortak tepki

Antakya/SES

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar, emekli ve memur zamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Bir yandan halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var. Diğer yandan ise sarayın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Saray, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkum etmiştir” dedi.

81 İl Örgütü tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ortak açıklamayı Hatay İl örgütünde yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantıda okuyan Parlar, memurlara yapılan yüzde 30 zammın yetersiz olduğunu belirterek, İstanbul Ticaret Odası İTO’nun açıkladığı enflasyon verisinin yüzde 93 olduğunu aktardı.

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’in yüzde 64,27 olarak açıkladığı enflasyon oranına işaret eden Parlar, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: Bir yandan halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var. Diğer yandan ise sarayın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Saray, milyonlarca memuru ve emekliyi işte bu sahte TÜİK enflasyonu oranında artışa mahkum etmiştir.”

CHP Kadın Kolları İl Başkanı Av. Filiz Haksöz’ün de katıldığı toplantıda Parlar, şunları kaydetti: “Saray yapımı yüksek enflasyon ve pahalılık ortamında yüzde 30 artış yeter mi? Elbette yetmez. İktidara yakın İTO'nun dahi yıllık enflasyon verisi yüzde 93, Bağımsız ENAG'ın yıllık enflasyon verisi yüzde 137, İktidarın manipülasyon kurumu olan TÜİK'in yıllık enflasyon verisi ise yüzde 64,27. Bir yanda halkın hissettiği gerçek enflasyon ve pahalılık var, diğer yanda Saray'ın açıkladığı sahte enflasyon verileri var. Emeklilerimiz, memurlarımız, işçilerimiz iktidarın asgari sefalet ücretine, zam adı altında verdiği sadakaya muhtaç bırakılamaz. İktidara gelir gelmez en düşük emekli aylığını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Emekçinin, emeklinin yüksek enflasyon ve makyajlı veri kaynaklı kayıplarını telafi edeceğiz.Ekonomik buhrana, enflasyona, pahalılığa, işsizliğe, emekli yoksulluğuna son vereceğimiz, hep birlikte zenginleşip hep birlikte kalkınacağımız düzeni gelecek sandıktan sonra mutlaka kuracağız.”


Anahtar Kelimeler: yüzde ortak tepki

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19