CHP´li başkanlardan Reyhanlı´ya ziyaret

TSK´nın ÖSO destekli Afrin´e yönelik yaptığı Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Operasyon 11. gününe girdi.

SİYASET 30.01.2018 17:57:14 0
CHP´li başkanlardan Reyhanlı´ya ziyaret

 

Reyhanlı´ya önceki gün 2 roket daha atıldı. Suriye´nin Afrin bölgesinden atıldığı belirtilen roketlerden biri Reyhanlı´nın Gültepe Mahallesindeki bir akaryakıt istasyonunun yakınına düştü. Roketli saldırıda bölgedeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Olayda ölen yada yaralanan olmadı. AFAD ve polis ekipleri olay yerindeki önlem aldı ve inceleme başlattı. Bir başka roket ise, Tayfur Sökmen Caddesi´ndeki bir iş yerinin duvarına düştü. roketin düşmesi üzerine yaşanan patlama nedeniyle bazı iş yeri ile bir otomobilde hasar gördü.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Reyhanlı´ya yapılan roketli saldırılar üzerine kaymakam Fatih Çobanoğlu ve belediye başkanı Hüseyin Şanverdi´yi ziyaret ederek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu. Belediye başkanlarının ziyaretine, CHP´nin Arsuz ve Defne ilçe başkanları Faik Çekin ile Mehmet Gönenç de eşlik etti.
CHP Reyhanlı İlçe Başkanı Mehmet Fatih Turan´ın da eşlik ettiği Reyhanlı incelemesi ve geçmiş olsun ziyaretlerinde, Reyhanlı halkının acısı paylaşıldı ve her zaman yanlarında oldukları, olmayı da sürdürecekleri ifade edildi. Ziyretlere ilişkin değerlendirmede bulunan Arsuz Belediye Başkanı Culha, “Afrindeki teröristler tarafından roketlerle saldırıya uğrayan Reyhanlı´yı, Defne ve Samandağ belediye başkanları ile CHP Defne ve Arsuz ilçe başkanları ile ziyaret edip, kaymakam Çobanoğlu ve belediye başkanı Şanverdiye geçmiş olsun dileğimizi lettik. Ziyarette, kente atılan roketlerin bölgeye verdiği hasarı da inceledik' açıklamasını yaptı. Defne Belediye Başkanı Yaman da, Reyhanlı halkının acısını paylaştıklarını ifade ederek, “Zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde yapılacak en önemli şey halkımızla kenetlenerek, barışçıl mesajlarla birlik ve bütünlüğümüzü sağlamak olacaktır. Yaşadığımız kayıpların tekrardan yaşanmamasını, ülkemizde ve şehrimizde barışın acilen tesis edilmesini temenni ediyoruz. Tek bir askerimizin burnu kanamadan, tek bir vatandaşımız zarar görmeden bölgemize barış ve huzurun gelmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizim ekmek kadar, hava kadar, su kadar barışa ihtiyacımız var. Reyhanlı´ya ve tüm halkımıza geçmiş olsun diliyor, askerlerimizin operasyonu sağ salim tamamlayıp evlerine dönmelerini ümit ediyoruz' dedi.

Belediyeden sınıra 9 iş makinası
İskenderun Belediyesi, 4 kamyon, 1 lobet, 1 greyder, 1 ekskavatör, 1 kamyonet ve 1 pikap sınırda görevli askeri birliklere destek olmak amacı ile sınır hattına gönderildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, mehmetçiğin her daim yanında olduklarını belirtti. TSK arafından, hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla Suriye´nin Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan Zeytin Dalı harekâtının devam ettiğini belirten İskenderun Belediye Başkanı Dingil, ”Terör odaklarına karşı vermiş oldukları mücadelede şanlı ordumuzun her zaman yanındayız. Zeytin Dalı Harekâtı ile sınırlarımızda barışın ve huzurun kalıcı olarak tesisini temenni ediyoruz. Belediye olarak yapılan istişareler sonucunda bölgede ihtiyaç duyulan iş makinelerimizi, sınıra askeri birliklere destek olmak amacı ile gönderdik. Ekiplerimiz ve araçlarımız sınır hattında bir süre görev yapacaklar. Bizler ordumuza her türlü desteği vermeye hazırız. Her zaman olduğu gibi Zeytin Dalı Harekâtı´nda da dualarımızla ve bütün gönlümüzle devletimizin ve kahraman ordumuzun yanındayız. Şanlı ordumuzu Allah muzaffer kılsın. Allah yar ve yardımcıları olsun' açıklamasını yaptı.

Operasyona destek açıklamaları
MHP Hatay İl Başkanı Lütfi Kaşıkçı da konuk olduğu Beyzade Fm´e Afrin´e yapılan Zeytin dalı Harekatını değerlendirdi. Kaşıkçı, “Afrin harekâtı önemli ancak Hataylılar için iki kat önemi var. Bundan 80 yıl önce Türk ordusu Hatay´ı Fransa işgalinden kurtarmıştı. Bugün tarih tekerrür ederek 80 yıl sonra bu defa Türk ordusu etrafımızdaki işgal hazırlığından Hataylıları kurtarıyor. Rabbim muzaffer kılsın. Afrin harekâtının zaferle neticelenmesi için milletimizden duaya yardımlaşmaya devam etmelerini istiyoruz. Evlerimize bayrak asarak görsel olarak mehmetçiğin yanında olduğumuzu gösterelim. Evinde Türk bayrağı olmayanlar bizi bulsun. Hatay´daki 15 temsilciğimize uğrayarak bayrak hediyelerimizi alabilirler. Kızılelma konusunu da gündeme biz getirdik. Hatta biz şimdi operasyonun adına ´Kızıl Elma´ diyoruz' dedi. Kaşıkçı, partisinin hükümetin icraatlarına ilişkin yaklaşımını da şuylö değerlendirdi: Geçmişte Suriye politikasında, FETÖ konusunda hatalar yapıldı ancak şuan olumlu politikalar yürütüldüğü düşüncesindeyiz. Her konuda değil, terörle mücadelede vatanımız korunması konusunda hükümete desteğimiz var. Diğer konularda eşletişlerimiz devam ediyor. Şuan ittifak surecide devam ediyor netleşmiş değil” diye konuştu.
Arsuz Karaağaç Spor 1967 Kulübü Başkanı Nevzat İnan, kulübün olağanüstü kongresinde Afrin´e yönelik düzenlenen ´Zeytin Dalı´ operasyonunu yönetim olarak desteklediklerini belirtti. İnan, 'Ülkemizin terör örgütlerine yönelik sınırda başlattıkları 'Zeytin Dalı' operasyonuna yönetim olarak destek veriyoruz. Yüce mevlam askerlerimiz bu operasyonda muvaffak ve muzaffer kılsın' dedi.
Bağımsız Sağlık Sen (BASK) Genel Merkez YK üyesi Metin Yılmaz da, Zeytin Dalı Operasyonunun bölgeye barışı ve istikrarı getirerek, halka huzuru teşkil edeceğini belirtti. Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: 'Yüzyıllardır ordusu ile hep birlikte hareket eden milletimiz bugünde duası ile bedeni ile ordumuzun yanındadır. Biz sağlık çalışanları olarak hekiminden hemşiresine, ebesinden sağlık memuruna, personelinden güvenliğine kadar ordumuzun bu şanlı yürüyüşünde omuz omuzayız. Komşumuz Suriye´de ilk olayların başlamasından bu yana her zaman güvenli bir tampon bölge kurulması noktasında fikrimizi beyan etmiştik. Sebebi ise hemen yanı başımızda Reyhanlı´ya, Kilis´e düşen havan mermileri ve buna bağlı vatandaşlarımız gerek can gerekse de mal kaybıdır. Bu operasyonla ile birlikte hem ülkemize olan sızmalar hem de havan mermilerinin atılması engellenmiş olacaktır. Oluşturulan güvenli bölge ile Suriyeli misafirlerimizin güvenli bir şekilde ülkelerinde yaşamalarını sağlamaktadır. Ülkemizin bekası için yapılan bu operasyon için TTB´liğinin yaptığı talihsiz açıklamalıda huzurlarınızda kınıyorum. İşgalci savaş gibi kelimeler ancak vatanın ne demek olduğunu bilmeyen vatan hainlerinin söyleyebileceğim kelimelerdir. Geçtiğimiz günlerde hiç kimse bunların kirli yüzünü bilmezken bizler Perşembe´nin gelişi Çarşamba´dan belli olur, kongrelerinde İstiklal marşını okumayan bir zihniyet devrim şehitlerine saygı duymaları siz hangi ülkede yaşıyorsunuz hangi devletin milletin vergileri ile toplanan maşları alıyorsunuz siz kimsiniz ey tabipler odası..! Ama bunları o zaman makamlarında destekleyen hatta bir adım daha öteye gitmeleri konusunda güç veren zamanın yöneticilerini de kınıyorum. Herkese sesleniyorum; bizler asla vatansız kalmadık kalmayacağız. Her zaman söylediğim gibi iyi bir komutan ölmesini bilmeli ki askerleri de onun için ölebilmeli. Ben şahsım olarak, başkumandanımın yanında değil önünde olarak şehit olmaya hazırım. Dolayısı ile arkadaşlarımda hazır emirlerinizi bekliyoruz başkumandanım.'

Dernekten Reyhanlı´daki Suriyelilere kışlık malzeme
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bölgede yaşayan Suriyelilere yönelik yardımlarını sürdürdüğünü duyurdu. Mazlum ve mağdurlara ensarlık görevini yerine getirmeye çalıştığı belirtilen dernek açıklamasında, Reyhanlı´da bombalardan etkilendiği tespit edilen Suriyelilere kışlık temel yardım malzemeleri dağıtıldığı ifade edildi. Derneğin Hatay Temsilcisi Abdülhadi Bük, 'Reyhanlı suriye sınırında çok zor şartlarda hayatlarını devam ettirmeye çalışan Suriyeli ailerin bu zor günlerinde yanında olmak bizleri sevinci tarifsiz duygular yaşatmaktadır. Derneğe yapılan yardımlar sayesinde 500 küsur aileye battaniye, gıda kolisi, giysi ve yorgan dağıtımı gerçekleştirdik. Bu işi yaparken birçok zorlukla karşılaşıyoruz. Reyhanlı´da yardıma muhtaç insanlara yardım dağıtırken, Reyhanlı´ya düşen bombalar altında bile biz yardımlarımızı ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Reyhanlı ile Altınözü köylerinde ve Antakya´da ihtiyaç sahibi insanlara yardımlarımız devam ediyor' açıklamasını yaptı.


Anahtar Kelimeler: başkanlardan Reyhanlı ziyaret

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23