CHP´li kadınlar: İstanbul Sözleşmesi güvencemizdir

CHP Kadın Kollarının, ülke genelinde eşzamanlı yapılan basın toplantılarında ilk imzacısı Türkiye´nin olduğu İstabul Sözleşmesi´nin kadınların hukuki güvencesi olduğu vurgulandı, sözleşmeden çekilmenin dile getirilmesinin kadın

GÜNCEL 28.07.2020 16:13:02 0
CHP´li kadınlar: İstanbul Sözleşmesi güvencemizdir

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Av. Filiz Haksöz, İskenderun İlçe Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, CHP Arsuz Kadın Kolları Başkanı Leman Yılmaz da yaptıkları ayrı ayrı açıklamalarda kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğine dikkat çekti, Özgecan Aslan, Şule Çet, Ceren Özdemir, Gülistan Doku, Pınar Gültekin ve daha binlerce kadının hepsinin hikayesi aynı olduğunu ifade ederek, kadınların 'hayır' dediği, boşandığı, ayrıldığı veya hiç birlikte olmak istemediği için katledildiklerini kaydetti.

CHP Kadın Kolları yönetimleri tarafından okunan ortak açıklama metninde şu değerlendirmeye yer verildi: “Boşanan kadınları sapkın hayatlar yaşamakla suçlayanlar, boşanmalarını ne pahasına olursa olsun engellemek için Mecliste komisyonlar kuranlar, ´aileleri parçalatmayacağız´ diye dört bir yerden açıklama yaptıranlar, nafakayı kaldırmak için yasa hazırlıkları yapanlar, şiddete ilişkin koruma kararları almamızı sağlayan 6284 sayılı Yasa´yı kaldırmak isteyenler, İstanbul Sözleşmesi´nden devletin imzasını çekmesi için uğraşanlar, öldüreni değil, öleni suçlayanlar, katilleri, yargılamadan, hak ettikleri en ağır cezaları vermeden, toplum içine bırakanlar katledilen kız kardeşlerimizin cinayetlerinin sorumlusudur.”

Yıllardır yasaların etkili uygulanmadığını, erkek şiddetine karşı acil önlem planı yapılması gerektiğini gündeme getirdikleri hatırlatılan aynı açıklamada, tüm bu çağrılara kulak tıkayanların kadınlar için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi´ni tartışmaya açtığını vurgulandı.

İstanbul Sözleşmesi´ni hukuki güvence olarak tanımlayan CHP´li kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi´ni hedef alıp sözleşmeden çekileceğini tartışmak kadına yönelik şiddeti teşviktir. Susmaya, itaat etmeye, birbirimizi yalnız bırakmaya, şiddetle yaşamaya ya da canımızdan olmaya hiç niyetimiz yok' ifadesini kullandı.

Kadınların yan yana gelerek, dayanışarak, yılmayarak, mücadele ederek kazanacağının da altını çizilen açıklamada, şu değerlendirme yapıldı: ”Hiçbir kadının saçının teli zarar görmeyene kadar, tam eşitlik sağlanana kadar meydanlarda olacağız. İstanbul Sözleşmesi´ne ve 6284 sayılı Yasa´ya hiç kimsenin dokunmasına izin vermeyeceğiz.'


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29