CHP´li kadınların yönetimi belirlenemedi

CHP İskenderun Kadın Kolları dün yapmak istediği bitimine yarım saat kala seçim iptal edidi.

18.12.2017 11:10:45 0
CHP´li kadınların yönetimi belirlenemedi

CHP İskenderun Kadın Kolları dün yapmak istediği seçimi tamamlayamayınca, yönetimini belirleyemedi. Gençlik Kolları ise önceki gün yaptığı seçimle yeni yönetimlerini belirledi.  2.195 kadın üyenin bulunduğu seçimlere iki listeyle gidilip, 48 il delegesi de belirlenecekti. Kadınların seçimi için yan yana bulunan iki sandık ve üç kabin belirlendi. Saat 13.30 gibi başlanan seçimde, sandık başında yığılma olunca oy kullanacakların kimlikleri önceden toplanıp, isim okunarak, oy kullanmaları istendi.

CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz´ün divan başkanlığı yaptığı seçime, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve YK üyeleri, CHP Kdın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin de katıldı. Kadın kolları seçiminde başkan adayları olarak Nilgün Selçuk ve Muhsine Korkmaz´ın iki ayrı listeyle yarışmak istedidiği seçim, tamamlanamadı ve saat 16.30 dolayında seçim durdurulup, iptal edildi. Seçimin iptal edilmesi üzerine iki listenin taraftarları arasında kavga çıkınca, salona çok sayıda polis geldi. Seçimde kullanılan oylar, tutanakla birlikte İskenderun CHP ilçe yönetimine teslim edildi.

Divan Başkanı Filiz Haksöz, 'Sağlıklı bir seçimin yapılamayacağı için seçimi iptal ettik' dedi. Yeni seçim tarihinin yönetim tarafından belirleneceğini ifade eden Haksöz, seçimde oy kullanılacak zaman aralığının daha uzun olması ve yaşanan aksaklıkları tutanağa yazdığını ve bu aksaklıkların giderilerek, seçime gidilmesini istedi. Tartışmalara yol açın iptal kararında bazı kadınlar 'Bizi cezalandırıyorsunuz' siteminde bulundu. Seçim iptali sonrası Haksöz, 'bize yakışmayan bir seçim' nitelemesi yaparken, oy kullanma kültürü kapsamında sıraya girilmediğini, oy kullananların yığılma yaptığını, kimlerin nereye imza attığının belli olmadığını ifade etti.

Haksöz, 'Kararımı doru bulmayanlar, partinin genel merkezine şikayet edebilir' dedi. CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin ise oy kullanma hakkının 2.195 olmasına karşın kabin ve sandık sayısının az olduğunu, sandık ve kabunlerin ayrı değil, yan yana bulunduğunu, bunun yanlış olduğu konusunda yönetime öneride bulundukları halde bunların arttırılmadığını, oy kullanma islemlerinin alfabetik gruplara göre ayrı yerlerde yapılmasının yığılmayı önleyeceği bilinirken, bunun da gerçekleştirilmediğini ifade etti. İskenderun CHP yönetimi ise yenilenecek seçimde tüm aksaklıkların giderileceğini belirtti.

Akın Bodur/İskenderun
CHP İskenderun Kadın Kolları dün yaptığı genel kurulla başkan ve 8 YK üyesini belirlenecekti ama olmadı. 2 bin 195 kadın üyenin bulunduğu seçimlere iki listeyle gidilip, 48 il delegesi de belirlenecekti. Kadınların seçimi için yan yana bulunan iki sandık ve üç kabin belirlendi. Saat 13.40 gibi başlanan seçimde, sandık başında yığılma olunca oy kullanacakların kimlikleri önceden toplanıp, isim okunarak, oy kullanmaları istendi.
Amanos Düğün Salonu´nda yapılan genel kurulda divan başkanlığını CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz yaptı. CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kdın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin´in de katıldığı kadın kolları seçiminde başkan adayları olarak Nilgün Selçuk ve Muhsine Korkmaz ile listeleri yarışmak istedi. Ancak, seçim başlayıp, saat 16.30´u bulunca, divan başkanı Haksöz tarafından seçimler iptal edildi. Seçimin iptal edilmesi üzerine iki listenin taraftarları arasında kavga çıkınca, salona polis geldi.
Divan Başkanı Filiz Haksöz, 'Sağlıklı bir seçimin yapılamayacağı için seçimi iptal ettik' dedi. Yeni seçim tarihinin yönetim tarafından belirleneceğini ifade eden Haksöz, seçimde oy kullanılacak zaman aralığının daha uzun olması ve yaşanan aksaklıkları tutanağa yazdığını ve bu aksaklıkların giderilerek, seçime gidilmesini istedi. Tartışmalara yol açın iptal kararında bazı kadınlar 'Bizi cezalandırıyorsunuz' sitminde bulundu. Seçim iptali sonrası Haksöz, 'bize yakışmayan bir seçim' nitelemesi yaparken, oy kullanma kültürü kapsamında sıraya girilmediğini, oy kullananların yığılma yaptığını, kimlerin nereye imza attığının belli olmadığını ifade etti. Haksöz, 'Kararımı doru bulmayanlar, partinin genel merkezine şikayet edebilir' dedi. CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Suzan Şahin ise oy kullanma hakkının 2.195 olmasına karşın kabin ve sandık sayısının az olduğunu, sandık ve kabunlerin ayrı değil, yan yana bulunduğunu, bunun yanlış olduğu konusunda yönetime öneride bulundukları halde bunların arttırılmadığını, oy kullanma islemlerinin alfabetik gruplara göre ayrı yerlerde yapılmasının yığılmayı önleyeceği bilinirken, bunun da gerçekleştirilmediğini ifade etti.
Partinin ilçe YK üyesi Nurettin Layık ise ´Seçim doğru bir seçim olmadığı için iptal edildi' dedi.
Yeni seçimde tüm önlemlerin alınacağını belirten YK üyesi Semir Çıtanak da, sandıklarda yığılmanın olduğunu, yaşanan izdihamın seçim güvenliğini engellediğini belirtti.

Selçuk, yeniden yetki istedi
Kongrede ilk konuşmayı İskenderun CHP kadın kolları başkan adaylarından Nilgün Selçuk yaptı. AKP iktidarını eleştiren ve ülkenin halen KHK ile yönetilmdiğini anımsatan Selçuk, olağan duruma geçilmesi gerektiğini belirtti. Daha önce verilen görev ve yetkiyle iki yıl süreyle kadın kolları başkanlığı yaptığını ifade eden Nilgün Selçuk, yeniden yetki istedi. Selçuk, 'Bu yetkiyle bizler 2019´da İskenderun Belediyesi seçimlerini kazanmanınsözünü veriyoruz. Bugün bu salon bunun umudunu veriyor. Bu sandıktan kim çıkarsa çıksın, bizler kaybetmeyeceğiz ve kazanan CHP olacaktır. Bizler, her ne koşulda olursa olsun meydanları asla terk etmeyeceğiz. Bu meydanlar bizim meydanladımız. Kadınlar olarak meydanlarda olacağız. İddiaa sahibiz, çünkü biz bu kurumun neferiyiz. Hayatta ne olduğumuz değil, nerede olduğumuz önemlidir. Bize yetki verirseniz, örgüt de güçlenecektir. Çünkü, ilmek ilkek örmeye devam edeceğiz' dedi.

´Kadın kolları birilerinin siyasetine alet edilmemeli´
Kadın kollarının birilerinin siyasi emellerine alet edilmeyecek kaar değerli olduğunu belirten Selçuk, mücadeerinden asla ödün vermeyeceklerini söyledi.
Kongreleri yenilenme tazelenme süreçleri olduğunu anlatan ve adayların çokluğunun demokrasinin güzelliği olduğunu ifade eden Selçuk, 'Bizler ideallerimizle yola çıktık. Yola çıkarken güzel bir Türkiye yaratmayı hayal ettik. Bu konuda kadınların duyarlılıklarına, hassasiyetlerine ihteycımız var' die konuştu.  

Korkmaz, büyümeyi sanal buldu
AKP iktidarına göre Türkiye´nin ´insan hakları´ konusunda mükemmel bir ülke olduğunu belirttiğini ifade eden Muhsine Korkmaz, 'Ancak ülkemiz KHK mağdurlarıyla dolu. 400´e yakın cezaevi var ve cezevlerinde yatmakta olanların sayısı 230 bin kişi. Yine AKP´ye göre ülkede ekonomi Temmuz-Eylül aylarında, geçen yıla göre yüzde 11.1 büyüdü, irileşti. Ancak samanı bile ithal eden bir ekonomi nasıl olur da bu kadar büyüme gösterir? Etrafımızda ay sonunu getiremeyen, işsiz, aşsız, kredi borcunu ödeyemeyen, parasızlıktan şikayet edin milyonlarca insan varken, büyümeden nasıl ve hangi mantıkla bahsedebiliriz? Bu büyüme hızına göre; Çiftçi tarlada mutlu, işçi fabrikada mesut, esnaf dükkanında huzurlu, emekli neşe içinde ve sanayici geleceğinden umutlu olmalı... Gelirler, maaşlar, ücretler, kazançlar süper gidiyor olmalı... Ne yazık ki insanımız bu güzellikleri yaşayamıyor. Bu ülkede yaşıyoruz. Son 14 yılın en büyük enflasyon rakamları birkaç gün önce açıklandı. Milyonlarca insanımız işsiz. Cari açık dayanılmaz noktalara ulaştı. Döviz kurları alabildiğince yükseldi. Dış borçlar derseniz gerçek Türkiye rekoru. Zamlar iğneden ipliğe birbiri ardına patlıyor. İcra dosyaları tavana vurdu. Bütün bunlara rağmen hükümetteki politikacılar büyüme raporlarında ısrar ediyor, onlara göre dünyada bizim gibi büyüyen yok. Dünyada hiçbir ülke resmi rakamları üzerinde oynama yapamazken, bizde uydurma rakamlar hep gündemde' dedi.
Üniversitelerin bu yılki kontenjanlarının dolmadığını ve bunun nedeni olarak gençlerin üniversiteyi bitirince işsiz kalacaklarını görmeleri olduğunu ifade eden Muhsine Korkmaz, tarımda Konya kadar yüzölçümü ve 17 milyon nüfusa sahip olan Hallanda 100 milyar doların üzerinde ihracat yaparken, ülkemizin tarımdaki ihracat rakamının 18 milyar dolar olduğunu belirtti. Hükümetin 14 yıllık politikaları sonucu Türkiye´nin iç politikası, dış politikası, tarım, sanayi politikaları, eğitim ve turizm politikalarının çöktüğünü savunan Korkmaz, şunları söyledi: 'Tablo böyle iken bizim hedefimiz CHP´liler olarak beraber, birlikte çalışma ile organize olarak yalnız İskenderun´da değil, Hatay´da, Türkiye´de iktidara sahip olmaktır. Bu hükümet gidecek, CHP iktidar olacak. Başka yolu yok.'

Kadını üretim ve sosyal yaşamın dışına itmek, erkeği yüceltmez'
Atatürk´ün 'Yeryüzünde gördüğünüz her şey kadın eseridir' sözünü anımsatan Muhsine Korkmaz, kadının yalnızca ev işlerini idare etmekle kalmaması, sosyal yaşamda, kültürel ve ekonomide rol alması gerektiğini, başarılı toplumların ic dinamikleri doğru kullanarak bu ivmeyi yakaladığını söyledi. Konuşmasını Nazım Hikmet´in kadınlar üzerine yazdığı şiirle bitiren Korkmaz, 'Kadını üretim ve sosyal yaşamın dışına itmek, haklarından mahrum etmek, aşağlamak; birlikte olduğu erkeği sanıldığı gibi yüceltmez. Yaratılan bu ortamdan kendisi de etkilenecek ve mutsuz olacaktır. Sorunlar gerçek anlamda demokrasi ile çözülecektir' diye konuştu.

N. Selçuk´un listesinde kimler var?
CHP İskenderun Kadın Kolları başkan adaylarından Nilgün Selçuk´un YK listesi şu isimlerden oluştu: Müyesser Aynur, Özlem Bezirgan, Suzan bıçakçı, nursen diken, Fatma İnsan, Müfide Koç, Fehime Sultanoğlu ve Selva Reyhani Tümkaya.

M. Korkmaz´ın listesi kimlerden oluştu?
CHP İskenderun Kadın Kolları başkan adaylarından Muhsine Korkmaz´ın YK listesi ise şöyle: Nuray Salkım, Fatma Mine Ülker, Aynur Ayaz, Mine Tekil, Sevilay Yıldırım, Meryem Kocaman, Filiz yeşildağ ve Kafiye Kılıç.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19