CHP’li kadınlardan 81 ilde seçim çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 il ve ilçelerdeki Kadın Kolları, eşzamanlı ortak basın açıklamasıyla cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimi için çağrı yaptı.

SİYASET 26.05.2023 13:32:00 0
CHP’li kadınlardan 81 ilde seçim çağrısı

“Ülkemizin kaderinin belirlenmesine iki gün kaldı” diyen CHP’li kadınlar, 28 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimin Türkiye Cumhuriyeti nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar için hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

81 il ve 973 ilçede, il ve ilçe kadın kolu başkanlarıyla gerçekleştirilen eşzamanlı ortak basın açıklamasında konuşan İskenderun Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Kılınç, “Cumhur İttifakı adeta bir kadın düşmanı koalisyonuna dönüştü. Kadınların kazanılmış tüm kazanımlarına göz diken Yeniden Refah Partisi ve Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı olan HÜDA PAR’ın Meclis’e girişi ile Cumhuriyet tarihinin kadınlar açısından en karanlık parlamentosu oluşturuldu. Meclis’te temsil hakkı kazanan bu zihniyet planlarını alenen ilan etti” dedi.

Nurhayat Kılıç, kadınların bu seçimde sorumluluk üstlenmesi gerektiğini söyleyerek, şunları ifade etti:

“Kız çocuklarının erken yaşta zorla evlendirilmesinin önünü açmak isteyenler, karma eğitimin zorunluluktan çıkarılmasını istiyor. Eğitimin Anayasal bir hak olduğu gerçeğini her fırsatta yüzlerine vurmaya devam edeceğiz. Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim hakkının gasp edilmesine asla müsaade vermeyeceğiz.”

Kadınların çalışma haklarının hedef alındığını belirten Kılınç, şunları söyledi:

“Kadın erkek eşitliğine inanmayan HÜDA PAR, kadınların kazanılmış bütün haklarına göz dikti. ‘Kadınların çalışma şartlarının fıtrata uygun hale getirilmesi’ isteniyor. Eşit işe eşit ücretin alınmadığı, her üç kadından birinin işsiz olduğu ülkemizde hangi fıtrattan bahsediyorlar? Kadınların kayıt dışı istihdama itildiği yetmezmiş gibi kadınlar sadece hemşire, kadın hastalara bakan doktor ya da kreş öğretmeni olabilir demek istiyorlar. Mesleğin cinsiyeti olmaz. Biz kadınlar her işi yapabiliriz.”

HÜDA-PAR’ın parti programında yer alan “sahiplenme” ifadesine ilişkin de “Biz kimsenin sahiplenebileceği bir eşya ya da hayvan değiliz” diyen Kılınç, nafaka haklarının gasp edilmek istendiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

“Şiddet mağduru olan kadınların boşanmasının önünü kesmek, boşandığında da ailesinin evine dönmesine mecbur etmek adına yoksulluk nafakası kaldırılmak isteniyor. Kadın işe girdiğinde, evlendiğinde kesilen bu nafaka ömür boyu ödeniyormuş gibi yanlış bir algı ile kadınların ekmek parasına göz dikiliyor. Biz yürütülen bütün bu kara propagandalara rağmen nafaka hakkımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.”


Anahtar Kelimeler: kadınlardan seçim çağrısı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00