CHP’li Şirin’den şikayet başvurusu

CHP Arsuz ilçe Başkanı Mahmut Şirin, Şanlıurfa Mevlana Halid Camisi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, kadınları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden hedef alan paylaşımından şikayetçi oldu.

TÜRKIYE 31.08.2022 16:47:00 0
CHP’li Şirin’den şikayet başvurusu

İskenderun/SES
Arsuz Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı başvuruda Camii İmamı Dörtbudak’ın ‘beyan ve ifadelerle çocuk istismarı suçunu’ özendirdiğini vurgulayan Şirin, “Videoda geçen ifadeleri gerek pedofili gerekse de karanlık zihniyete sahip kişilerce örnek alınma potansiyeline haiz ifadeler olup, daha çok çocuğun istismara uğramasına yol açma tehlikesini yaratmıştır. Bu şahsın yine kanunlarımızda yer aldığı şekliyle suçu övme, çocuğun cinsel istismarı ve suç işlemeye tahrik suçlarından cezalandırılması gerekmektedir” dedi.

Dörtbudak’ın sosyal medyaya yansıyan pedofili ile ilgili videosunda, “Çocuğu kendinden alıştıracaksın, çocuğun kolu göğsü her tarafı açık atlet gibi elbiseler mini etek bacak açık ondan sonra pedofili suçtur, pedofili akımı sen körüklüyorsun?” sözlerini hatırlatan Şirin, paylaşılan videonun kaydını emniyet Müdürlüğü’nün ilgili birimine teslim etti.

Şirin, video kaydını temsilm ederken yaptığı değerlendirmede, “beyanı internet ortamında bugün gördüm ve videosunu indirip siz görevlilere evraka eklenmek üzere rızaen veriyorum, videoda geçen ifadeleri gerek pedofili gerekse de karanlık zihniyete sahip kişilerce örnek alınma potansiyeline haiz ifadeler olup, daha çok çocuğun istismara uğramasına yol açma tehlikesini yaratmıştır. Bu şahsın yine kanunlarımızda yer aldığı şekliyle suçu övme, çocuğun cinsel istismarı ve suç işlemeye tahrik suçlarından cezalandırılması gerekmektedir. Tüm bunlarla birlikte anılan şahsın kamu personeli olması sebebiyle gerek temsil ettiği kurumun gerekse de temsil ettiği kurum vasıtası ile toplumun kendisine olan güveninden istifade ederek işbu beyan ve ifadelerle çocuk istismarı suçunu özendirmektedir. Tüm bu açıklamalar ışığında anılan şahsın yukarıda bahsi geçen suçları kayuoyunun hassasiyetini zedeleyerek işlediği videodan da sabit olup cezalandırılması gerekmektedir” dedi.


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00